Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kapishon napisał(a):2) Aktywna piana - AUTOBRITE MAGIFOAM 500ML (pytanie na ile te 500ml może starczyć, ktoś ma już doświadczenie z tą aktywną pianą ?)
kapishon napisał(a):1) do czyszczenia plastików - tutaj nie mam żadnego pomysłu (może MEGUIARS NATURAL SHINE)
piotrassenior napisał(a):Jak chodzi o czyszczenie plastików z kurzu, brudu i tłuszczu polecam niezawodne APC Nielsen Cyclone, a jak chcesz dressing to Nielsen Finesse.
piotrassenior napisał(a):Czego oczekujesz od piany? Cena za 500ml jest praktycznie zbliżona do SG Fruit Snow Foam neutral pH...ale 5L!
Arekkaz napisał(a):Do mycia szyb polecam ręcznik waflowy ten WWL jest nieco za duży jak dla mnie.
kapishon napisał(a):Ma dobrze brud "rozpuszczać" i być wydajna stosunek jakość/cena też istotny czynnik.
bmelon napisał(a):Czym weliminować drobne rysy na nowym lakierze? Kolor czerwony - głównie w okolicy klamek i progów od butów.
Sebool2006 napisał(a):Co do B2B musisz źle aplikować skoro średnio ci kropelkuje albo na brudną oponę nakladasz. Wyczyść dobrze oponę apc potem dokładnie osusz, nałóż preparat nadmiar ściągnij MF i będzie Pan zadowolony. Ja jak narazie odpukac jestem zadowolony
Arekkaz napisał(a):Po wyschnięciu usunąłeś nadmiar dressingu? Przetarłeś mikrofibrą? Jeśli nie to daj mu jeszcze jedną szansę.
Arekkaz napisał(a):Po wyschnięciu usunąłeś nadmiar dressingu? Przetarłeś mikrofibrą? Jeśli nie to daj mu jeszcze jedną szansę.
piotrassenior napisał(a):kapishon napisał(a):2) Aktywna piana - AUTOBRITE MAGIFOAM 500ML (pytanie na ile te 500ml może starczyć, ktoś ma już doświadczenie z tą aktywną pianą ?)
Czego oczekujesz od piany? Cena za 500ml jest praktycznie zbliżona do SG Fruit Snow Foam neutral pH...ale 5L!
BeBuu napisał(a):Arekkaz napisał(a):Po wyschnięciu usunąłeś nadmiar dressingu? Przetarłeś mikrofibrą? Jeśli nie to daj mu jeszcze jedną szansę.
Zaaplikowałem drugi raz i jak narazie od 6 dni siedzi i wygląda na to, że preparat nie zejdzie na szybko jak poprzednim razem.
glibo napisał(a):piotrassenior napisał(a):kapishon napisał(a):2) Aktywna piana - AUTOBRITE MAGIFOAM 500ML (pytanie na ile te 500ml może starczyć, ktoś ma już doświadczenie z tą aktywną pianą ?)
Czego oczekujesz od piany? Cena za 500ml jest praktycznie zbliżona do SG Fruit Snow Foam neutral pH...ale 5L!
magifoam dlugo zostaje na lakierze nie niszczy wosku i nie zostawia bialych sladow-chodz fakt nie uzywalem sg fsf
edit:
przeczytalem testy i chyba kupie sobie sg fsf 2015
Sebool2006 napisał(a):Grunt by dobrze odprowadzala wodę I nadawała jej kolor
tatian napisał(a):A co byście polecili to ożywienia plastików wewnątrz auta (czarnych ale i np. niebieskich) ? Najlepszy byłby taki środek który jednocześnie potrafiłby "zamazać" nie wiem "uzupełnić" rysy itp. rzeczy które powstają np. przy wsiadaniu do auta na progach, boczkach drzwi itp.
tatian napisał(a):A co byście polecili to ożywienia plastików wewnątrz auta (czarnych ale i np. niebieskich) ? Najlepszy byłby taki środek który jednocześnie potrafiłby "zamazać" nie wiem "uzupełnić" rysy itp. rzeczy które powstają np. przy wsiadaniu do auta na progach, boczkach drzwi itp.
Sebool2006 napisał(a):1. Zmienił bym na coś innego np Tuge ( tańsza a efekt ten sam )
2.Zamień na coś bardziej wydajniejszego np Endurance od megsa bądź B2B od ShinyGarage
4.Proponuję Jet Black do plastików zewnętrznych ( może ktoś coś innego sprawdzonego poleci )
5.Szampon NTX miałem i się nie sprawdza jak za tą cenę. Słabo się pieni. Wolałbym 4nano ultra violet lub SG Strawberry Car
6.Glinka wystarczy Ci jedna
7.AG zamień sobie na Meguiar's Ultimate Compound
takie jest moje zdanie.
sato88 napisał(a):Glinki chcę wziąć trzy bo mam zestaw wtedy o różnych twardościach
Sebool2006 napisał(a):sato88 napisał(a):Glinki chcę wziąć trzy bo mam zestaw wtedy o różnych twardościach
Spoko,ale niekoniecznie musisz brać soft bo możesz wziąć sobie medium tylko pamiętaj,że poprzez złe użytkowanie glinki możesz narobić większych szkód.
Co do AutoGlyma może zostać dałem Ci podobną alternatywę do tego
Sebool2006 napisał(a):Do poślizgu używaj wody z szamponem.
Jeszcze brakuje ci czegoś do usuwania smoły. Dobrze się tutaj sprawdzi prickbort
sato88 napisał(a):rękawica do mycia, szczotki do felg, mikrofibry do polerowania wosku, mikrofibra do osuszania, aplikator do wosku.
saddam napisał(a):Z RainX-a będzie Pan zadowolony
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość