Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
czapel napisał(a):wolałbym coś liqy molyp
83Dario napisał(a):Ja jeżdżę na tym Millers XF Long Life 5W-30 504.00 i jestem zadowolony tylko zmieniam go co 15tys więc nie wiem czy nie przejdę na norme 502. Polecam
kupusso napisał(a):Na czym polega Twoje zadowolenie? Co sie zmieniło po przejsciu z Castrola na Millersa?
Webi napisał(a):Do mojego podobno weszło całe 5L.
kolar1 napisał(a):Podepnę się bo nie ma sensu chyba zakładać nowego wątku a chodzi mi o filtr kabinowy. Jak go do jasnej .... wymienić bo już mnie szlag trafia. Nie będę płacił tym z ASO za filtr z wymianą 130pln. Wiem, że jest za schowkiem, ale nie potrafię wyjąć ani obniżyć tej klapki. Jakieś pomysły a może ktoś już przez to przechodził??
Vampire1984 napisał(a):Ciekawe na jakiej podstawie one of the best:D [...] przynajmniej nie widzialem zadnych reklam
kupusso napisał(a):Popatrzcie na parametry tego oleju
kupusso napisał(a):że przewyższa on nawet oleje 502.
Pik napisał(a): każdy może wybrać w oparciu o swoją wiedzę i... przekonania poniekąd.
No i wszyscy mieli zapewne rację hehe, ale znalazłeś jedną opinię która ci akurat podpasowała czy przekonała i masz olej jaki masz. I też dobrze!Wszyscy sprzedawcy polecali mi 502 full saps. Pytałem dlaczego? "Bo lepiej chroni silnik" i tyle, żadnych szczegółów. Natomiast od zmienolej, dostałem konkretną odpowiedz, że ta zwiększona zawartość popiołów ma też negatywny wpływ, czyli to co zacytowałem wyżej.
Pik napisał(a):I też dobrze!
michal84 napisał(a):Marcin do nowego TSI polecił mi Motula x-max 0w40, omówilismy parametry, jest też polecany w wyszukiwarce do tego silnika.
Norma 502 i wymiana co rok.
rossi napisał(a):michal84 napisał(a):Marcin do nowego TSI polecił mi Motula x-max 0w40, omówilismy parametry, jest też polecany w wyszukiwarce do tego silnika.
Norma 502 i wymiana co rok.
A jak ten olej ma się do Motul x-cess 5w40 z normą 502 i wymianie też co rok???
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości