antoś napisał(a):Momencik raczej standardowy, ale trochę to wszystko pofalowane. Gdzie robiłeś program?
moment jest taki jak zaplanowano. Miało być 440 - 450 Nm a i tak trochę zaszalałem i pozwoliłem sobie na 460
Moment jest pofalowany jak na każdym innym wykresie , czyli przy 3500 obr gdzie przestawiają się fazy rozrządu. Subiektywne spojrzenie narzuca pierwszą myśl , że właśnie jest dołek ale po prostu tutaj wcześniej jest górka ( której nie ma w serii bo jest mniejszy Niuton) , która na chwilę musi spaść . Efekt jest taki , że to co widać na wykresie jest w ogóle nie odczuwalne w realu. Auto ciągnie jak dzikie a przypominam , że nie chodziło mi o maksymalne wyciśnięcie z silnika jego potencjału tylko na lekki zastrzyk mocy.
-- 2 czerwca 2016, 11:40 --
dodam jeszcze , że przy 2400 obr była celowa obcinka momentu ale na " okrągło" to tego się nie zrobi , żeby tylko ładnie wyglądało stąd właśnie taka "półka" mała wyszła.
-- 2 czerwca 2016, 11:45 --
aha , i indywidualne strojenie realizowała firma Jetronik z Wrocławia. Bogdan jak zwykle na spokojnie i bez stresu zajmuje się klientem ( a raczej jego autem

) w sposób profesjonalny i z 5 letnią gwarancją na remap. Polecam , bo to naprawdę spoko Tuner , nie owija w bawełnę i nie struga ważniaka tylko robi swoje.
-- 2 czerwca 2016, 11:55 --
Brony777 napisał(a):Wrzucć filmik jak przyspiesza
filmiku raczej nie będę nagrywał bo jest ich pełno na YT. Filmik nie odda efektu i przyjemnego masażu pleców. Zresztą auto jest dla mojej satysfakcji a nie na błaznowanie w necie ( bez urazy dla tych co mają ochotę nagrywać filmiki - szacunek dla ich twórczości ). Jedyne co udało mi się zmierzyć to przyspieszenie od 150 - 200 na 5 biegu . Skróciło się 0 1,5 sekundy. Dużo , czy mało ? Efekt jest bardziej niż zadowalający a przy konfrontacji z serią daję to przewagę około 80 metrów różnicy w odległości jednego auta od drugiego. Mało , czy dużo

CUPRA 290 - 314 KM 397 Nm. Teraz : 355 KM 460 Nm.
Mercedes GLC 43 AMG - 425 KM 606 Nm.