Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Pęknięta obudowa filtra powietrza - wada?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Pęknięta obudowa filtra powietrza - wada?

Postprzez Pelikson » 18 września 2015, 12:25

Witam,

dzisiaj chciałem odświeżyć troszeczkę pod maską, wycieram szmatką obudowę filtra powietrza a tam dziura w bocznej ściance :shock:
Nie jestem pewny czy to przypadkiem nie sprawka mechanika z ASO, bo gdy rozebrałem obudowę znalazłem w środku pod filtrem połamane dwa 'pręciki' w tacce ochronnej. Dodatkowo znalazłem jeden przewód podciśnieniowy nie podłączony do obudowy filtra powietrza.

Moglibyście popatrzeć u siebie czy przypadkiem nie macie podobnie? Wystarczy odkręcić górną obudowę filtra powietrza , wyciągnąć filtr i poświecić latarką. Gdybym dziś nie zajrzał pod maskę to pewnie jeździł bym w nieświadomce ... :roll:

Chyba muszę zacząć robić sam serwis przy aucie .... :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pelikson
Sport
Sport

Auto: inne
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: Pęknięta obudowa filtra powietrza - wada?

Postprzez chlorek » 18 września 2015, 12:31

jaki przebieg?.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: Focus ST-line MK3

Postprzez Pelikson » 18 września 2015, 12:34

25kkm
Pelikson
Sport
Sport

Postprzez Oracle » 18 września 2015, 18:43

Nikt chyba nie wierzy w wadę materiałową, itp. - zwłaszcza w takim miejscu? :shock: Wydaje mi się, że tej obudowie ktoś "pomógł"... :roll:
Oracle
Sport
Sport

Auto: Audi A5
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Tomek2791 » 19 września 2015, 12:02

Zły dotyk mechanika z serwisu boli całe życie;-).. Jak jak mam oddać prywatny samochod do serwisu to jestem chory, większość mechaników to debile bez poszanowania cudzej własności.. Jedz do nich i reklamuj, nie odpuszczaj gnojom!!! Mi w Touaregu tak wymieniali filt paliwa, ze cały połamali i z luźnymi elementami poskrecali wszystko do kupy i oddali auto. Gdybym cos mnie nie tknęło i nie zajrzałbym tam to opiłki plastiku pewnie uszkodziły by pompę wtryskowa albo wtryskiwacze. Cupre bede sarwisowal sam albo bede stał nad mechanikiem albo pojadę tylko po pieczątkę :wink:
Tomek2791
Sport
Sport

Auto: CUPRA 280

Postprzez Pelikson » 19 września 2015, 14:37

Za 2kkm mam wymianę oleju więc będę walczył o wymiane obudowy filtra i wymianę 3ciego stopu.
Od tej pory jeśli mnie nie wpuszczą na serwis, żeby patrzeć mechanikowi na ręce grzecznie dziękuje, wychodzę i ostatni raz postawiłem noge w tym serwisie.

W serwisie Toyoty nawet na wymianie oleju kantują ;-) Zleciało z 3/4 oleju a gość wsadza śrubę i zakręca. Kumpel pyta się go co on robi a ten że dobra i litra nowego leju dla niego a na fakturze oczywiście oleju zalane tyle ile być 'powinno' ;-) Kiedyś na serwisie zarysowali nowego Land Crusiera i bez wiedzy właściciela całe drzwi mu pomalowali i oddali jak gdyby nigdy nic...
Pelikson
Sport
Sport

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne