Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Etka 7.4 PLUS 09.2013 Instrukcja instalacji

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Etka 7.4 PLUS 09.2013 Instrukcja instalacji

Postprzez Gecon » 17 marca 2015, 18:11

Zapewne wielu z was boryka się z instalacją Etki na systemie 64bit, w związku z tym zamieszczam sprawdzona instrukcję do której sam doszedłem w kilka tygodni metodami prób i błędów pomimo tego że są już podobne w necie które nie działały w moim przypadku.

Jeżeli temat zamieściłem nie tu gdzie powinien być to proszę moderatora o nie kasowanie go a o przeniesienie pod właściwy adres.

Ta instrukcja dotyczy Win 8.1 64bit!!!!

Potrzebne nam będą

ETKA 7.4 PLUS 09.2013

Folder Sprawdzona Instalacja

Folder 1

Jak już wszystko mamy to możemy zaczynac.

Na samym początku przed instalacja czegokolwiek przeprowadzamy poniższą procedurę.

1: bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS

2: bcdedit -set TESTSIGNING ON

3: bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS

4: bcdedit -set TESTSIGNING OFF

ZACZYNASZ od pt.5

5: Settings > Power>Restart z wcisnietym shiftem > Troubleshoot > Advanced options > UEFI Firmware > Restart>Security >

Set supervisor password>Enter > (wpisujesz takie haslo abys je na przyszlosc zapamietal!!!) > Save>Boot > Secure boot >

Enter

> Disabled > Enter > EXIT > EXIT Saving Changes>Enter>Yes (restart)

6: Kopiujesz zdanie pt. 1

7: Szukaj > CMD > prawy klawisz > uruchom jako administrator > Yes > wklejasz to co skopiowales > Enter > kopiujesz pt.2 >

wklejasz > Enter > zamykasz okno

8: Restart komputera

9: w prawym rogu pojawi sie napis Test Mode Windows 8.1..... bez paniki!!!

10: Settings > Panel sterowania > User account > change user account control settings > suwa na dol > ok>yes

11: Settings > Power > Restart z wcisnietym shiftem > Troubleshoot > Advanced options > Startup Settings > Restart >

wciskasz klawisz 7

Po restarcie komputera zaczynamy instalować pliki z folderu Sprawdzona instalacja

Jako pierwszy instalujemy HASPUserSetup.exe

Nstepnie skopiowanie i Wklejenie folderu MULTIKEY64 na dysk C

Następnie Dodanie pliku 0000750A.reg do rejestru po przez dwukrotne kliknięcie

Następnie Uruchomienie CMD jako Admin wklepanie komend jak poniżej (mozna je kopiowac z tej instrukcji i wklejac)

cd C: \ MULTIKEY64 (Po kazdej komendzie klikamy ENTER)

bcdedit -set TESTSIGNING ON

Start INSTALL.CMD

Nastepnie Uruchomienie pliku DSEO13B.EXE, potem Next \ Yes \ Sign a System File

Nastepnie wklejenie ścieżki C:\MULTIKEY64\MULTIKEY.SYS Klikamy OK

Nastepnie resetujemy komputer.

Po restarcie przeprowadzamy procedure z pt.11

Po tym wszystkim instalujemy Etke.

Po instalacji cofamy date do 1.03.2013 i odpalamy Etke w celu sprawdzenia aktualnej aktualizacji VW i zamykamy Etke

Po zamknieciu Etki pobieramy aktualizacje do 1000 wlacznie i wklejamy je do C:\ETKA\DATA\VW\Update (przyklad dla marki

VW)

Odpalamy Etke 7.4 na cofnietej dacie i zatwierdzamy aktualizacje i czekamy az wszystko sie zaladuje

Nastepnie uruchamiamy plik 1 z folderu 1 fix2

Nastepnie kopiujemy pliki z folderu 1 fix1 (kopiujemy tylo te 3 pliki nie caly folder) i wklejamy do C:\ETKA\PROG i

podmieniamy dotychczasowe pliki

Nastepnie wklejamy aktualizacje od 10010 do 10060 i aktualizujemy, po poprawnym zaktualizowaniu wklejamy reszte

uaktualnien poczawszy od 10070 w zwyz do C:\ETKA\DATA\VW\Update (przyklad dla marki VW)

Odpalamy Etke 7.4 i zatwierdzamy aktualizacje.

Na dzien dzisiejszy nie mam wgranych wszystkich aktualizacji i musze uruchamiac Etke z cofnieta data, podejrzewam ze

jezeli wgramy wszystkie aktualizacje to ten problem zniknie.

Foldery do pobrania z najpopularniejszego portalu w Polsce z konta o nazwie leon5f

Mam nadzieje ze pomoglem.
Gecon
Sport
Sport

Auto: 5F DSG Style
Silnik: turbo diesel inny

Reklama

Re: Etka 7.4 PLUS 09.2013 Instrukcja instalacji

Postprzez stanley445 » 15 lipca 2015, 06:24

Witam Cię kolego . szukam etki , ponieważ tą którą mam już nie chce się aktualizować , najpierw brak skody , teraz kończą się pozostałę . Miałem ją przez ponad rok . 7.4
stanley445
Stella
Stella

Auto: AMAROK
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Gecon » 15 lipca 2015, 09:34

Etka 7.4 normalnie się aktualizuje,poszukaj updatera 1.8 od krosika lub udaj się na peb.pl tam znajdziesz wszystko czego Ci trzeba
Gecon
Sport
Sport

Auto: 5F DSG Style
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez leonbxw » 29 września 2015, 17:52

Witam, poleci ktoś jakąś działającą ETKĘ? Miałem 7.4 plus 2013, ale po formacie nie chce już działać, aktualizacje nieaktualne, podczas aktualizacji wyskakują błędy, zmiana daty nie pomaga ;/
leonbxw
Stella
Stella

Auto: Leon II 1.4 16v
Silnik: BXW 1.4

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne