Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
miras111 napisał(a):nie długo bede zamawiał leona sc fr 2.0 tdi... diler powiedział mi ze czas oczekiwania jest do 10 tygodni od podpisania umowy.... jak jest w rzeczywistości..?
-- 23 października 2015, 09:45 --
no i druga sprawa mam obecnie leona 1P czarnego ... i zastanawiam sie nad kolorem alior blue...nie wiem czy lepszy bedzie czarny..?
miras111 napisał(a):nie długo bede zamawiał leona sc fr 2.0 tdi... diler powiedział mi ze czas oczekiwania jest do 10 tygodni od podpisania umowy.... jak jest w rzeczywistości..?
-- 23 października 2015, 09:45 --
no i druga sprawa mam obecnie leona 1P czarnego ... i zastanawiam sie nad kolorem alior blue...nie wiem czy lepszy bedzie czarny..?
miras111 napisał(a):nie długo bede zamawiał leona sc fr 2.0 tdi... mam obecnie leona 1P czarnego ... i zastanawiam sie nad kolorem alior blue...nie wiem czy lepszy bedzie czarny..?
esde napisał(a):Przed zakupem zobacz ten niebieski na zywo, na zdjeciach wygląda super, ale na żywo już mi się nie podobał.
wsowa napisał(a):wziąłem blue. Kombi. Na felgach 30/2. Czyli zestaw jaki Oracle nazwał porażką
B3N napisał(a):Ja tam twierdze, że ludzie powinni kupować jakies bardziej ciekawe kolory, bo wszedzie tak jakoś szaro i ciemno....a jak przejedzie jakiś krzykliwy kolor to od razu się zwraca uwagę, jakieś odstępstwo od tego marazmu i szarych kolorów
czapel napisał(a):panowie wazne pytanie zamawiam leona w nastepnym tygodniu. mam tylko jeden dylemat, navi system czy media plus.
Nawigacji w aucie nie używam a nie wiem czy warto dokładać ponad 3 tys dodatkowe dla wyswieltacza kolorowego miedzy zegarami?
Co sadzicie?
Mój kofing.
1.8 tsi automat, black z alcantarą.
pakiet techno, comfort, dcc, kamera cofania, alarm, łopatki
dzieki za pomoc
czapel napisał(a):wlasnie czekam na ostateczna cene, mam dzisiaj dostać odpowiedz.
-- 31 października 2015, 20:00 --
zamówiony w końcudzisiaj
Cennik opisany jako Rok produkcji 2015/Modelowy 2016. To jest obowiązujący cennik, myślę za jak ktoś zamówi obecnie auto i nie wyrobią się z produkcją w 2015 to i tak zapłaci uzgodnioną cenę. Ale to pytanie raczej do dealera.tzn??od modelów na placu n? czy od modelów do produkcji z rokiem 2016?
maciek89 napisał(a):1) Sound System to tylko dodatkowy subwooferek w bagażniku i mały centralny głośniczek na desce. Głośniki są te same i jakość w mojej opinii po przesłuchaniu i porównaniu się nie zmienia, ale nic dziwnego, bo głośniki nie są napędzane dodatkowym wzmacniaczem jak Canton w Skodzie, czy Dynaudio w VW, które bez wątpienia warto zamówić. Na Sound System szkoda kaski, bo jeśli masz wysokie wymagania wobec dźwięku to i tak musisz pokombinować z nowymi głośnikami, wygłuszeniem i wzmacniaczem.![]()
aroslaw75 napisał(a):sprzybylski, jaka cena po rabacie Ci wyszła i czy nie lepiej dopłacić do wersji FR.
sprzybylski napisał(a):aroslaw75 napisał(a):sprzybylski, jaka cena po rabacie Ci wyszła i czy nie lepiej dopłacić do wersji FR.
prawie równe 90tys, FR wyszlo by okolo 2tys wiecej, a wyposazenie ktore dostaje w FR nie za bardzo mnie rusza
maciek89 napisał(a):Mrcn, przecież ja oceniałem jakość dźwięku, a nie ilośc basów. Jakość jest taka sama, bo i głośniki te same. Dla mnie to przeciętna, ale zadowalająca jakość jak na fabryczne audio. Jak ktoś lubi żeby coś pukało w bagażniku to można wziąć, ale i jakość tego basu można uznać za niska. Lepiej te 1200 wydać jako 1/3 budżetu na prosta modyfikacje audio, czyli dobre głośniki, wygłuszenie i wzmacniacz, który jest niezbędny żeby jakoś to grało. Ale to juz kwestia wymagań co do dźwięku i tego, czy komuś słoń nadepnął na ucho, czy nie.
szawli napisał(a):Witam. Zamówiłem ST FR 1.4 plus lakier Adventure Brown i pakiety comfort + oraz techno + oraz mirror link. Teraz zachodzę w głowę czy iść jeszcze w pakiet dynamiczny z DCC czy też nie iść..
mrcn napisał(a):maciek89 napisał(a):1) Sound System to tylko dodatkowy subwooferek w bagażniku i mały centralny głośniczek na desce. Głośniki są te same i jakość w mojej opinii po przesłuchaniu i porównaniu się nie zmienia, ale nic dziwnego, bo głośniki nie są napędzane dodatkowym wzmacniaczem jak Canton w Skodzie, czy Dynaudio w VW, które bez wątpienia warto zamówić.
A moim zdaniem warto wziąć sound system - trzeba być głuchym, żeby nie usłyszeć różnicy w niskich tonach![]()
sprzybylski napisał(a):aroslaw75 napisał(a):sprzybylski, jaka cena po rabacie Ci wyszła i czy nie lepiej dopłacić do wersji FR.
prawie równe 90tys, FR wyszlo by okolo 2tys wiecej, a wyposazenie ktore dostaje w FR nie za bardzo mnie rusza
EmJot napisał(a):mrcn napisał(a):maciek89 napisał(a):1) Sound System to tylko dodatkowy subwooferek w bagażniku i mały centralny głośniczek na desce. Głośniki są te same i jakość w mojej opinii po przesłuchaniu i porównaniu się nie zmienia, ale nic dziwnego, bo głośniki nie są napędzane dodatkowym wzmacniaczem jak Canton w Skodzie, czy Dynaudio w VW, które bez wątpienia warto zamówić.
A moim zdaniem warto wziąć sound system - trzeba być głuchym, żeby nie usłyszeć różnicy w niskich tonach![]()
To ja będę tym drugim głuchym oprócz maciek89 ;-p, bo porównując w salonie Leona ze zwykłym audio i z Sound System (SS) jakiejś szczególnej różnicy nie słyszałem (można to pewnie poprawić za pomocą właściwych ustawień korektora, ale na to nie było czasu). Co ciekawe, sam Sprzedawca twierdził, że za SS nie warto dopłacać
maciek89 napisał(a):1) Sound System to tylko dodatkowy subwooferek w bagażniku i mały centralny głośniczek na desce. Głośniki są te same i jakość w mojej opinii po przesłuchaniu i porównaniu się nie zmienia, ale nic dziwnego, bo głośniki nie są napędzane dodatkowym wzmacniaczem jak Canton w Skodzie, czy Dynaudio w VW, które bez wątpienia warto zamówić. Na Sound System szkoda kaski, bo jeśli masz wysokie wymagania wobec dźwięku to i tak musisz pokombinować z nowymi głośnikami, wygłuszeniem i wzmacniaczem.![]()
2) Koniecznie domów opcję MirrorLink / FullLink, jak już bierzesz Media System Plus
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość