Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pawel-siwy napisał(a):ja mam cruz, lapy mocowane w oryginalne miejsca na dachu belki alu, 2 uchwyty alu na narty i 2 alu na rowery wszystko zabezpieczone zamkami (razem 10 szt. ) jestem mega zadowolony jedynie co polecam to dopłacic pare zlotych i kupic trumne zamiast uchwytów na narty.
zajonc napisał(a):posiadam Aguri Runner i polecamprestige nie pasują do zintegrowanych relingów w leonach
blader666 napisał(a):Mam takie Aguri i wszystko pasuje. Ja dodatkowo skróciłem trochę belki, bo drażniło mnie, że dość mocno wystają (zwłaszcza tylna) i jest wszystko OK. Trzeba tylko pamiętać o założeniu zaślepek na odkryte szczeliny belek, bo będą gwizdały jak wściekłe. Wybrałem je z kilku powodów:
- są nisko osadzone nad dachem (widziałem ORI w salonie i to był jakiś dramat)
- są solidnie wykonane
- cena nie zabija![]()
Jeśli chodzi o wady:
- trochę jest zabawy z instalacją. Trzeba poluzować całe jedno jarzmo na belce, a to się wiąże z konieczności wysunięcia części górnej gumy. Ekspresowa instalacja to to nie jest, ale jak często się to robi.
Za to po założeniu wszystko wygląda naprawdę bardzo fajnie i do tego (co w dla mnie ważne trzyma się bardzo mocno)
Darek07 napisał(a):Dziś przyszły zamówione belki NORDRIVE: http://allegro.pl/bagaznik-na-reling-zi ... 64407.html . Wizualnie prezentują się super. W piątek zamontuję na dachu, zrobię zdjęcia i dam znać ja się sprawują
blader666 napisał(a):Chciałbym wrzucić foty, ale coś mi nie idzie. Pojawia się info, że nie da rady i że 0 to max. Pomóżcie to wrzucę moje Aguri.
B3N napisał(a):A te bagażniki to przypadkiem nie mają homologacji do 120/140 km/h ?:) Powyżej istnieje ryzyko odpadnięcia zamykania. Czy się myle.?
blader666 napisał(a):Testowany do 220km/h
blader666 napisał(a):Jest cichy, do 100km/h nic nie słychać, a potem to chyba bardziej boxa niż belki.
blader666 napisał(a):....Do prędkości ok 150km/h razem z boxem dość cicho, a potem to zaczyna trochę hałasować...
blader666 napisał(a):Wyjazd zaliczony. Zrobiłem ponad 3500km. Box wypakowany do pełna i absolutnie żadnych problemów. Wszystko sztywne jak kamień. Testowany do 220km/hDo prędkości ok 150km/h razem z boxem dość cicho, a potem to zaczyna trochę hałasować. Ale nawet przy max nie jest to jakiś straszny huk uniemożliwiający normalną rozmowę w środku.
blader666 napisał(a): Nawet nie wspomniałem, że pędziłem przez pół Europy z prędkością 220km/h.
blader666 napisał(a):bo sama skorupa nie ma wystarczająco mocnej konstrukcji i opór powietrza może ją zwyczajnie zerwać z belek
blader666 napisał(a):Jak to fajnie widać jak macie tendencje do dorabiania dupie uszu.
Ura napisał(a):Podobnie jak "jakubkostrzewski" zainwestowałem w Thule, model Wingbar.
Mając w pamięci zwykłe belki o przekroju prostokątnym - Wingbara literalnie nie słychać. Ujawnia się przy ok. 120 kkm/h, podczas gdy poprzedniego było wyraźnie słychać już przy 80 km/h.
bono napisał(a):Ja , dwa tygodnie temu kupilem i sa OK. 05F 071 100. Jednak ja nie mam wersji ST tylko hatchback. Musze jeszcze tylko boxa dokupic
Robal napisał(a):Czy ktoś używa oryginalnych belek bagażnika z katalogu akcesoriów, takich jak na obrazku poniżej?
Interesuje mnie, czy bardzo hałasują, i czy rzeczywiście są dość mocno odsunięte od powierzchni dachu. Ile tam jest centymetrów?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości