Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
B3N napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=qptv9-pp2aA
wsowa napisał(a):B3N: Niestety na YT nie znalazłem wideo z oryginalną kamerą zamontowaną fabrycznie, jedynie takie dokładane samodzielnie. A nawet te filmy nie pokazują gdzie kamera jest ulokowana i jak się sprawuje w złych warunkach oświetleniowych lub atmosferycznych.
bmelon: dobre pytanie. Tak więc lista pytań bez odpowiedzi powiększa się:
1. W którym miejscu znajduje się kamera? Nad tablicą? Za szybą? W logo "Seat"?
2. Jaka jest jakość obrazu w dzień i w nocy?
3. Jak z problemem brudzenia się kamery?
4. Czy są w Polsce ASO, które nam taką kamerę dołożą.
Oczywiście mówimy tutaj wyłącznie o oryginalnie zainstalowanych kamerach.
Vampire1984 napisał(a):Ciekawe czy jest to taka sama jak w superbie ktora ma kiepska jakosc obrazu
Raynold napisał(a):Przy obrazie bez kamery na pewno koduje się czy ma pokazywać skręt kół. Być może z kamerą jest to samo. Jeżeli na filmikach (nie sprawdzałem) linie skręcają, to na bank można to zmienić bez zbytniego kombinowania. Szczególnie jeżeli auto jest nowe.
frycu napisał(a):Czy kamerka jest wystarczająca bez czujnków? Dziwinie trochę bo na tym drugim lepszej jakości filmiku wjeżdzasz po za czerwoną linię i dopiero jesteś przy krawężniku, nie wiem jak ją czytać.
Drugie pytanie to jak sobie radzi w nocy?
frycu napisał(a):No trudno, kupuje Leona z kamerą z Techno+. Czujniki najwyżej dołoże w przyszłości. Pakiet jest na tyle fajny ( m.in asystent świateł), że szkoda go nie mieć. Będę próbował się przyzwyczaić do kamery póki co
Rychu napisał(a):True true. Mi się czasami w ogóle nie pokazuje obraz z kamery mimo że mam wsteczny i cofam...
dzidaV8 napisał(a):Patrząc na kamerę ma się wrażenie że jeszcze mnóstwo miejsca za autem, a to tylko złudzenie niestety, bez piszczących czujników bym dobił jak na początku próbowałem parkować na kamerkę.
KAI napisał(a):Patrząc na kamerę ma się wrażenie że jeszcze mnóstwo miejsca za autem, a to tylko złudzenie niestety, bez piszczących czujników bym dobił jak na początku próbowałem parkować na kamerkę.
KAI napisał(a):Ta czerwona linia nie jest dobrze skalibrowana?
rybeusz napisał(a):i nie zdarzyło się jeszcze, żeby obraz był niewyraźny przez osad czy błoto podeszczowe
To jest chyba nielegalne w Polsce...rybeusz napisał(a):gdzie mam dostęp do wody bieżącej, kosmetyki i warunki, żeby umyć je samemu
mikolaj27 napisał(a):W moim Leonku kamerę kupiłem z http://maxitec.pl/kamery-cofania.html i jestem zadowolony, trochę miałem kombinowania ale się udało
Pik napisał(a):Przy okazji - czy obniża się wam lusterko z prawej strony w czasie cofania? U mnie to nie działa, mimo włączenia opcji w systemie.
frycu napisał(a):Leon ciągle mnie zaskakuje
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości