Mianowicie zamówiłem pod koniec sierpnia Cuprę ST 280 z terminem realizacji na koniec lutego. Gdy zapytałem przed zamówieniem czy coś wiadomo o wersji 290 lub ewentualnym lifcie tego auta , Pan w salonie stwierdził , że nic im nie wiadomo i wszelkie info o Cuprze 290 są nieoficjalne a on sam nic nawet nie słyszał o takiej wersji. Jakie było moje zdziwienie , gdy wczoraj zadzwonił handlowiec i uprzejmie mnie poinformował , że nie można zrealizować mojego zamówienia ( zaliczka na auto wpłacona , zamówienie złożone ponad miesiąc temu) bo wycofują z produkcji Cuprę 280 ( i faktycznie na konfiguratorze już nie ma wyboru - jest tylko 265). Mogę oczywiście wziąć 290 ale jest mały szczegół - 6000 zł drożej

Może macie jakieś podpowiedzi co do zaistniałej sytuacji? Moim zdaniem dealer nie wywiązuje się z zawartej umowy i tyle. Poza tym chyba jest to niepoważne , że nie mogą się dogadać z producentem , że mają jeszcze niezrealizowane zamówienia i trzeba je wykonać a nową produkcję zacząć po wypełnieniu zobowiązań wobec klientów , którzy zamówili już auto.