Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
piotrassenior napisał(a):glibo, mam to samo u siebie (z tego co pamiętam)
grabek246 napisał(a):glibo, skoro farbuje to znaczy ze brudne. Mocne apc moze tego nie doczyscic. Uzyj czegos dedykowanegon do czyszczenia elementow z gumy czy opon
glibo napisał(a):używałem mocnego apc, ipy, trucka i nadal to samo.
michu napisał(a):Glinka (czy po glinkowaniu spłukuję auto??)
maciek89 napisał(a):Amatorom proponuję uważać z glinką. Jeśli już koniecznie chce się glinkować to wybrać ultra miękką glinkę. Można bardzo łatwo narobić rys na lakierze i w słońcu będzie dramat. Jeśli ktoś tego wcześniej nie robił to teraz proponuję skupić się na solidnym oczyszczeniu i dekontaminacji, a z glinki zrezygnować i zrobić to na spokojnie na wiosnę, a najlepiej oddać komuś wprawionemu w boju.
takajej87 napisał(a):Czy kwarc również jak ceramikę trzeba zdejmować w przypadku konieczności naprawdy lakierniczej/blacharskiej auta?
maciek89 napisał(a):Ale warto mu o tym powiedzieć, żeby nie było niespodzianek jak będzie np. robił wpyłkę na sąsiednim elemencie itp, bo przy samym rozpucholu czasem kwarc może się nie poddać.Swoją drogą nigdy się nad tym nie zastanawiałem.
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość