w temacie rozpórki, zaczerpne nieco z klubu fiatabravoklubu, gdzie osobiście wtedy zgłębiałem temat rozpórki - auto inne ale problemy i pytania podobne

:
strona firmy, która za znośne pieniądze bawi się rozpórki (tu są zdjęcia z realizacji):
http://gorny-sport.pl/news.phpw/w firma zrobi rozpórki dla każdego auta ...
....Poniżej przedstawiam Wam mój "wywiad" z Panem Ireneuszem Górnym...
PYTANIE / ODPOWIEDŹ ----> Zmoderowane przeze mnie
1. Parę słów o Państwa firmie/doświadczeniu itp.Generalnie zajmujemy się przygotowywaniem samochodów do sportów rangi krajowej, okręgowej, SJS i popularnych zawodów. Wchodzimy powoli w tematykę samochodów 4x4 głownie wyprawowych.
Historia interesującego Panów tematu rozpoczęła się od spektakularnego wypadku jakiego byłem uczestnikiem, kiedy to zainstalowana rozpórka o mało nie poturbowała mnie (mówiąc delikatnie) po mocnym, centralnym uderzeniu. Można zaznaczyć, że rozpórka była "firmowa"...zatem teoretycznie sprawdzona i dobrze wykonana (odpowiednio połączona, z dobrego materiału), REGULOWANA.
Działo się to już w tej chwili około 10lat wstecz...
Po odbudowaniu zdecydowaliśmy się sami skonstruować taką rozpórkę, gdyż w samochodzie jaki budowaliśmy po prostu nie było dostępnych rozpórek...okazało się później, że nie tylko my mamy takie problemy, lub jeżeli już taki produkt jest...to owszem niezły, regulowany, ale ...DROGI.
Klienci, którymi miałem okazję i przyjemność współpracować i konsultować wymagania, pomogli mi dokładnie poznać na czym polega ten mogłoby się wydawać bardzo prosty temat.
Niestety nadal uważałem i uważam, że taki wyrób w skrajnie niebezpiecznym zdarzeniu może narobić ogromnych szkód...doświadczenie z mojego wypadku ukształtowało sposób w jaki będziemy projektować te wyroby....
Malezyjski UltraRacing jest tutaj firmą godną przywołania. To jedyna firma na świecie, która rozpoczęła badania swoich detali. Podpatrzyliśmy sposób ich badań i sam materiał jaki stosują...od tej pory to właśnie ta firma jest Naszym niedoścignionym Guru tematu...z którym zresztą wymieniam swoje doświadczenia...
W Polsce na fali ogólnopolskiego kryzysu już powstają firmy, które podpatrują to co robimy szumnie mówiąc o projektowaniu w programach w których licencja na jedno stanowisko kosztuje w setki tysięcy złotych...my projektujemy na żywo.
Ważne zaznaczyć, iż moje doświadczenie z branży automotive i medycznej zaowocowało niezwykłym połączeniem: możemy wykonać detale pod konkretne wymaganie (a zatem rozpórka nieregulowana (zdecydowanie bezpieczniejsza od regulowanej) wykonana pod konkretny wymiar samochodu - nawet takiego, po kolizji z przeszłości)
Myślę, że odnośnie samej historii i genezy pomysłu wyczerpałem temat...
2.W paru słowach specyfikę fiata bravo odnośnie montażu takiej rozpórki (kwestia rozwiązania dot. stabilizatora, o czym Pan wspomniał w trakcie rozmowy telefonicznej)W przypadku Bravo nowej generacji można usztywnić zawieszenie. Można tego dokonać poprzez montaż rozpórki konwencjonalnej (kielich-kielich), lub rozbudowanej rozpórki z dodatkowymi zastrzałami na błotnikach. Auto w tym miejscu jest dość delikatne i odkształca się ewidentnie podczas pokonywania nierówności (drgające lampy np...niedopasowana maska...)
Biorąc pod uwagę bezpieczeństwo polecam rozpórkę konwencjonalną (kielich- kielich)...
3. Jakie mamy rozwiązania tj dwupunktowy stabilizator / czteropunktowy ze wskazaniem wad i zalet każdego z rozwiązań.Zalety obydwu rozwiązań: poprawa bezpieczeństwa (zachowanie sie pojazdu, lepsze prowadzenie), większa sztywność nadwozia i usztywnienie górnych elementów kielicha (dodatkowa blacha usztywnia górę kielicha)
Jedna zasadnicza wada rozwiązania z zastrzałem: w przypadku wypadku NADWOZIE może odkształcić się w sposób nieprzewidywalny...
Wad konwencjonalnej rozpórki Naszej produkcji nie widzę...
4. Wskazanie ceny za polakierowaną sztukę każdego z rozwiązań oraz cenę za sztukę w przypadku zakupów grupowych tzn. deklaruje się kilka osób np. 5.... (jesli takie rozwiązanie Państwo przewidują)Rozpórka konwencjonalna: 190pln
Rozpórka z zastrzałem na elementy podłużnic: 230pln
W przypadku większego zamówienia rabat 10%.
5. Rozumiem, że kolor podpórki będziemy mogli dobrać z jakieś gamy kolorów jaką Pan wskaże (np. czerwony, żółty, szary, czarny itp.)Oczywiście.
6. Proszę w paru słowach wspomnieć o tym bravo 1,6, w którym Państwo montują rozwiązanie.Prototypujemy na Bravo 1,6 diesel multi 2011rok. Samochód bezwypadkowy.
7. Czy dysponują Państwo informacją o fabrycznym rozstawie kielichów?Owszem posiadamy mapę tego samochodu... Zaznaczam, że w przypadku zamówienia KAŻDA produkowana u Nas rozpórka jest wykonywana pod wymiar samochodu Klienta (no, chyba ze jest pewien, że ma bezwypadek...czasami warto i takie auto zmierzyć..)
8. Proszę załączyć kilka zdjęć prezentujących Państwa rozwiązania w innych autach...a idealnie byłoby gdyby znalazło się już coś pod bravo...może być nawet zdjęcie prototypu.Warto dodać, że materiał z jakiego produkujemy to nie tania stal czarna...produkujemy z materiału identycznego, jak producenci z Włoch, Malezji, czy Japonii....to jest nie do przecenienia...materiał jest bezpieczny (podda się przy mocnym uderzeniu - zatem jest przyjazny dla nadwozia samochodu, czyli również dla pasażerów...)
jak wygląda kwestia montażu? czy montaż rozpórki można zlecić Pana firmie?Można, aczkolwiek przy zamówieniu dołączam notkę w jaki sposób poprawnie zamontować detal.
I czy wiąże się z tym potem konieczność regulacji np. zbiezności kół itp.Każdy ruch na górze kielicha powoduje zmianę istotnych parametrów: kąta pochylenia kół a zatem wyprzedzenia sworznia zwrotnicy = zmiana zbieżnosci - ale to dotyczy samochodów z tzw. poduszką kielich-amortyzator....w wielu samochodach stosuje się rozwiązanie centralnej sruby - wtedy nie ma odchyłek po montażu.
Bravo niestety należy do pierwszej grupy - aczkolwiek dobry mechanik upora się z tym bez większych problemów.
Czy między rozpórką a kielichem jest "dawany" jakis materiał/tworzywo czy rozpórka opiera się bezpośrednio o kielichy?Rozpórka opiera się o kielichy - spody Naszych rozpórek sa pokrywane grubszą warstwą tzw. baranka w celu ochrony powierzchni kielicha.
3. Gdzie dokładnie znajduje sie Pana firma (nie widziałem adresu)?Żywiec
4. Czy różnice między 2-punktową a 4-punktową rozpórką są istotne/odczuwalne jeśli chodzi o sztywność auta, trzymanie na drodze?Raczej nie...na pewno są wrażenia wizualne...usztywnienie sprawia ze ten model aż tak bardzo nie skrzypi
I czy w kwestii bezpieczeństwa 4ro punktowe rozwiązanie stwarza dużo wieksze niebezpieczeństwo? Czy to niebezpieczeństwo oznacza naruszenie geometrii auta czy realne zagrożenie dla podróżujących w razie kolizji?W razie kolizji po prostu te elementy będą sztywniejsze...zatem możemy w razie W mieć nie tyle u siebie...co u np. kogoś w kogo uderzyliśmy...nie daj Boże.
Oczywiści nie reklamuje w/w firmy, bo ostatecznie nie zdecydowaliśmy się zbiorowo na ich rozwiązanie (temat ucichł) - ale konwersjację przedstawiam bo wydaje mi się ciekawa dla kogoś kto ma dylematy.