Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tomaso6 napisał(a):Przejechałem swoim Leonem 18tys km i wrażenia kiepskie.
-Silnik 1.4 TSI podczas swojej normalnej pracy dzwoni metalicznie szczególnie daje koncert na zimno, serwis zna problem nic nie jest w stanie zrobić;
tomaso6 napisał(a):-skrzynia biegów działa o klasę gorzej niż miało to miejsce w Leonie II tzn: biegi haczą, wsteczny czasem zgrzytnie i wchodzi co drugi raz, trójka przy skręcaniu w prawo nawet lekkim nie chcę za bardzo wskoczyć-nieusunięte, według ASO jest o.k
tomaso6 napisał(a):-Prowadzenie na wprost jest fatalne praktycznie go nie ma, układ kierowniczy w położeniu 0 jest taki "luźny", o jeździe podczas trochę większego wiatru szkoda gadać, auto lata po drodze jakby było z kartonu, dodatkowo od nowości kierownica podczas jazdy na wprost jest trochę skręcona w lewo, według serwis wszystko o.k;
tomaso6 napisał(a):-zawieszenie standardowe z belką skrętną z tyłu, na oponach 225 "łomocze" na dziurach aż miło, jak można było tak się cofnąć w stosunku do Leona II i pożałować wielowahacza z tyłu ehhh;
tomaso6 napisał(a):Generalnie coraz częściej myślę o zmianie auta.
83Dario napisał(a):Jedynie co to, albo mam ciężko nogę, albo auto lubi bardzo beznynke, ciężko mam zejść poniżej 9L średnio na baku robię od 400-500km, więc to co czytam u was koledzy u mnie się nie sprawdza. Może być to spowodowane zamontowanym boxem lub tym że cały czas jeżdżę po mieście??
Mi też średnio wychodzi koło 9. Latem na mieście brał mi 10 (klima), teraz koło 9. Na autostradzie 9-10. W trasie średnio 8.83Dario napisał(a):Jedynie co to, albo mam ciężko nogę, albo auto lubi bardzo beznynke, ciężko mam zejść poniżej 9L średnio na baku robię od 400-500km, więc to co czytam u was koledzy u mnie się nie sprawdza. Może być to spowodowane zamontowanym boxem lub tym że cały czas jeżdżę po mieście
daniel28 napisał(a):Chodziło mi o 1.8Bo mój wynik klasyfikuje się do księgi guinnessa
chyba że ktoś się porwie o lepszy wyczyn.
Cyanide napisał(a):daniel28 napisał(a):Chodziło mi o 1.8Bo mój wynik klasyfikuje się do księgi guinnessa
Ja wczoraj jadąc przez Włochy przejechałem 650 km od tankowania do tankowania, ale nie paliła się jeszcze rezerwa więc 700 by wyszło
Cyanide napisał(a):daniel28 napisał(a):Chodziło mi o 1.8Bo mój wynik klasyfikuje się do księgi guinnessa
Ja wczoraj jadąc przez Włochy przejechałem 650 km od tankowania do tankowania, ale nie paliła się jeszcze rezerwa więc 700 by wyszło
Pelikson napisał(a):Cyanide napisał(a):daniel28 napisał(a):Chodziło mi o 1.8Bo mój wynik klasyfikuje się do księgi guinnessa
To jaką Ty prędkość przelotową miałeś 110? Bo ja też wracając z Włoch średnio koło 130-140km/h więcej jak 550km nie zrobiłem ( bez zapalenia rezerwy )
daniel28 napisał(a):Zakup 10.10.2013
Przebieg: 22 000 tyś
Usterki :
- termostat
- wysprzeglik
- sprzęgło
- sprzęgło
- nawigacja
- wymiana akumulatora
Pelikson napisał(a):EmJot napisał(a): Przez prawie rok jazdy (16 kkm) nigdy nie odczułem jakiegokolwiek dyskomfortu, a trasy typu Katowice - Hel to sama przyjemność
A ja prawie 40 i wiem, że nie nadają się na trasy
szczeslaw napisał(a):gabarytów (kierowcy), pozycji za kierownicą lub przyzwyczajeń
janek1988 napisał(a):Myślę, że dobrym konkurentem może być Astra kombi z 200kucami, ale nie jechałem.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 0 gości