Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Szary93 napisał(a):2900 za pełną korektę i ceramikę ?
bubolak napisał(a):Polerka w dłoń i parę dni w garażu, potem powłoka. Efekt nie będzie taki jak w studio, ale satysfakcja gwarantowana.
michallubon napisał(a):bubolak napisał(a):Polerka w dłoń i parę dni w garażu, potem powłoka. Efekt nie będzie taki jak w studio, ale satysfakcja gwarantowana.
Tu jestem podobnego zdania. Oczywiście zgadzam się z tym, że osoby na co dzień zajmujące się korektami i detailingiem mają więcej doświadczenia i przyjdzie im to łatwiej wykonać, niemniej wolałbym samemu powalczyć chociażby z kilku powodów:
1) poświęcony czas przełoży się na sporą satysfakcję
2) bez dokładnego wpatrywania się i tak nie zobaczymy różnicy
3) koszt powłoki (materiału) ceramicznej 9h to ok 400zł + polerka i pasty, co w porównaniu do kosztów tej usługi w studio detailingowym, to przepaść.
Zatem Szary odpalaj DA i ogień na tłoki
d4rk89 napisał(a):, że raz na miesiąc lub dwa
michallubon napisał(a):12miesięcy x 50zł x 5 lat = 3000zł ...![]()
zaproponowano mi cenę 1500 z gwarancją na 4 lata+ 100 za niewidzialną wycieraczkę. To dobra oferta?
peter85 napisał(a):U mnie w Łodzi za powłokę ceramiczną z gwarancją na 5 lat płacimy po zniżkach 2 tys. (samochód segmentu kompaktowego) ale powłoka nakładana była na nowe samochody (3-4 tygodniowe) więc przygotowanie powierzchni polegało jedynie na umyciu i wyglinkowaniu aut bo rys na nich jeszcze nie było.
Nie znam się na tym, ale brzmi ciekawie
peter85 napisał(a):Oferta brzmi ciekawie ale zapytaj jeszcze co ile trzeba taką powłokę odświeżać, bo mi też jedna firma detailingowa zaproponowała powłokę za 1.500 zł z gwarancją na 5 lat pod warunkiem, że raz w roku auto będzie przyjeżdźać na dodatkowe odświeżenie-zabezpieczeni powłoki - koszt 300 zł...
peter85 napisał(a):Poza tym ja na pewno nie zdecydowałbym się wydać 1.500 zł na położenie powłoki na Leona bo uważam, że to przesada( no może gdyby auto było nowe a nie 10 letnie),
Poza tym czy to, że auto ma ileś tam lat i nie jest np. Mercedesem klasy S wyklucza to żeby o nie dbać?
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości