Z niecierpliwością oczekuję na wyprodukowanie mojej Cupry 280 DSG i w tych oczekiwaniach czytam szukam uczę się jak się przygotować do jej powitania
Poniżej kilka pytań które mnie nurtują:
1. Na jakim paliwie jeździcie? Producent zaleca 98PB, ja jestem nauczony tankować na Shell ale obecnie Shell nie ma w swojej ofercie paliwa 98. Jest 95 ulepszone i V-Power Racing 100 które ma 100 oktanów i kosztuje teraz 5,80 :/ . Dajcie znać jakie paliwa lejecie?
2. Jak wygląda sprawa z "dotarciem auta"? Wiem że po 1500-2500km obowiązkowo wymiana oleju, ale jak jeździcie od nowości do tej zmiany oleju? Czy na pełnie osiągów czekamy do tej pierwszej wymiany? Jakoś specjalnie uważacie na auto, na co zwracacie uwagę itp. ?
3. Auto mogę dostać nawet w październiku (dealer wpisał 6 miesięcy na realizację). Auto przyjdzie na letnich. Co proponujecie na zimę, tylko laczki na te 19" na których przyjdzie czy mniejsze fele i inne opony do nich? Podpowiedzcie jak to wygląda u was i ewentualnie jakie fele i oponki proponujecie.
4. Na jakim oleju jeździcie pozostawiacie to serwisowi czy zmieniacie coś? Mój dealer proponuje Lotos, oczywiście te wyższe modele ale ja chyba nie jestem do tego przekonany.
5. Jakie inne operacje z autem polecacie na początek, widzę że część z was robi jakieś powłoki na lakier. Powiedzcie czy warto, co warto i jakie koszty?
Z góry dzięki za odpowiedzi, propozycje i pomoc.
Pzdr