Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
nixu napisał(a):Hehe, a mi sam nick juma źle kojarzy.. w szeregach policji sie tak mowi na kradziezm. in. samochodow..
Łuki napisał(a):nixu napisał(a):Hehe, a mi sam nick juma źle kojarzy.. w szeregach policji sie tak mowi na kradziezm. in. samochodow..
Ty to nixu jesteś bezpośredni typ...
nixu napisał(a):w szeregach policji sie tak mowi na kradziez Wink m. in. samochodow..
Olsen napisał(a):nixu napisał(a):w szeregach policji sie tak mowi na kradziez Wink m. in. samochodow..
Maly OT ktory posluzy edukacji nixa![]()
Slowo juma wywodzi sie z przygranicznych terenow zachodniej Polski, przyjeto,ze miejscem dzieki,ktoremu stalo sie powszechne jest Zgorzelec.Na poczatku lat 90-tych przedsiebiorcza mlodziez z Polski ruszala na wyprawy lowiecko-zbojeckie za Odre gdzie sklepow jest dostatek a ich zabezpieczenie w tamtych czasach bylo zadne.Owi polscy dzielni wojownicy po prostu na bezczelnego brali wszystko co wpadlo w lapy i wychodzili ze sklepow budzac poruszenie wsrod gawiedzi i konsternacje wsrod wlascicieli i sprzedawcow, a nastepnie spieniezali te fanty w naszym pieknym kraju, a zarobione pieniadze wydawali w przygranicznych burdelach i dyskotekach, zapewniajac przez pare lat okres ich prosperity.Lecz wszystko co piekne sie konczy i po paru latach w cywilizowanym kraju niemieckim nauczono sie jak walczyc z tym procederem i Eldorado sie skonczylo.
Taki maly zarys historyczny i geneza tego slowa-sorki za OT raz jeszcze
juma napisał(a):u mnie ta obwodka kolo tej eski w srodku nie jest chropowata tylko gladka skorzana
juma napisał(a):Witam panow i dzieki za odzew wlasnie chodzi mi o ta obwodke co ma byc chropowata to umnie jest gladka,wyglada to tak jagby ta kierownica byla cala z innego leona,tylko niewiem czy w innycz seatach byly tekze cale skorzane,amoze koles zmienil tylko poduche.A tak na marginesie to moze ktos z was oglondal swego czasu leona pod Poznaniem dokladnie w Gosciejowicach srebnego Top Sporta za 42 tys.zl.Byl on do opylenia w lecie w tamtym roku.Gostek zapewnial ze byl przeleciany po lewym boku i ze to nie bylo nic powarznego.A co do ksywki Juma to mam ja jeszcze z czasow kiedy sie sprzedawalo roznosci z wedki. Pozdrawiam i na razie
Do d... to jest papier toaletowypiosurf napisał(a):A ja uwazam ze kierownice w Leonkach sa do d..... ,
Tonny S napisał(a):Do d... to jest papier toaletowy
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość