Niby tak jak piszesz, ale w FRce pierwsze klocki wymienilem po 160tys km. (w serwisie przecierali oczy mowiac ze z Leonami 1.4 przyjezdzaja po 60!) teraz mam 270tys i w zeszlym roku zmienilem drugi raz klocki + tarcze. Za to pierwsze seryjne pzero skonczyly sie po 30tys jak i f1 tez po 30tys , jak i nokiany te niby slicki tylko z rowkami do okolo (przy okazji, swietna guma), troche wiecej wytzymaly potenzy i do tego mialem jeszcze z 2 kompelty jakis fajnych uzywek (kuzyn pracuje w duzym tego typu warsztacie) a teraz z ciekawosci zalozylem Kormorany po 190zl/szt

Szybko i z wyprzedzeniem jecza na suchym, uwaga na mokrym!!! - dramat guma!!! Nie liczac uzywek i eksperymentu z kormoranami, tylko liczac komplet 17 calowych gum na 2tys to jednak kupa szmalu. A gdzie zima do tego? A wejdzmy w rozmiar 18/19? Jezdzac dom biuro i robiac 600km w msc + wakacje to spoko. Ale jezdzac 40-50tys w roku i to w ten sposob ze co prawda hamulec uzywam praktycznie tylko do zatrzyman koncowych i awaryjnych(to nie tor), za to w lukach i zakretach lece swoje 110-120 czy tam stawaja znak ograniczenia 40 czy 30 przed tymi fragmentami to guma schodzi

Jak i od ~400nm od samego dolu takiej cupry czy BMNa.
PS.Ogolnie tez jetem fanem ladnego papcia, ale majac prawie 40 dyszki i rodzine, czlowiek zaczyna patrzec tez od drugiej strony

Wroce do tematu za kilka dni, przetrawie to jeszcze raz, moze poczekam nawet do odbioru do poczatku grudnia i nic nie zrobie, bo zima bedzie dopiero po nowym roku lub w ogole

-- 15 lis 2015, o 10:20 --
Troche sie przespalem i napisze przy kawce, ze chyba mnie przekonaliscie przyznajmniej do 18/18:) Na pewno poczekam najpierw na auto , a potem sie zobaczy. W zwiazku z tym bede mial do oddania komplet pieknych opon micheline alpine , ale nie a3, tylko a4 lub a5 (sprawdze dzisiaj w garazu, ale to ktorys z tych modeli, bo sa one na bank kierunkowe, raczej a5, nie wiem co mi sie wbilo z tym a3, chyba dlatego ze kiedys uzywalem z 2,3 kompletow do innych autek - swietna guma notabene) Te a4/a5 co mam bardzo warte uwagi, gdyz kupilem nowki z koncem przed ostatniej zimy, ale zaraz potem kuzyn zalatwil mi dwie bridgestone jak nowe, wiec poszly na przod, a dwie michelinki zostaly na tyle, a nastepnej zimy , bridgestone dalej byly z przodu, a na tyl poszly drugie dwie micheliny. Z tego wszystkiego oraz z tego ze zimy praktycznie nie bylo oraz ze jak jest cieplo i sucho to nie latam do maja na zimie (nawet jak idzie 2,3 tyg cieplo powiedzmy w styczniu to wywalam zime), mozna przyjac ze kazda z mnichelinek zrobila 5 max 7.5 tys bedac tylko na tyle. Opony sa doslownie jak nowe. Moze komus podejda do FRki lub SC jak poszedl w wieksze kolo niz 16. Wieczorem wrzuce ogloszenie ze zdjeciami. Aha, brigstonki leza tez z polowa , jak nie lepiej bieznika, dorzuce gratis

Od zwykłych uczestników ruchu nawet w jeździe turystycznej dzieli nas różnica skali, oni heblują na każdym zakręcie, my widząc fajna laskę idąca poboczem w oddali.
2007(08) 1P FR BMN Black
MY2016(15) 5F Cupra CJXE Nevada White 281KM 370Nm Vmax 270km/h