tak jak w temacie. podczas jazdy slychac szum wiatru w tylnich prawych drzwiach...
czy ktos mial podobny problem? jesli tak to co trzeba naprawic, wymienic
dzieki i pozdrawiam.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kwiatus19 napisał(a):Wcisnąłem go trochę głebiej, przez co dodatkowo "wygłuszyłem" okolice klamki.
niq napisał(a):wygłuszenie że nic nie słychać
kwiatus19 napisał(a):Szum w okolicy klamek tylnych drzwi spowodowany jest "luźnym" spasowaniem szyby z uszczelką.
Bardzo łatwo można zrobić test, wystarczy ściągnąć uszczelkę szyby (od wewnątrz) z rantu ramki drzwi, na odsuniętej szybie oczywiście.
Tak jak na tym zdjęciu:
Zasuwamy szybę, i jedziemy na testy. Jeżeli to jest przyczyna, a na 99% tak jest to można tak zostawić, jeżeli komgoś to nie razi.
Aby poprawić przyleganie uszczelki do szyby należy podkleić np: uszczelkę do okien na wewnętrznej stronie ramki drzwi, i naciągnąć na nią uszczelkę. Dzięki temu uszczelka będzie mocniej przylegać do szyby i szumy wiatru znikną. Grubość uszczelki trzeba sobie dobrać doświadczalnie.
Ja u siebie zastosowałem inne rozwiązanie, pasek pianki około 6-8mm gruby, 20-30 mm szeroki. Wcisnąłem go trochę głebiej, przez co dodatkowo "wygłuszyłem" okolice klamki.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość