Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Tłumik???

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Tłumik???

Postprzez Przemo » 6 marca 2006, 09:15

Siemanko wszytskim!!!
Naszło mnie ostatnio jakos na zmianę tłumika na coś w stylu "ala ścigant" :wink:
Więc tak przeważającą większość latam po mieście i chciałbym tłumiczek który nie urywałby mi głowy
Najbardziej podoba mi się taki Upgrade http://www.tomson.com.pl/x_C_I__P_20232140.html miał ktos z nim jakeiś doczynienia,słyszął cos itp.Z tego co wyczytałem to nie ma on dyfuzora i obawaiam sie ,żę zanim zajadę na uczelnię to będę musiał łyknać ze dwa Apapy
Drugą opcja jest ten M-tech http://www.tomson.com.pl/x_C_I__P_20230334.html posiada dyfuzor nie mam tylko pojecia czy coś on wycisza tłumiczek.
PO mieście chodzą takie wieści ,zę Barth ma taki tłumiczek,więc pewnie napisze mi co nieco o nim.
Jeszcze mam pytanko odnoscie tego dyfuzora,tzn. czy wyjnmowanie i zakłądanie (czyli zwieszanie i zmniejszanie przepływu) nie powoduje padniecia sonday :roll: :?:

Za wszelkie rady z góry dziękuję.....aha ma moze ktoś jakie zdjątka Toldków (ewentualnie Leonków) z podobnymi tłumiczkami .
Pozdro
Mała czarna
232km/435Nm powered by VRService & R-Performance
Przemo
Sport
Sport

Auto: Iza FR bigTdi

Reklama

Re: Tłumik???

Postprzez Łuki » 6 marca 2006, 09:29

Barth Ty masz chyba ten drugi tak 8)
elo
Łuki
Sport
Sport

Auto: BMW 320d Touring

Postprzez Barth » 6 marca 2006, 19:17

Przemo, fotke jedna masz na pierwszej stronie , wiecej bede mogl poslac w srode . Co do dzwieku w moim TDI bardzo ladnie slychac go pod obciazeniem , od 2500 obr do 3500 szczegolnie , nie jest to dzwiek uciazliwy. Co do dyfuzora to raz go zalozylem i nastala bloga cisza , jednak od dawien dawna latam bez niego
Powered by CPN
Barth LCT & AA Club Member
Barth
Sympatyk LeonClub

Auto: OOOO

Postprzez Marcin_TDI » 6 marca 2006, 21:08

a kolega Przemo ma TDI ?? jak tak to bez tlumika nawet glowaCi nie odpadnie - sprawdzilem :twisted: :twisted:
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez Przemo » 6 marca 2006, 21:08

Barth no włąśnie chciałbym coś z dyfuzorem,bo jeżeli trzeba bedzie wyskoczyć gdzieś dale to wolałbym założyć dyfuzor niż leżeć pod samochodem i walczyć z ori tłumiczkiem :wink: Bartku jeżeli zrobienie tych fotek nie sprawi ci problemu to byłbym wdzięczny.
A co do samego tłumika to ja raczej wybiorę coś takiego z prostą końcówką tzn. nie ściętą tak pod kątem,znalazłem takiego upgrade http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=89821924 i hmmm chyba się zakochałem :wink:
Zastanawiam sie tylko jak wyciąć ori zderzaczek,zeby nie wyglądało to jak zemsta "złotej raczki" :wink: Dlatego chciałbym zobaczyć zdjątka kogoś ,kto to juz przerabiał :-P
Pozdro
Mała czarna
232km/435Nm powered by VRService & R-Performance
Przemo
Sport
Sport

Auto: Iza FR bigTdi

Postprzez Barth » 6 marca 2006, 22:35

Przemo, o ile dam rade do moze i juterko je wkleje :) A co do dyfuzora to sam bylem swiadkiem kontroli starej laguny która miala 2 takie wydechy , po zalozeniu dyfuzora bez zadnych klopotow przechodziła test na "głośność wydechu"