Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

odi333 napisał(a):Ale ja bym i tak obstawiał czujnik temperatury, który przy temperaturze ok 5 stopni przekazuje dane do kompa, że nie trzeba dogrzewać świeć(a jednak by się przydało) i dlatego tak Ci szarpie. Bo na pewno kolejny rozruch jest płynny. one tak już mają. Na mrozie dogrzeje i pali ok. Tak samo powyżej 10stopni ale od około 5/6 do 1 tak wariuje. Niewiele na to poradzisz.

marcin7x5 napisał(a):Może to problem z immo.

bledow napisał(a):Enka a po przekręceniu kluczyka słychać pompkę paliwa ? To wygląda tak jakby Ci paliwa brakowało.

PaVLo napisał(a):bledow napisał(a):Enka a po przekręceniu kluczyka słychać pompkę paliwa ? To wygląda tak jakby Ci paliwa brakowało.
Posłuchaj czy słychać z tyłu pompę jak przekręcasz kluczyk na zapłon, musi być charakterystyczny dźwięk. U mnie po padnięciu przekaźnika pompy paliwa w ogóle nie dało się odpalić ale wcześniej potrafił gasnąć w czasie jazdy.
Robal_26 napisał(a):enka, wszystko wskazuje na aku bądź zły stan przewodów(skorodowane styki bądź wiązka ).ok

Co takiego?Robal_26 napisał(a):wtx11, ikona świec powinna się palić coś około minuty

kobzyr napisał(a):Co takiego?
wtx11 napisał(a):A jaki powinien być prawidłowy objaw po odłączeniu? (czujnika temperatury)
Robal_26 napisał(a):wtx11, ikona świec powinna się palić coś około minuty

bezpiecznik numer 37p3le napisał(a):Koledzy mogliby podrzucić w którym konkretnie miejscu znajduje się ten czujnik, który trzeba odpiąć żeby sprawdzić czy świece zaskoczą? Sam mam ten problem że świeczki w temperaturze nawet do -10C nie grzeją. Mignie tylko kontrolka na desce i tyle. Zanim zabiorę się za wymianę listwy sprawdziłbym tez ten czujnik. Ktoś poratuje gdzie go znajdę?

p3le napisał(a):kobzyr, kurde... o tym nie pomyślałem... szukałem rozpiski bezpieczników i nie mogłem znaleźć żadnego z kabiny który odpowiadał by za świeczki, tylko te przy aku... Sprawdzę bo coś się mi wydaje że możesz mieć rację

kurex napisał(a):p3le napisał(a):kobzyr, kurde... o tym nie pomyślałem... szukałem rozpiski bezpieczników i nie mogłem znaleźć żadnego z kabiny który odpowiadał by za świeczki, tylko te przy aku... Sprawdzę bo coś się mi wydaje że możesz mieć rację
Mi kobzyr parę lat temu dobrze podpowiedział, głowiłem się z tym samym problemem parę dni, a po prostu nie miałem tego bezpiecznika wsadzonego -_-...

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości