Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zakup Leona3, jakie doposażenie?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Zakup Leona3, jakie doposażenie?

Postprzez Gregor » 16 kwietnia 2015, 22:56

leonwiki napisał(a):Jednym słowem dobre ceny i rabaty były w 2014

Może i ten rok będzie dobry. Chciałem zacytować rozmowę z prezesem VGP Achim Schaible na temat planów sprzedaży na 2015r. W tych słowach jest też wyjaśnienie odnośnie tego co dzieje się aktualnie z dealerami tzn. likwidacje salonów.

cyt. "- Interia: Dla której z popularnych marek - Seat, Skoda Volkswagen - 2015 rok może oznaczać największy wzrost sprzedaży?

- Achim Schaible: Liczymy na to, że najszybciej w siłę będzie rósł Seat, który ma najwięcej do nadrobienia. Już widać, że od czasu pojawienia się Seata w VGP nowe modele tej marki zaczęły być widoczne na polskich drogach. Aby jak najszybciej nadrobić stracony czas, dla Seata poszukujemy mocnych dealerów, najchętniej jednomarkowych, którzy całe - fundusze, wysiłek i potencjał będą koncentrować na sprzedaży wyłącznie samochodów tej marki. Oczywiście, nawet jeśli procentowy wzrost sprzedaży Seata będzie największy, liderem pod względem liczby sprzedanych egzemplarzy pozostanie Skoda"
Gregor
Stella +
Stella +

Auto: Leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Postprzez jaceku » 17 kwietnia 2015, 06:48

też czytałem ten artykuł...ale niestety to co jest w nim napisane wcale nie musi przekładać się na rabaty...bo gdyby tak miało być to VW nie zmieniałby polityki rabatowej z początkiem roku... ktoś kto nie miał porównań z wcześniejszymi rabatami zakupi auto, będąc bardzo zadowolonym z rabatu 4-5%... myślę że tu raczej chodzi o promowanie marki (co widać w TV i internecie) i nowe modele (co widać na salonach)...
jaceku
Stella +
Stella +

Auto: Fiat
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Cobra_o7o » 20 kwietnia 2015, 20:51

Mam pytanie do posiadaczy 5F z reflektorami full LED - podobno te wersje posiadają system podgrzewania reflektorów ciepłem silnika co ma zimą utrzymywać reflektory w należytym (od- śnieżonym/lodzonym) stanie.
Brzmi nieco jak sci-fi ale nie wydaje się być niemożliwym.
Możecie to jakoś zweryfikować? - instrukcja obsługi, organoleptycznie znaleźć jakieś przewody/kierownice powietrzne, coś co może być elementem jakiegoś sytemu ogrzewania reflektorów.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez szczeslaw » 21 kwietnia 2015, 06:21

Pierwsze słyszę o jakimś podgrzewaniu reflektorów.
Chyba, że cały system polega na tym, że lampa troszeczkę się podgrzeje od temperatury panującej w komorze silnika :D
Ale taki system to ma każdy samochód ;)
szczeslaw
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 122 KM
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez pinkibass » 21 kwietnia 2015, 07:49

A ja coś tam słyszałem, choś nie konkretnie w przypadku Seata :)

W przypadków LEDów ciepło z lampy jest generowane nie do przodu (jak w zwykłych reflektorach) ale do tyłu.
Z tego powodu lampy LED w niektórych markach posiadają system chłodzenia tylnej części lampy.
A ponieważ brak ciepła z przodu może powodować oszronienie szkła lamp, to ciepłe powietrze kierowane jest przy okazji do przodu, aby temu zapobiec.
Coś takiego z tego co kojarzę stosuje np. Audi, ale czy jest u nas nie mam pojęcia :)
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez Rychu » 9 czerwca 2015, 20:46

Wszedł już rok modelowy 2016. Wersja 1.4 150km FR zdrożała do 85 200 zł (teraz ten silnik nazywa się EcoTSI). Doszła kamera cofania. W media system plus dają teraz 6,5 calowy wyświetlacz i można dokupić Mirror Link za 682zł. Z tego co jeszcze widziałem, to pakiet schowków kosztuje teraz około 700zł i dodaje też między innymi podwójne dno bagażnika.
Ach i zapomniałbym o nowym promocyjnym pakiecie Techno+ z kamerą cofania, pakietem praktycznym, Media System plus 6,5 cala i pakietem wspomagania jazdy za 3118zł.
Rychu
Sport
Sport

Auto: Leon 5F

Postprzez Ocelot » 10 czerwca 2015, 09:04

Są również nowe lakiery. :-)
Ocelot
Sport
Sport

Auto: Leon 5F ST FR

Postprzez B3N » 10 czerwca 2015, 09:43

Okno Panoramiczne. Polecam.
Pakiet diodowego oświetlenia wnętrza.
Koniecznie OPS
B3N
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Arson » 11 czerwca 2015, 19:46

Rychu napisał(a):Wszedł już rok modelowy 2016. Wersja 1.4 150km FR zdrożała do 85 200 zł (teraz ten silnik nazywa się EcoTSI). Doszła kamera cofania. W media system plus dają teraz 6,5 calowy wyświetlacz i można dokupić Mirror Link za 682zł. Z tego co jeszcze widziałem, to pakiet schowków kosztuje teraz około 700zł i dodaje też między innymi podwójne dno bagażnika.
Ach i zapomniałbym o nowym promocyjnym pakiecie Techno+ z kamerą cofania, pakietem praktycznym, Media System plus 6,5 cala i pakietem wspomagania jazdy za 3118zł.

Rychu, zapomniałeś o najważniejszym: w końcu są dywaniki w standardzie ( tylko w FR). Wiem, że to pierdoła, ale w aucie za 100k brak dywaników mnie osobiście wkurzał. Wiadomo, że salon dorzucał raczej każdemu za free, ale mimo wszystko u konkurencji widnieją już w cenniku.
Arson
Stella
Stella

Auto: ST FR
Silnik: diesel inny

Postprzez Pik » 11 czerwca 2015, 20:38

W poprzednim cenniku (rok modelowy 2015) FRka miała dywaniki w standardzie.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Auto: Cupra 5F MY16

Postprzez leonwiki » 12 czerwca 2015, 10:40

Oryginały czy fajansy made in Poland ?
leonwiki
Signo
Signo

Auto: SEAT LEON Excellence

Postprzez Arson » 12 czerwca 2015, 18:16

Pik napisał(a):W poprzednim cenniku (rok modelowy 2015) FRka miała dywaniki w standardzie.

Mylisz się. W linku poniżej jest cennik ( rok modelowy 2015), który ściągnąłem 06.12.2014 i nigdzie nie ma informacji o dywanikach. Rozmawiałem też o tym ze sprzedawcą, przed zamówieniem samochodu i początkowo chciał dywaniki dać za dopłatą :roll:.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/233 ... eon_st.pdf

leonwiki napisał(a):Oryginały czy fajansy made in Poland ?

Tego jeszcze nie wiem. Może ktoś się niedługo pochwali FR-em MY2016 i się dowiemy ;).

Pozdrawiam.
Arson
Stella
Stella

Postprzez Pik » 12 czerwca 2015, 18:30

Ja mówiłem o cenniku obowiązującym od 1.04.2015, mam go wydrukowanego i jak wół stoją dywaniki w FR jako standard. Ty przywołujesz jakiś starszy. Anyway nieważne, obydwa są już nieaktualne.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Postprzez Arson » 12 czerwca 2015, 19:28

Pik napisał(a):Ja mówiłem o cenniku obowiązującym od 1.04.2015, mam go wydrukowanego i jak wół stoją dywaniki w FR jako standard. Ty przywołujesz jakiś starszy. Anyway nieważne, obydwa są już nieaktualne.

I tu się zgadzamy. W tym cenniku, o którym tym piszesz były już w FR jako standard. W tym co ja przywołałem, też już był rok modelowy 2015, stąd to nieporozumienie. Dobrze, że w końcu dołożyli do standardu.

Pozdrawiam.
Arson
Stella
Stella

Postprzez SmialekPL » 12 czerwca 2015, 20:08

Witam.
Dziś odebrałem swojego Leona ST Reference. Jest to moje pierwsze auto z salonu i taki byłem podekscytowany ze nie zwrocilem uwagi ze brak jest zestawu do wymiany koła (lewarka i klucza). Koło dojazdowe jest. Może i lewarek jest gdzies ukryty czy nie dodają salony tego w zestawie?
SmialekPL
Stella
Stella

Auto: Leon ST

Postprzez Misiek3city » 12 czerwca 2015, 21:16

SmialekPL napisał(a):Witam.
Dziś odebrałem swojego Leona ST Reference. Jest to moje pierwsze auto z salonu i taki byłem podekscytowany ze nie zwrocilem uwagi ze brak jest zestawu do wymiany koła (lewarka i klucza). Koło dojazdowe jest. Może i lewarek jest gdzies ukryty czy nie dodają salony tego w zestawie?

W zeszłym roku jakoś był to standard przy kole dojazdowym. Przy zestawie naprawczym nie dodawali.
Misiek3city
Signo
Signo

Auto: Seat Leon ST FR

Postprzez SmialekPL » 12 czerwca 2015, 21:45

W koncu mogłem zejsc i obejrzeć. Jest wszystko pod kołem dojazdowym :)
SmialekPL
Stella
Stella

Postprzez Rychu » 26 czerwca 2015, 11:13

Po długich zastanowieniach nad DCC wreszcie samochodzik poszedł do produkcji :-D
Podstawa Leon 5D EcoTSI 1.4 150KM. Wyposażenie dodatkowe:
-Lakier Adventure Brown
-Pakiet diodowego oświetlenia
-Pakiet Dynamiczny
-Mirror Link
-Comfort+ (miał być tylko p. zimowy i aktywny tempomat jednak stwierdziłem, że warto dołożyć 600zł do całgo pakietu i mieć jeszcze czujniki z przodu i z tyłu)
-Techno+
Ostatecznie udało nam się wynegocjować 7% (bez paru promili) rabatu (z grupą zawodową). Generalnie ze wszystkich salonów mocno polecam Toruń i Pana Michała oraz Rzeszów i Pana Pawła.
Rychu
Sport
Sport

Postprzez artek90 » 26 czerwca 2015, 19:57

Ja jutro odbieram leona z pakietem itech. Nie wiem czy w Polsce taki model jest. Ale ma gps, led w środku, lane assist, siedzenia skóra, czujnik desCzu, tempomat, skladane elektrycznie lusterka. Itd
"Live for nothing or die for something"
artek90
Sport
Sport

Auto: Leon 1.6tdi i-Tech

Postprzez facet01 » 27 czerwca 2015, 13:20

Po wielkich bataliach z moją żonką w końcu poszło zamówienie do produkcji.
LEON ST FR 2.0 CR 150 KM
- kolor T4T4( technic grey)
- PSS
-WB4
- PK2
- WRZ
-PML

Niestety DCC dla tego silnika jest niedostępne. W plannerze produkcyjnym wyskoczył konflikt z DCC.
Trochę się dziwię bo konfiguracja na stronie pozwalała a w salonie już nie było możliwości. Może ktoś zrobi fotkę wyświetlacza z ustawień DCC w silniku 1.4.

PS. Udało mi się wskoczyć w produkcję samochód na tydzień 31
facet01
Sport
Sport

Region: zagranica
Auto: Leon

Postprzez Rychu » 28 czerwca 2015, 22:00

Jest u nas iTech ([link]) ale jakoś nie jest za bardzo u nas promowany. W sumie nawet nie rozważałem go podczas kupna. Coś szczególnie fajnego w nim jest? Coś straciłem? :)
Rychu
Sport
Sport

Postprzez arturek » 5 lipca 2015, 11:17

W moim przypadku iTech obniżał mocno cenę i dodawał np. składane, obniżanie lusterka (niedostępne inaczej).
arturek
Stella
Stella

Auto: Leon 5F DSG

Postprzez artek90 » 5 lipca 2015, 23:44

Lane assist, automatyczne czujniki deszczu swiatel, skladane automatyczne lusterka, wewnetrzne oswietlenie led, nawigacja z aktualizacja. Siedzenia itech skora i niebieski materiał, sa twardsze niz normalne, przeszycia niebieską nicią. I felgi w kolorze grafitowym. To wersja style wyposarzona technicznie. Jestem bardzo zadowolony

-- 5 lipca 2015, 23:32 --

http://img.fotosdecoches.com/images/hd/ ... 48e454.jpg

-- 5 lipca 2015, 23:37 --

Rychu napisał(a):Jest u nas iTech ([link]) ale jakoś nie jest za bardzo u nas promowany. W sumie nawet nie rozważałem go podczas kupna. Coś szczególnie fajnego w nim jest? Coś straciłem? :)
Jak sam podałeś w linku jest wszystko. Ja nie brałem pod uwagę zwykłego style a itech się mi bardzi spodobał. Ma wszystko czego trzeba i stylistycznie środek oferuje więcej niz style.

-- 5 lipca 2015, 23:44 --

Aha no i mam jeszcze pakiet schowków. Tutaj w hiszpanii jest pełno tych leonów akurat itech jest na rok 2015 i teraz w maju zastepuje go wersja connect ktora jest praktycznie taka sama.

-- 5 lipca 2015, 23:44 --

Aha no i mam jeszcze pakiet schowków. Tutaj w hiszpanii jest pełno tych leonów akurat itech jest na rok 2015 i teraz w maju zastepuje go wersja connect ktora jest praktycznie taka sama.
"Live for nothing or die for something"
artek90
Sport
Sport

Auto: Leon 1.6tdi i-Tech

Postprzez ajej87 » 20 lipca 2015, 11:41

Witajcie!

Przymierzam się do kupna Leona 5D FR 1.8 TSI DSG i tak naprawdę zamierzam dokupić tylko lakier metalik i pakiet techno+ (kamera cofania + 6.5 calowy ekran) oraz łopatki przy kierownicy.

Auto zamierzam kupić pod koniec roku - żeby rok produkcji był 2015, a odbiór w 2016 - dzięki temu mam nadzieję, że dostanę większy rabat, czy ktoś z Was ma doświadczenie z kupnem Seata z poprzedniego rocznika?

Martwi mnie też trochę mniej atrakcyjna oferta finansowa Seata w stosunku do VW: przy aucie o kwocie 100 tys., wpłacie własnej 20% to rata w przypadku Seata wynosi ok. 200zł więcej, przy takich samych innych wartościach, zobaczcie sami:

Obrazek

Mam nadzieję, że jest to negocjowalne.

Co sądzicie o takim wyposażeniu?

Pozdrawiam!
ajej87
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5F

Postprzez Gregor » 20 lipca 2015, 22:26

ajej87 napisał(a):Witajcie!
........Martwi mnie też trochę mniej atrakcyjna oferta finansowa Seata w stosunku do VW: przy aucie o kwocie 100 tys., wpłacie własnej 20% to rata w przypadku Seata wynosi ok. 200zł więcej, przy takich samych innych wartościach, zobaczcie sami:

Obrazek

Mam nadzieję, że jest to negocjowalne.

Co sądzicie o takim wyposażeniu?

Pozdrawiam!

Coś mi nie pasuje w tym kalkulatorze. Cena auta 100 tys.zł. Wybrałeś okres spłaty 48 miesięcy i wpłatę własną 20% ze 100 000zł. Czyli 48 rat x 1214zł = 58272 zł + 20000 zł = 78272 zł. To gdzie reszta biorąc pod uwagę wysokość kredytu 80000zł? Chyba, że coś przeoczyłem?
Gregor
Stella +
Stella +

Auto: Leon 5F FR

Postprzez Raynold » 21 lipca 2015, 00:11

Definicja EasyDrive (http://www.volkswagen.pl/pl/finansowani ... drive.html) nie polega na spłacie całej kwoty kredytowanej, a kwoty do przewidywanej wartości końcowej samochodu. Na koniec decydujesz czy spłacić ten samochód jedną dużą ratą (tak to rozumiem po przeanalizowaniu w 5 min). Co do autokretyt - warto poszukać warunków umowy :)

Kredyt EasyDrive. Szczegóły oferty:

wkład własny już od 0% do 30% wartości auta
niskie miesięczne raty (spłata jedynie przewidywanej utraty wartości rynkowej auta)
oprocentowanie kredytu uzależnione od wybranego modelu Volkswagena
dwa okresy kredytowania – 36 lub 48 miesięcy
trzy możliwości zakończenia umowy:
zwrot pojazdu bez konieczności spłaty jego pozostałej wartości
spłata w ratach
spłata jednorazowa
gwarancja odkupu samochodu za cenę odpowiadającą racie finalnej
Raynold
Sport
Sport

Auto: Leon FR DSG

Postprzez ajej87 » 21 lipca 2015, 07:41

Gregor napisał(a):Coś mi nie pasuje w tym kalkulatorze. Cena auta 100 tys.zł. Wybrałeś okres spłaty 48 miesięcy i wpłatę własną 20% ze 100 000zł. Czyli 48 rat x 1214zł = 58272 zł + 20000 zł = 78272 zł. To gdzie reszta biorąc pod uwagę wysokość kredytu 80000zł? Chyba, że coś przeoczyłem?

Jeżeli pomnożysz ubezpieczenie wliczone w cenę kredytu (4x 2990zł) - dochodzi brakująca kwota. I rzeczywiście - w przypadku Golfa jest to atrakcyjna oferta, natomiast w przypadku Leona wychodzi 200zł więcej miesięcznie przez 4 lata przy praktycznie takich samych wartościach kredytu.
ajej87
Signo
Signo

Postprzez feels3 » 21 lipca 2015, 07:45

ajej87 napisał(a):Martwi mnie też trochę mniej atrakcyjna oferta finansowa Seata w stosunku do VW: przy aucie o kwocie 100 tys., wpłacie własnej 20% to rata w przypadku Seata wynosi ok. 200zł więcej, przy takich samych innych wartościach, zobaczcie sami

Ciekawy jest fakt ze jak dasz limit przebiegu 30k km (teraz masz 20) to raty sa takie same, sprawdzalem.
Przy 20k powstaje wyrazna roznica.
feels3
Sport
Sport

Auto: Golf GTI PP

Postprzez Pik » 21 lipca 2015, 08:53

Ja bym się nie sugerował wskazaniami kalkulatora internetowego, który ma charakter orientacyjny, a jego aktualność może być wątpliwa (np. na stronie Seata konfigurator aut jest nadal w starych cenach!). Najlepiej poprosić o przygotowanie konkretnej oferty w salonie.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Postprzez szczeslaw » 21 lipca 2015, 09:06

Te oferty kredytowe co chwilę się zmieniają.
Jak ja kupowałem, to Autokredyt dla Seata był dużo bardziej opłacalny, niż kredyty dla VW czy Skody. Róznica w racie wychodziła nawet 350 PLN, przy pozostałych parametrach takich samych (rata w Seacie 1050 PLN, w VW prawie 1400). Tak naprawdę był najbardziej opłacalną opcją kredytową dla osób fizycznych, jaką znalazłem na rynku - całkowity koszt kredytu przez 4 lata, to było tylko ok. 10% wartości samochodu. Dlatego m.in. kupiłem Leona, a nie Mazdę 3.
Podobnie wychodzi teraz dla tego Golfa, z przykładu wyżej - 48*1000(raty)+20000(pierwsza wpłata)+45200(wykup)-2990(ubezpieczenie, które i tak trzeba wykupić)=110210. Cena samochodu 100000, czyli dopłacamy do kredytu 10210 - prawie dokładnie 10% wartości samochodu.
Licząc tak samo dla tej oferty Seta powyżej, koszt kredytu to już 20032 PLN, czyli 20% wartości samochodu. Jak widać różnica jest duża.
Niestety nie jest to negocjowalne.
Gregor, pozostała część, to tzw. rata balonowa. Masz 3 opcje: spłacić pozostałą wartość samochodu (w tym wypadku ok. 45000 PLN) w jednej racie, spłacić ją na raty (kolejny kredyt w VW Banku) lub odsprzedać samochód bankowi za tą kwotę (tzw. gwarantowany odkup).
Opcja 3 jest najmniej opłacalna, bo samochód po tych 4 latach jest wart średnio ok. 10-15 tys więcej, niż jego wartość w umowie.
ajej87, ubezpieczenie jest wliczone, ale tylko za pierwszy rok. Pozostałe lata płacisz już sam, z własnej kieszeni.
pik, no nie wiem - jak ja kupowałem, to oferta rzeczywista była w 100% zgodna, z tą z kalkulatora. Konfigurator to zupełnie inna bajka.
szczeslaw
Sport
Sport

Postprzez Abgan » 21 lipca 2015, 18:26

Panowie, gdy ja zamawiałem swoje auto to miałem leasing 101% (plus GAP/RTI i OC/AC płatne osobno), ofertę której na stronie nie było. Z tego co obserwowałem przez parę miesięcy kupowania auta i wizyty w paru salonach, to oferty leasingowe (i kredytowe pewnie też) w VWBanku zmieniają się szybciej niż strona www. A jeszcze salon w którym kupowałem współpracuje też z innym bankiem, więc opcji jest więcej niż widać na pierwszy rzut oka.

Był: Leon ST Cupra 265 KM DSG
Będzie: Golf Variant/Leon XP/Superb/Forrester/Outback/Levorg
Abgan
Stella +
Stella +

Auto: Leon ST Cupra

Postprzez dzidaV8 » 21 lipca 2015, 18:43

Ten leasing 101% to jest tylko marketingowo 101%. Mi po policzeniu rat wyszło bodajże 103,5%. % na wydruku trzeba sprawdzić samemu.
dzidaV8
Stella +
Stella +

Auto: Leon 5F SC

Postprzez Vampire1984 » 21 lipca 2015, 19:13

Pokaz kredyt z 3.5% przepłacaniem za samochód;). Ja taki mam najlepszy deal jaki zrobiłem finansowo-kredytowy:)
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177

Postprzez aroslaw75 » 22 lipca 2015, 17:30

Koledzy odbiegacie od tematu.
Seat Ibiza 6K FL 1.4 (2002-2004)
Seat Leon 1M 1.6 (2004-2006)
Seat Leon 1P 1.9 (2006-2017)
Seat Leon FR ST 1.4 ACT (2014-....)
Seat Ibiza KJ 1.0 TSI
Pozdrawiam Arek

Drukarnia http://www.risani.go3.pl
http://www.zksrow.rybnik.com.pl/
aroslaw75
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon FR ST

Postprzez Rafal2015 » 26 lipca 2015, 09:20

Warto DCC do 1.8 Dsg? 80% miasto

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Rafal2015
Stella
Stella

Auto: civic

Postprzez mat_cbr » 26 lipca 2015, 15:49

Rafal2015 napisał(a):Warto DCC do 1.8 Dsg? 80% miasto

Ja bym brał DCC w ciemno. Na 19" + DCC w trybie komfort CUPRA 280, jest bardziej komfortowo niż 18" + zawieszenie FR 1.8

W przyszlosci koszt serwisowania zawieszenia z DCC bedzie teoche droższy niż tradycyjnego, ale raczej nikt nie kupuje obecnie auta na 10 lat.
BYŁ: Seat Leon 5F 1.8 TFSI 180KM FR MANUAL (05/2014), Audi A6 4G 2.0 TDI 190KM Stronic (12/2015)

JEST: Audi A4 B9 3.0 TDI 272KM (12/2015)
mat_cbr
Signo
Signo

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: A4 3.0 TDI 272

Postprzez ajej87 » 26 lipca 2015, 15:53

Chciałem się zmieścić w 90 tys, góra 95 tys. z Leonem FR 1.8 TSI, ale widząc Wasze sugestie i obowiązkowe doposażenie tj. m.in. DCC przekroczę ten budżet jak nic...

Czekam na wielką promocję w Leonie i na koniec roku....
ajej87
Signo
Signo

Postprzez aroslaw75 » 26 lipca 2015, 16:21

A mi duży rabat udało się uzyskać właśnie w lipcu w zeszłym roku także próbuj.
Seat Ibiza 6K FL 1.4 (2002-2004)
Seat Leon 1M 1.6 (2004-2006)
Seat Leon 1P 1.9 (2006-2017)
Seat Leon FR ST 1.4 ACT (2014-....)
Seat Ibiza KJ 1.0 TSI
Pozdrawiam Arek

Drukarnia http://www.risani.go3.pl
http://www.zksrow.rybnik.com.pl/
aroslaw75
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon FR ST

Postprzez szczeslaw » 26 lipca 2015, 18:46

W zeszłym roku rabaty były dużo wyższe. Od czasu wielkiego przetasowania w sieci dealerskiej skończyła się sielanka.
szczeslaw
Sport
Sport

Postprzez lukaszzsch » 26 lipca 2015, 20:56

jaki procentowo rabat na cuprę jest na teraz do osiągnięcia?
lukaszzsch
Stella
Stella

Auto: brak

Postprzez esde » 26 lipca 2015, 22:15

Na dzień dzisiejszy uzyskałem 5% + jakieś małe akcesoria. Samochód cennikowo trochę powyżej 140k. Sprawa w toku ;)

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
esde
TopSport
TopSport

Region: wielkopolskie
Auto: Leon ST Cupra 280

Postprzez Pik » 26 lipca 2015, 22:18

Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Postprzez lukaszzsch » 27 lipca 2015, 06:12

czyli nie jestem takim złym negocjatorem, 6% na start plus dodatkowe 5%, bo zrobią z auta demo(zarejestrują na siebie)

w ofercie daje to razem 11%

(tyle, że auto z placu)
lukaszzsch
Stella
Stella

Auto: brak

Postprzez daniel28 » 27 lipca 2015, 14:39

lukaszzsch napisał(a):czyli nie jestem takim złym negocjatorem, 6% na start plus dodatkowe 5%, bo zrobią z auta demo(zarejestrują na siebie)

(tyle, że auto z placu)

Zerknij do wątku rabaty, ja kupiłem w taki sposób , ale z rabatem 18℅, na mniej bym się nie zgodził, jak by nie było, tracisz status pierwszego właściciela.
11 ℅ to da się ogarnąć w normalny sposób, zmień salon.
daniel28
TopSport
TopSport

Auto: 5F 1.8 + Yamaha fz6

Postprzez bmelon » 27 lipca 2015, 19:02

lukaszzsch napisał(a):czyli nie jestem takim złym negocjatorem, 6% na start plus dodatkowe 5%, bo zrobią z auta demo(zarejestrują na siebie)

(tyle, że auto z placu)

Dodatkowo przy tej formie zakupu wypadają wszystkie akcje specjalne seata - tj. jeśli dają gratis otwierany dach to ty musisz za niego zapłacić. Ponieważ dealerowi nie przysługują tego typu promocje.

Pozdrawiam,
GB
bmelon
Sport
Sport

Silnik: benzyna 1.8

Postprzez daniel28 » 28 lipca 2015, 00:09

bmelon napisał(a):

(tyle, że auto z placu)

Dodatkowo przy tej formie zakupu wypadają wszystkie akcje specjalne seata - tj. jeśli dają gratis otwierany dach to ty musisz za niego zapłacić. Ponieważ dealerowi nie przysługują tego typu promocje .

Fakt, są to najczęściej najdroższe egzemplarze. Analogicznie, najwięcej pieniędzy z rabatu w kieszeni zostanie :-D
daniel28
TopSport
TopSport

Auto: 5F 1.8 + Yamaha fz6

Postprzez Rafal2015 » 28 lipca 2015, 18:16

Wersja FR - warto kamerę cofania? Czy standardowe czujniki daja rade?

Rafal2015
Stella
Stella

Postprzez Vampire1984 » 28 lipca 2015, 18:24

OPS jest super choć droższy niż sama kamera
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177

Postprzez Rafal2015 » 28 lipca 2015, 18:28

Ale w fr czujniki są chyba standardem?

Rafal2015
Stella
Stella

Postprzez Rychu » 28 lipca 2015, 18:41

Nie, nie są. Kamera wydaje mi sie spoko, bo jest w pakiecie Techno+ no i pokazuje wprost co jest z tyłu i gdzie jedziesz (są linie prowadzące pokazujące tor jazdy i "uginające" się przy skręcaniu kierownicą). Ale jak połączysz pakiety Techno+ i Comfort+ to będziesz miał i OPS i kamere :D
Rychu
Sport
Sport

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne