Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Nawigacja nic nie gada ?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Nawigacja nic nie gada ?

Postprzez ggregorii » 21 czerwca 2016, 19:15

Hej już nie wiem gdzie mam tego szukać. W opcjach jest suwak z głośnością komunikatów, nawet jak dam na 100% to słychać babkę i co z tego:(
Ustawiam trasę i zaczynam jechać, na zegarach pokazuje w lewo prawo itp na ekranie tez nawiguje, ale nie ma żadnych komunikatów tylko cisza no albo radio jak gra. O co kaman ?
ggregorii
Sport
Sport

Region: lubelskie
Auto: Leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: Nawigacja nic nie gada ?

Postprzez Pelikson » 23 czerwca 2016, 11:39

Dziwna sprawa, nie masz tam na ekranie gdzieś zaznaczonego 'ptaszka', że wycisza komunikaty nawigacji? Jeśli nie to spróbuj ustawić nawigację na obojętnie jaki cel, jedź do momentu aż np. będziesz miał 500m do skrętu i wtedy spróbuj podgłośnić manualnie poprzez kręcenie pokrętła w kierownicy ( tak jakbyś podgłaśniał radio ), powinieneś na ekranie między zegarami zobaczyć niebieski pasek volume ( od radia masz czerwony ). Troche słabo jest to rozwiązane bo nie raz zdarzyło mi się podczas kręcenia po mieście w różnych uliczkach chcąc ściszyć radio ściszałem komunikaty od navi.
Pelikson
Sport
Sport

Auto: inne
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez bzykofm » 23 czerwca 2016, 12:03

Ewentualnie przywróć ustawienia fabryczne i wtedy zobacz (posłuchaj).
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez ggregorii » 25 czerwca 2016, 21:49

Ustawienia juz robilem. Mam tez zaktualizowana mape , ale przeciez komunikatow chyba nie ma na karcie z mapami ?

[/quote]
Pelikson napisał(a): powinieneś na ekranie między zegarami zobaczyć niebieski pasek volume ( od radia masz czerwony )

Ustawiłem trasę i jadę i jak chce poglosic to nie mam niebieskiej linij tylko normalnie czerwony od radia i radio się pogłaśnia. Czyżby jakiś bug softu

-- 25 czerwca 2016, 22:49 --

He he temat rozwiązany. Dokładnie nie wiem czy to jest w instrukcji albo nie doczytałem, ale po kliknięciu na kierownicy "twarzy" trzeb było wybrać " wł/kom/nawigacji". Ważne ze działa :)

Dodam ze za pierwszym razem nie zadziałało :-P
ggregorii
Sport
Sport

Region: lubelskie
Auto: Leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.4

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne