Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Opony Zettex

Pytania, testy, porady fachowców ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Opony Zettex

Postprzez Hyvel » 2 sierpnia 2015, 21:30

Chcialbym zapytac czy ktos mial kontakt z produktami Zettex, a dokladnie chodzi o oponę budżetową typ Zeetex ZT1000 205/55R16 91 V.
Moja jazda to głownie miasto , a trasa długa to 3 do 4 razy w roku po 1000 km. Wiem, ze to "chinol" ale patrzac na opinie w necie ma lepsze niz jakieś dębice czy podobne.

Dziekuje za wszelkie info.
Efektownie nie znaczy efektywnie... Będąc mądrzejszym nie daj się sprowokować...
gg:1018323
Hyvel
Signo
Signo

Region: dolnośląskie
Auto: Leone
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: Opony Zettex

Postprzez artur_r0 » 2 sierpnia 2015, 23:01

Do takich pytań masz odpowiedni dział: Opony, Felgi, itp. :wink:
Nie jeździłem, chociaż znam miłośnika Zeetexów. :wink: Ja uważam, żeby od takich chińskich wynalazków trzymać się z daleka. Racja, opinii pozytywnych mają masę, ale trzeba też wziąć pod uwagę jacy kierowcy kupują takie opony. :wink: Moim zdaniem nawet do powolnego toczenia się po mieście to zakup podwyższonego ryzyka bo o jakości opony świadczą sytuacje kryzysowe. Podstawowe pytanie to czy będziesz na tych oponach jeździł 1 sezon i sprzedajesz auto czy masz zamiar jeździć kilka sezonów. Bo jak dłużej to wolałbym już dopłacić po 40zł na oponie do przeciętniaka Baruma Bravuris 3HM albo Dębicy Presto. :wink: Może się okazać, że w dłuższym okresie eksploatacji wyjdą nawet taniej niż te Zeetexy.
artur_r0
Signo
Signo

Auto: Leon 1P 07-08
Silnik: BSE 1.6

Postprzez mlynek » 3 sierpnia 2015, 02:03

Zanim temat zostanie usuniety to powiem ci, że mój ojciec pokusił się na opony "firmy" -Protector- po 200 zł/szt. Po 2 miesiącach nie wytrzymał i pojechał do gościa, co mu je sprzedał, bo ciągle auto sciągało na jakąś stronę. Okazało się, że przekładki tych opon z jednej strony na drugą nic nie dały. Poprosił więc o wymianę na inne w ramach gwarancji, ale pan wulkanizator, powiedział, że one były w "promocji" zakupione i nie ma na nie gwarancji, bo on sam jej nie dostał :mrgreen: Więc te dwie opony zostawił panu wulkanizatorowi, a w zamian zabrał stojące obok urządzenie do demontażu opon :-D
Posłuchaj co pisze artur_r0,
artur_r0 napisał(a):wolałbym już dopłacić po 40zł na oponie
Obrazek
Seat Leon 1.9 TDI ASV+ @@@ Turbo ASZ + wtryski 0.216 WZM + program by kobzyr + sztywne koło + tarcz i docisk SACHS z Golfa III 1.9 TDI/Corrado G60
mlynek
Sport
Sport

Region: pomorskie
Auto: Leon 5F 2.0TDi 184KM
Silnik: CUNA 2.0

Postprzez mlynek » 3 sierpnia 2015, 02:03

Zanim temat zostanie usuniety to powiem ci, że mój ojciec pokusił się na opony "firmy" -Protector- po 200 zł/szt. Po 2 miesiącach nie wytrzymał i pojechał do gościa, co mu je sprzedał, bo ciągle auto sciągało na jakąś stronę. Okazało się, że przekładki tych opon z jednej strony na drugą nic nie dały. Poprosił więc o wymianę na inne w ramach gwarancji, ale pan wulkanizator, powiedział, że one były w "promocji" zakupione i nie ma na nie gwarancji, bo on sam jej nie dostał :mrgreen: Więc te dwie opony zostawił panu wulkanizatorowi, a w zamian zabrał stojące obok urządzenie do demontażu opon :-D
Posłuchaj co pisze artur_r0,
artur_r0 napisał(a):wolałbym już dopłacić po 40zł na oponie
Obrazek
Seat Leon 1.9 TDI ASV+ @@@ Turbo ASZ + wtryski 0.216 WZM + program by kobzyr + sztywne koło + tarcz i docisk SACHS z Golfa III 1.9 TDI/Corrado G60
mlynek
Sport
Sport

Region: pomorskie
Auto: Leon 5F 2.0TDi 184KM
Silnik: CUNA 2.0

Postprzez ptaszek123 » 11 sierpnia 2015, 23:09

zetex to nie chinol tylko produkcja kraju ludzi w turbanach na głowie: http://www.oponeo.pl/artykul/historia-opon-zeetex
ptaszek123
Stella +
Stella +

Auto: Leon
Silnik: BKD 2.0

Powrót do Opony, Felgi, itp.