Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[5F] FullLink: MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: MirrorLink - Seat Leon

Postprzez esde » 17 listopada 2015, 23:45

Rychu napisał(a):Macie czasami "zakłócenia" na ekranie na google maps? U mnie czasami "zapomni" odświeżyć jakiś nieduży kawałek ekranu i tak już się to ciągnie taka "smuga".

Nie, pierwsze słyszę. U mnie się czasem cały system multimedialny zawiesi za to ;)

Rychu napisał(a):Esde, jak Ci się udało włączyć yanosika na telefonie i mieć android auto na ekranie Leona?

Bardzo prosto ;) Parujesz telefon w samochodem i odpalasz Yanosika, zapyta się, czy automatycznie uruchomić podczas podłączenia do tego urządzenia bluetooth - tak. A potem, jak już podłączysz USB, rozwijasz pasek statusu i wybierasz Yanosika - pojawi się "nad" blokadą AA.
esde
TopSport
TopSport

Region: wielkopolskie
Auto: Leon ST Cupra 280
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Postprzez Rychu » 18 listopada 2015, 12:50

Masz racje, aktywowanie Yanosika z paska stanu omija blokade ekranu AA, dzięki! :-)
Rychu
Sport
Sport

Auto: Leon 5F
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez wsowa » 25 listopada 2015, 23:19

Dostałem dzisiaj ofertę na dołożenie Full Link do Media System Plus (MY 2016) od Dynamiki spod Krakowa: 1150zł. TROCHĘ PRZEGIĘCIE!!!
wsowa
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR 1.4 150KM

Postprzez czapel » 26 listopada 2015, 00:24

pytanie full link to nie mirror link? ja zamowilem miesiac temu mirror link bo taki byl. czy coś to zmienia czy jeszcze trzeba kupowac full linka??
czapel
Sport
Sport

Region: małopolskie
Auto: Leon Fr 5F
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez maciek89 » 26 listopada 2015, 00:49

Właśnie dziś przy odbiorze też mi sprzedawca w Dynamice wspomniał, że można dokupić i cena ponad tysiąc ziko, ale myślałem, że tak se gada. ;) Może trochę drożej niż przy zamawianiu auta, ale warto. CarPlay działa kapitalnie, gdyby tylko była już polska Siri to w ogóle wszystko można by obsługiwać głosem. Mapy Apple działają rewelacyjnie, płynny obraz i normalne komendy głosowe, nie jak w google maps, gdzie brzmi jak synchronizator mowy. ;) Z telefonem można robić wszystko podczas gdy jest uruchomiony CP, oczyście Yanosik też może być odpalony, działa normalnie. Gdy kombinujemy coś w media system to komendy oczywiście nadal działają- no pełnoprawna navi :brawo:

@Czapel, jak zamówiłeś ML to masz FL. :) Mnie się wyświetla jako FullLink w menu głównym i jest tam Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLink. A zamówiłem ML za 680 zł.
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16

Postprzez Franko » 26 listopada 2015, 10:13

Czyli rozumiem, ze na CarPlay działają wszystkie aplikacje (np. Spotify, równolegle z Yanosikiem) podczas jazdy, nie tylko na postoju? Bo jeśli tak, to chyba się skuszę. Myślicie, ze wszędzie mają takie same ceny?
Franko
Stella +
Stella +

Auto: Leon 5F 1.4 ecoTSI

Postprzez Pik » 26 listopada 2015, 10:41

1150zł. TROCHĘ PRZEGIĘCIE!!!
Zależy jak na to patrzeć. Taka fabryczna opcja dostępna jest za ok 700 pln i bez problemu ją można było zamówić na etapie konfiguracji auta. Jak ktoś tego nie zrobił, to jego decyzja. Poza tym Full Link daje takie możliwości, że nawet tysiak to wcale nie jest zaporowa cena i moim zdaniem warto.

Oczywiście, można mieć pretensje do Seata że nie daje np. FL czy DAB w standardzie, tylko żąda dopłaty, ale to już inna kwestia. Może od MY2017 będzie za free? :wink:
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Auto: Cupra 5F MY16

Postprzez janek1988 » 26 listopada 2015, 10:59

Patrząc że cena FRki ST 1.8tsi rok temu bazowo była niższa o około 2tysie, to nie, nie będzie za free :<
janek1988
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ST FR

Postprzez rafko1 » 26 listopada 2015, 11:40

Koledzy posiadam media plus bez navi z 13 roku czy jest możliwość dogrania Mirror?
rafko1
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F STYLE

Postprzez esde » 26 listopada 2015, 15:20

rafko1 napisał(a):Koledzy posiadam media plus bez navi z 13 roku czy jest możliwość dogrania Mirror?

Nie.
esde
TopSport
TopSport

Postprzez B3N » 26 listopada 2015, 17:14

Czy wie ktoś jaki numer katalogowy / numer części ma Media System Plus z Mirrorlinkime/FullLinkiem?
Pytam, bo może dało by się gdzieś kupić ten cały moduł /zestaw i podmienić :)
B3N
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F FR

Postprzez kamatosek » 26 listopada 2015, 18:31

Jeśli jesteś z Warszawy to podjedz do ASO Maran maja temat oblatany i robili takie mody
kamatosek
Signo
Signo

Auto: Seat Leon III 1.8 FR
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez Wojtaz666 » 26 listopada 2015, 19:10

kamatosek napisał(a):Jeśli jesteś z Warszawy to podjedz do ASO Maran maja temat oblatany i robili takie mody

ASO i takie mody? Przepraszam, ale nie chce mi się w to wierzyć :).
Wojtaz666
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR

Postprzez pinkibass » 26 listopada 2015, 19:26

kamatosek - masz jakies dokładniejsze info w tym temacie?
Pytałem ich jakiś rok temu i nie potrafili pomóc.
No ale moze przez ten czas coś sie zmieniło
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez Rychu » 26 listopada 2015, 19:57

A ja musze powiedziec ze od kiedy nareszcie uruchomilem Android Auto to... nie uzywalem go ani razu. Yanosik mi sie wlacza razem z przekreceniem kluczyka w stacyjce, muzyke puszczam z tidala przez bluetooth, a z navi praktycznie nie korzystam żeby się bawić za każdym razem w kabelek. "Dupy nie urywa". Pewnie przyda się w przyszłości na dłuższą trasę jak będzie potrzebna navi, ale na co dzień zdecydowanie nie. Może w przyszłości zrobią jakieś inne lepsze apki co będzie sens podłączyć.
Rychu
Sport
Sport

Postprzez Pik » 26 listopada 2015, 21:04

No to nie wiem Rychu po co się tak niecierpliwie ekscytowałeś uruchomieniem Full Linka skoro tak naprawdę nie potrzebujesz... :wink:
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Postprzez wsowa » 26 listopada 2015, 22:15

Rychu napisał(a):Może w przyszłości zrobią jakieś inne lepsze apki co będzie sens podłączyć.

Nie zapowiada się. Popatrzyłem sobie co z perspektywy autora aplikacji można obecnie zrobić...

W Android auto można dostarczyć content do wbudowanego odtwarzacza. Czyli Twoja aplikacja dostarcza muzykę i jest powiadamiana o naciśnięciu przycisków play, prev i next. Aplikacja może też ustawić obrazek tła, np. okładkę płyty. Do tego aplikacja może wyświetlać wiadomości na ekranie i przyjmować wiadomości za pomocą rozpoznawania mowy. I to tyle. Nie można zdefiniować swojego interfejsu użytkownika. Nie ma więc szans na powstanie na przykład alternatywnej nawigacji, odtwarzacza wideo ani czegokolwiek innego. Być może to się zmieni za jakiś czas w nowych wersjach androida i android auto ale wówczas może się okazać że nasze seatowe full linki tego nie obsługują, bo android który siedzi w media systemie jest za starty....

W Carplay jest jeszcze gorzej. Nie jest udostępniona żadna informacja dla twórców aplikacji co aplikacja może a czego nie może. Jest tylko informacja, że jeżeli jesteś autorem aplikacji i wydaje Ci się, że mogłaby być fajna w Carplay to zapraszają do kontaktu i może udostępnią dokumentację... Nie wygląda zatem żeby google maps mogło się pojawić, ani żeby aplikacje wyrastały jak grzyby po deszczu... Ponadto wszystkie aplikacjie zewnętrznych autorów (nie apple) dostępne na car play to są aplikacje odtwarzające dźwięk (muzyke, radio, audiobooki, podcasty, itp). Nie wygląda to dobrze.

Generalnie zaczynam się zastanawiać nad sensownością tej zabawy. Trochę jest to wszystko rozczarowujące dla mnie. Mało rozwojowa się ta technologia wydaje. Z drugiej strony w przypadku android auto za 700zł (1150 po produkcji) mamy nawigację jakości o jakiej możemy pomarzyć we wbudowanej navi za 4k.
wsowa
Sport
Sport

Postprzez Rychu » 26 listopada 2015, 23:07

Pik napisał(a):No to nie wiem Rychu po co się tak niecierpliwie ekscytowałeś uruchomieniem Full Linka skoro tak naprawdę nie potrzebujesz... :wink:

Kurcze no sam nie wiem. W sumie nie wiedziałem czego się spodziewać, miałem wysokie oczekiwania i trochę się zawiodłem.

wsowa napisał(a):Nie można zdefiniować swojego interfejsu użytkownika. Nie ma więc szans na powstanie na przykład alternatywnej nawigacji, odtwarzacza wideo ani czegokolwiek innego.

Wydaje mi sie, że wręcz przeciwnie. Na android auto jest lista apek ktore, z tego co rozumiem, mozesz wyswietlic na wyswietlaczu zamiast nawigacji google. Np. spotify czy skype się znajduje na liście. Ale na razie nie ma niczego co by było jakimś must have.
Rychu
Sport
Sport

Postprzez mrcn » 26 listopada 2015, 23:09

Rychu napisał(a):Wydaje mi sie, że wręcz przeciwnie. Na android auto jest lista apek ktore, z tego co rozumiem, mozesz wyswietlic na wyswietlaczu zamiast nawigacji google. Np. spotify czy skype się znajduje na liście. Ale na razie nie ma niczego co by było jakimś must have.

A co byś tam chciał? Angry Birds? :D

Już bez przesady - same Mapsy na ekraniku seata są warte tych 580zł...
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Cupra ST 4drive

Postprzez Rychu » 26 listopada 2015, 23:14

mrcn napisał(a):Już bez przesady - same Mapsy na ekraniku seata są warte tych 580zł...

Prawda, nie mowie ze nie. Jak bym mial dzis znowu dokonac wyboru to na pewno tez wzialbym mirror link. Na pewno na tej liscie chcialbym widziec yanosika. Na pewno czesciej bym sie dzielil z innymi informacjami przez yanosika jak bym mogl zglaszac rzeczy na ekranie leona.
Rychu
Sport
Sport

Postprzez Pik » 26 listopada 2015, 23:17

Generalnie zależy od podejścia. Można popatrzeć na Full Linka po prostu jak na odpowiednik uchwytu na komórkę. Przy tym smartfony mają coraz większe wyświetlacze, a ich rozdzielczość bije na głowę ekranik wbudowany w auto...
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Postprzez wsowa » 26 listopada 2015, 23:23

Rychu napisał(a):Wydaje mi sie, że wręcz przeciwnie. Na android auto jest lista apek ktore, z tego co rozumiem, mozesz wyswietlic na wyswietlaczu zamiast nawigacji google. Np. spotify czy skype się znajduje na liście. Ale na razie nie ma niczego co by było jakimś must have.

No właśnie. Niby są a tak jakby ich nie było...
Zamiast normalnego spotify jest android auto player z dostępem do spotify. video: https://www.youtube.com/watch?v=0hun7v2X9BA
Skype zamiast normalnego skype'a pozwala jedynia na odczytywanie wiadomosci tekstowych i odpowiadanie za pomocą rozpoznawania mowy:
http://blogs.skype.com/2015/04/02/express-yourself-new-updates-for-skype-on-android-iphone-and-qik/ napisał(a):This version also adds one entirely new way for you to express yourself: We support messaging via speech to text when connected to an Android Auto experience.

Dla spotify to niewielka różnica względem normalnej aplikacji, ale skype to już porażka na całego.
Więcej info tutaj: https://developer.android.com/training/auto/index.html

Pytanie do użytkowników android auto: Czy jak mam podłączony telefon do AA to czy mogę podłączyć drugi przez BT i prowadzić przez niego rozmowę?
wsowa
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 27 listopada 2015, 01:11

Tak czytam te narzekania i się zastanawiam- co Wy chcielibyście oprócz nawigacji robić z tym full link? Żeby Wam powiadomienie wyskakiwało z instagrama, że ktoś Wam zlajkował foteczkę i jeszcze jakąś komcie wrzucił? :D Czy Mnie zależało tylko na navi i spotify no i wszystko śmiga jak należy :brawo: szczerze mówiąc to myślałem, że będzie się wieszać to carplay, czy będą inne problemy, a system trochę przerósł moje oczekiwania swoim działaniem. No i telefon można normalnie używać, więc jeśli ktoś mi skomentuje fotkę na insta to wyskoczy na telefonie. Nie spodziewajmy się cudów- Yanosik to wąsko skalowana rodzima appka na Polskę, więc jej nie zobaczymy, a i tak jeśli chcemy przy tym korzystać z map apple, czy google maps to musiałoby wyskakiwać dodatkowe okienko z powiadomieniem z Yanosika i dzielić się ekran żeby umożliwić powiadomienia- wyższa szkoła jazdy. :P Ile użytkowników Yanosika w 2016 roku będzie miało samochód z FullLink? Raczej niewiele. :)
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez Aruchna » 27 listopada 2015, 08:08

Android Auto to nie to samo co Mirror Link niestety - mam Navi plus (czy jakoś tak) i szczerze powiedziawszy używam AA z mapami google jako alternatywną nawigację do navi seata (navi seata zawyża cz'asy dojazdy w stosunku do google o jakies 1/2 godziny na trasie 2 godzinnej) Nie mogę równocześnie odpalić nawigacji w google i navi seata w okienku między zegarami:( (po włączeniu AA i navi google wyłącza się navi seata) Muszę pochwalić nawigację seat (jak na firmową nawigację) bo znalazła mi takie "dziury" z którymi automapa i google miało problemy. Słucham dużo audiobooków i wolalbym mieć przerzuczoną audiotekę na ekran ale niestety AA nie obsługuje tej aplikacji. Z drugiej strony wrzucam całego audiobooka na dysk lub SD i też swietnie dziala - Jest tylko taki mały niedosyt - jest ML i AA a jakoś taki mało użyteczny :( No i Yanosik gdyby ostrzeżenia WYŚWIETLAŁY się na ekranie to można by wyłączyć powiadomienia głosowe i wtedy nie przeszkadzałoby to w słuchaniu muzy czy książek:(.......ale może chcę za dużo.....Przy okazji czy ktoś znalazł jakieś UŻYTECZNE zastosowanie do transferu WIFI w samochodzie?
Aruchna
Stella
Stella

Auto: Leon XP 1.8 TSI DSG
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez ajej87 » 27 listopada 2015, 21:46

Polecacie jakiś konkretny kabel do iPhona lightning, żeby połączyć z mirrorlinkiem?

Wg mnie najlepiej jak najkrótszy. Belkin ma takie 15 cm.
ajej87
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5F

Postprzez mrcn » 3 grudnia 2015, 13:57

Aktywowałem dzisiaj Full Link (przypomnę, że nie miałem fabrycznie) - koszt 750zł brutto z robocizną (około godziny). Czekałem 2 tygodnie na dostawę.

Zrobione w Autokomecie w W-wie - polecam :)
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Postprzez ajej87 » 3 grudnia 2015, 14:16

mrcn napisał(a):Aktywowałem dzisiaj Full Link (przypomnę, że nie miałem fabrycznie) - koszt 750zł brutto z robocizną (około godziny). Czekałem 2 tygodnie na dostawę.

Zrobione w Autokomecie w W-wie - polecam :)

I Jak współpracuje z telefonem? :)
ajej87
Signo
Signo

Postprzez mrcn » 3 grudnia 2015, 15:08

Na szybko przejechałem kilka km z Mapsami na ekranie leona - działa :) Będę się tym bardziej bawił w weekend. Tak jak wcześniej było napisane - da się na telefonie mieć jednocześnie ekran yanosika, co jest fajne.
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Postprzez ajej87 » 3 grudnia 2015, 15:20

Android?
ajej87
Signo
Signo

Postprzez mrcn » 3 grudnia 2015, 16:09

Tak.
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Postprzez Pik » 3 grudnia 2015, 20:14

Koszt wyszedł podobny do fabrycznego, także fajnie że jest możliwość rozbudowy.
Swoją drogą myślałem, że daje się to odblokować tylko softwarowo, ale jak musiałeś czekać na część to coś jeszcze trzeba dołożyć do Media System+.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Postprzez mrcn » 13 grudnia 2015, 18:10

Pytanie do osób używających Android Auto - czy macie problemy z podłączaniem? U mnie bardzo często (powiedziałbym, że większość razy) po podłączeniu mam komunikat 'połączenie zostało przerwane'. Czasami pomaga restart telefonu, czasami za jakiś czas zaczyna samo działać znowu. Nie wykluczam, że to może być jakaś niekompatybilność mojego telefonu z AA...

Kolejna sprawa - jak już działa, to zdarza mu się zawiesić (ekran pokazuje statyczny obraz, nie reaguje na dotyk). Pomaga dopiero ponowne podłączenie. I jeszcze jedno spostrzeżenie - instalacja AA wiąże się z instalacją Google Now - co wyraźnie pogarsza czas pracy telefonu na baterii...

Kolejne 'atrakcje' - przekazywanie dźwięku. Czasami przy użyciu AA nie ma dźwięku rozmowy telefonicznej w głośnikach. Denerwująca jest również wysoka głośność komunikatów nawigacji Google w głośnikach (dużo wyższa od np. radia), nie bardzo widzę opcję, która pozwala to wyregulować. Również z Yanosikiem jest problem - przy użyciu AA nie puszcza mi komunikatów przez głośniki (a co działało bez AA).

Jak jest u Was - działa bez żadnych problemów?
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Postprzez facet01 » 15 grudnia 2015, 17:35

Do powyższego:
Ja zainstalowalem AA 1.5. Brak powyższych problemów.
mrcn zmień głos w ustawieniach mapy w smartfonie i daj głośność mała - powinno pomóc.

-- 15 gru 2015, o 18:35 --

Problem jaki jest to android auto odcina drugie urządzenie od BT.
facet01
Sport
Sport

Region: zagranica
Auto: Leon

Postprzez mrcn » 15 grudnia 2015, 19:13

@Webi
Z głośnością pomogło, dzięki. Zaktualizowałem też AA do 1.5 (bo miałem rzeczywiście 1.4), ale już widzę, że dalej problem z podłączaniem pozostał... :/
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Postprzez facet01 » 15 grudnia 2015, 19:21

Ja mam AA na Samsungu A3. Zawsze sie łączy. Problem zauważony przed chwilą jak smartfon zostaje w aucie podpięty do usb zapłon wyłączę AA się nie ładuje utomatycznie po ponownym uruchomieniu samochodu. Dopiero wypięcie i ponowne podpięcie uruchamia AA.
facet01
Sport
Sport

Region: zagranica

Postprzez ajej87 » 19 grudnia 2015, 18:51

Mam dwa pytania do użytkowników CarPlay:

1) W jaki sposób działa Wam Yanosik? Mi niestety nie chce, tzn nie słyszę komunikatów (ani z Apple Maps, ani z Google Maps, włączany jako drugi).
2) Jest sposób, żeby teledyski z youtube się odtwarzały na ekranie?
ajej87
Signo
Signo

Postprzez maciek89 » 19 grudnia 2015, 19:22

1) Jak to nie słyszysz komunikatów? Jak używasz map apple to nie słyszysz komunikatów nawigacji?? Co do Yanosika to ja i tak mam wyciszonego, po prostu czasem zerkam na telefon, bo szału bym dostał gdyby przed każdym fotoradarem mi pikał i mówił o tym i co chwilę o robotach drogowych na siódemce
2) Nie
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez ajej87 » 19 grudnia 2015, 19:35

maciek89 napisał(a):1) Jak to nie słyszysz komunikatów? Jak używasz map apple to nie słyszysz komunikatów nawigacji?? Co do Yanosika to ja i tak mam wyciszonego, po prostu czasem zerkam na telefon, bo szału bym dostał gdyby przed każdym fotoradarem mi pikał i mówił o tym i co chwilę o robotach drogowych na siódemce
2) Nie

1) Nie słysze komunikatow od Yanosika, kiedy jest podlaczony Carplay.

PS. Ja wyłączyłem roboty drogowe itp w ustawieniach i zostawiłem tylko fotoradary/inspekcje/nieoznakowane patrole. Jak umieszczę telefon pod szybą, włącze google maps i Yanosika to wszystko działa ok.
ajej87
Signo
Signo

Postprzez maciek89 » 19 grudnia 2015, 19:43

Zawsze miałem wyciszonego i ogólnie rzadko używam Yanosika, bo latam zwykle tymi samymi trasami to wiem co i jak :) W każdym razie jak będzie okazja to sprawdzę, czy też Yanosik się nie odzywa w głośnikach.
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez bany » 23 grudnia 2015, 22:15

Jaki jest czas oczekiwania na odblokowsnie? Robią od ręki czy trzeba się umówić na wizytę. Odblokowywal ktoś może we Wrocławiu bądź Opolu?

-- 23 grudnia 2015, 22:15 --

Up, chodzi mi o fullinka. Sry za niedoprecyzowanie
bany
Stella
Stella

Auto: Seat Leon FR my2016

Postprzez wsowa » 24 grudnia 2015, 02:08

To nie jest samo odblokowanie. Wymagane jest zamowienie, oczekiwanie i zamontowanie części. Z jakiegoś powodu dokładają wówczas gniazdo MDI w schowku. Oczywiscie do użytkowania fulllink nie potrzeba z tego gniazda korzystać wiec tym bardziej nie ogarniam w czym rzecz.
Potwierdzone w dwóch krakowskich ASO. Obczaj to: http://www.seataccesoriescatalogue.net/ ... &PK_CAR=30
wsowa
Sport
Sport

Postprzez seboljeiv » 29 grudnia 2015, 19:48

witam

czy ktos jdst mi w stanie wjasnic czy w Polsce mozna zrobic jak pod tym linkiem:
https://www.youtube.com/watch?v=6ngMZ5hVhNo

tzn jak włączyć mirrorlink za ktorego zaplacilem przy zamowieniu tej opcji?
seboljeiv
Stella +
Stella +

Auto: leon 1

Postprzez Pik » 29 grudnia 2015, 20:24

czy ktos jdst mi w stanie wjasnic czy w Polsce mozna zrobic jak pod tym linkiem
Można.
jak włączyć mirrorlink za ktorego zaplacilem przy zamowieniu tej opcji?

Czytałeś może powyższy wątek???
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Postprzez bany » 29 grudnia 2015, 22:32

Witam będę montować fullinka w przyszłym miesiacu, widziałem ostatnio listę smartfonów które są kompatybilne z z FL w Media System Plus i jest tam np. Xperia z2, z3, z3 compact. Osobiście posiadam z1 compact z androidem 5.1.1 i jestem z niej bardzo zadowolony a niestety nie ma jej na liście. Nie chciałbym zmieniać telefonu. Smartfony z listy kompatybilne z FL mają tą samą wersję androida i teraz nie wiem od czego to zależy, macie jakieś smartfony spoza listy które są kompatybilne? Możliwe że będzie działać a lista była tworzona przed updatem z1 compact do andka 5.1.

D5503@Tapatalk
bany
Stella
Stella

Postprzez esde » 29 grudnia 2015, 22:44

Czego będziesz używał? MirrorLink czy Android Auto? Jak Android Auto, to powinien odpalić po zainstalowaniu: viewtopic.php?f=87&t=48570&start=150#p622166 Co do MirrorLink to nie wiem, to badziew.
esde
TopSport
TopSport

Postprzez bany » 29 grudnia 2015, 23:17

Chce używać AA, link do strony coś mi nie działa ale jeśli chodzi o aplikacje to mam już zainstalowaną na smartfonie

D5503@Tapatalk
bany
Stella
Stella

Postprzez 007adam » 30 grudnia 2015, 23:23

Czy ktoś już wie co trzeba zrobić żeby CarPlay uruchomić w Leonie z 2015r z kwietnia?>?
007adam
Stella +
Stella +

Postprzez bany » 31 grudnia 2015, 10:30

Wymienić system na nowszy. To chyba jedyna możliwość.

D5503@Tapatalk
bany
Stella
Stella

Postprzez 007adam » 31 grudnia 2015, 21:42

bany napisał(a):Wymienić system na nowszy. To chyba jedyna możliwość.

D5503@Tapatalk

Robił ktoś coś takiego >>>???
Jak tak to jakie koszta i gdzie ?
007adam
Stella +
Stella +

Postprzez bany » 1 stycznia 2016, 00:36

Nie wiem jakie koszta ale jak pytałem o fullinka w serwisie w Bydgoszczy to początkowo koles mówił o wymianie media system plus na nowszy model ale jak mu podałem VIN i się zorientował że w leonie MY2016 odblokowuje się fullinka kodem to oddzwonil i mnie o tym poinformował. Radzę skontaktować się z serwisem. Oni ci powiedzą dokładnie co i jak.

D5503@Tapatalk
bany
Stella
Stella

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja