Rychu napisał(a):U mnie chodzi płynnie, ale np. zupełnie inaczej niż u Vampire. Nie wiem skad wynikaja roznice, ale sa duze miedzy leonami. U niego bierze z samego dolu u mnie znacznie bardziej z gory.
Przyszedłem na forum poczytać o tym jak działają sprzęgła innych, a tu mój post sprzed dwóch lat wybitnie pokazujący, że moje praca mojego sprzęgła się zmieniła.
Przez 3 tygodnie jeździłem zastępczym golfem 1.0 110km 20k przebiegu i jak w weekend wróciłem "na swoje" to jak bym wszedł do czołgu. Sprzęgło chodzi tak ciężko, że po 30 minutach jazdy po mieście zaczęła mnie noga boleć. Bierze tak nisko, że na początku kilka razy pod rząd mi zgasł
Pomógł komuś serwis z tym twardym sprzęgłem?
Zastanawiam się czy jak mi jakiś czas temu w serwisie skrzynie wymieniali, to czy czasem nie zapomnieli czegoś wyregulować ze sprzęgłem? Pamiętam, że mówili, że sprzęgło zostało ze starej skrzyni, ale kto wie czy czegoś nie złożyli inaczej i przez to chodzi jak chodzi?
-- 21 listopada 2019, 21:26 --
Jestem bliski podjęcia radykalnych kroków i zlecenia wymiany sprzęgła jakiemuś serwisowi. Na iparts pokazuje mi sprzęgła sachs i luk
https://www.iparts.pl/auto-czesci/sprze ... 00051.htmlCzy moglibyście doradzić które wybrać?
Robilibyście to tylko w ASO czy jak mam, wydaje się, sensowny warsztat niezależny to nie ma się czego bać i jechać do nich?
Myślicie że to w ogóle pomoże na twardą pracę pedału sprzęgła?