Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Sebool2006 napisał(a):Natomiast na kołach położony został dressing również od Shiny Garage B2B (...) wodę też elegancko odpycha i trzyma się na dobrze wyczyszczonej oponie ok 3-3,5 tygodni.
borowa napisał(a):RainX bez szału, polecam z własnego doświadczenia GTechniq G1 ( http://showcarshine.pl/5-pielegnacja-sz ... zenie.html )
barta napisał(a):Witam
Chciałbym od was zebrać opinie o produkcie
Turtle WAX
COLOR MAGIC
Colour Enhancing Polish
Shades of Black
Powiedzcie czy to wogóle warto nakłada na samochód czy wyrzucić do kosza??
glibo napisał(a):pasta scierna,nablyszczajaca, maskujaca
Sebool2006 napisał(a)::oops: mała pomyłka co do pb.... tak to jest jak się pisze z telefonuehh
Może i wygląda lepiej, ale z trwałością już nie tak jak z coli. Na poprzednim leonie miałem przesmarowany jeden element i po dwóch myciach nie było nic.
bmelon napisał(a):Jak pozbyć się rys na przedniej masce i przy klamkach? Chciałbym to zrobić ręcznie. Meguiars Ultimate Compound nie dał rady. Chyba że źle aplikuje: nałożyłem go na aplikator i wcierałem w miejscu gdzie są rysy 3x ale bez skutku.
elmo_mc napisał(a):Szukajka nie pomogła więc może ktoś podpowie jakiś wosk na żółty lakier, bo nie mogę znaleźć żadnych konkretów..
BeBuu napisał(a):bmelon napisał(a):Jak pozbyć się rys na przedniej masce i przy klamkach? Chciałbym to zrobić ręcznie. Meguiars Ultimate Compound nie dał rady. Chyba że źle aplikuje: nałożyłem go na aplikator i wcierałem w miejscu gdzie są rysy 3x ale bez skutku.
Ponieważ UC nie jest " magicznym " środkiem a wielu wydaje się, że UC zastąpi polerkę maszynowo....
Sam posiadam UC w swoim " arsenale " ale cudów on nie robi, ciężko usunąć nim nawet swirla a co dopiero rysy
bmelon napisał(a):BeBuu napisał(a):bmelon napisał(a):Jak pozbyć się rys na przedniej masce i przy klamkach? Chciałbym to zrobić ręcznie. Meguiars Ultimate Compound nie dał rady. Chyba że źle aplikuje: nałożyłem go na aplikator i wcierałem w miejscu gdzie są rysy 3x ale bez skutku.
Ponieważ UC nie jest " magicznym " środkiem a wielu wydaje się, że UC zastąpi polerkę maszynowo....
Sam posiadam UC w swoim " arsenale " ale cudów on nie robi, ciężko usunąć nim nawet swirla a co dopiero rysy
Lakier jest w miarę Nowy nie bardzo chciałbym całego polerować ewentualnie tylko przednia maskę. Czy nie będzie odznaczala po polerowniu?
tatian napisał(a):Panowie a jest coś do usuwania śladów po ptasich odchodach. Bo widzę, że pomimo myjni niestety pozostają lekkie ślady.
tatian napisał(a):Panowie a jest coś do usuwania śladów po ptasich odchodach. Bo widzę, że pomimo myjni niestety pozostają lekkie ślady.
Marcin_1p napisał(a):Jak masz lekkie ślady to myślę, że pasta ścierna powinna sobie z tym poradzić...
tatian napisał(a):W ogóle to przydałby się jakiś poradnik żeby ktoś zrobił tutaj na temat detailingu, bo idzie się z tym pogubić a tak fajnie byłoby gdyby to wszystko ktoś zrobił w pigułce np. co i czym najpierw robić i tak dalej.
tatian napisał(a):Marcin_1p napisał(a):Jak masz lekkie ślady to myślę, że pasta ścierna powinna sobie z tym poradzić...
co polecisz?
W ogóle to przydałby się jakiś poradnik żeby ktoś zrobił tutaj na temat detailingu, bo idzie się z tym pogubić a tak fajnie byłoby gdyby to wszystko ktoś zrobił w pigułce np. co i czym najpierw robić i tak dalej.
tatian napisał(a):O Meguiars ultimate compound juz czytałem i nawet filmy oglądałem. Nie wiem tylko najważniejszego czy można to stosować miejscowo.
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości