Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dar3k napisał(a):Jeżeli piszecie o problemach to może warto było podać chociaż przebieg i oznaczenie skrzyni. U mnie MQ200GA-6F, przebieg 2600km, aktualnie jest wszystko OK.
U mnie przy tym przebiegu tez nie terkotalo. Potem zaczęło. Na luzie. Dotkniesz lekko sprzegła i przestaje. Puścisz...to znowu. Zauważyłem że efekt głównie w mieście przy częstej zmianie biegów. Po trasie nie ma tego efektu.
verton91 napisał(a):P. Mariusz wsiadł, ruszył i mówi że skrzyni biegów to po prostu nie ma. Zobaczymy, jutro mają rozebrać i działać.
Silnik 1.4 125 koni, przebieg 54500.
maciek89 napisał(a):Ach ten koncern VAG, porażka za porażką...
verton91 napisał(a):No i stało się, pojechałem rano do ASO wymienić klocki i tarcze, i mowie serwisantowi, że coś buczy podczas przyśpieszania przy jeździe po łuku.
P. Mariusz wsiadł, ruszył i mówi że skrzyni biegów to po prostu nie ma. Zobaczymy, jutro mają rozebrać i działać.
Silnik 1.4 125 koni, przebieg 54500.
daniel28 napisał(a):Koreańska konkurencja niszczy vaga - zamiast obniżyć duże pensje pracowników na produkcji ( czasami nie ma wyjścia ) vag schodzi z jakości produktów . Nie przetrwa tej wojny. Przynajmniej seat pójdzie bankowo z torbami.
daniel28 napisał(a):
Dobry wynik, moja rozleciała się w połowie twojego przebiegu . Można powiedzieć, że miałeś szczęście i trafiłeś na dobrą skrzynie
rossi napisał(a):
Właśnie się zastanawiałem czy to Twój FR stoi w Maranie.
Z drugiej strony to nie było oznak wcześniej że coś ze skrzynia się dzieje?
daniel28 napisał(a):Koreańska konkurencja niszczy vaga
Z arkusza danych wynika, że 1.4 125KM ma słabszą skrzynię MQ200. Za to 1.4 150KM i 1.8 faktycznie mają identyczną MQ250.W 1.8 ta sama skrzynia jest.
czapel napisał(a):Mój błąd fakt: ( kolega seria czy po sterydach.?
verton91 napisał(a):Dziś w serwisie mnie pytali na boku 10 razy czy cos bylo dlubane
Nie, jest 100% seria, nic nie dlubane, ale fakt, lubie czasem przycisnac, ciekawe czy naprawde skrzynia nie wytrzymuje takiej jazdy, mam ibizę z 2009 roku z silnikiem 1.2, ma nalatane 200tys, lekko nigdy nie miala i skrzynia bez zarzutow.
No i dokladnie, jest gwarancja więc się narazie nie martwie. Jedynie mam nadzieje ,że ogarna to w miare niedlugo, bo za tydzien w piątek czeka mnie podróż do szwajcarii co podkreślałem, ale tak jak mowili, zalezy od tego co się rozsypalo i jak z dostępnoscią częsci.
verton91 napisał(a):Co jak co, może i już miałem wymienianą przekładnie, teraz remont lub nowa skrzynia, ale i tak uwielbiam Leona, chociaż następne chyba jednak będzie juz BMW lub Mercedes, w najgorszym wypadku jakieś Audi.
verton91 napisał(a):Chociaż jedna dobra wiadomość, dzięki
czapel napisał(a):Eh te skrzynie manualne cos dsg takich problemów nie ma.
daniel28 napisał(a):verton91 napisał(a):Chociaż jedna dobra wiadomość, dzięki
Jeszcze dorzucę drugąNaprawiasz w Maranie, tam gdzie mi naprawiali, przejechane od remontu 10 tyś i wszystko w największym porządku, skrzynia chodzi idealne .
maciek89 napisał(a):Dobrze, że przynajmniej w 2 litrowych wersjach manual działa świetnie i jest bezobsługowy.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości