Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
ora_dev napisał(a):Przede wszystkim zmieniłbym olej na jakiś porządny, a nie ten syf.
wsowa napisał(a):Sprawdziłem jeszcze dzisiaj rano na zimnym silniku i jest 1/3 miedzy min i max wiec w sumie mógłbym dolać ale i tak czeka mnie wymiana oleju więc chyba nie ma sensu. Dzisiaj powrót ze Stolycy do Krakowa, mam nadzieje ze już bez przygód.
Generalnie olej jest więc nie ma paniki. Bardziej mnie fałszywe alarmy niepokoją. Zgłoszę to przy okazji wymiany oleju.
-- 2 lipca 2016, 17:39 --
No to pozdrowienia z Shella przy S8. Ostrzeżenie znów wyskoczyło. Na bagnecie tym razem mniej niz poprzednio wiec chyba cos sie dzieje. Kupiłem litr Castrola 502.00 5W40 na dolewkę i czekam aż silnik ostygnie. Przy 30 stopniach to sobie poczekam wiec samochod stygnie w cieniu a olej sie grzeje na słońcu. W przyszłym tygodniu serwis.
ggregorii napisał(a):ora_dev napisał(a):Przede wszystkim zmieniłbym olej na jakiś porządny, a nie ten syf.
Tak trochę z innej beczki, ale mjac gwarancje chyba nie można lać sobie czego się chce ?
ggregorii napisał(a):ora_dev napisał(a):Przede wszystkim zmieniłbym olej na jakiś porządny, a nie ten syf.
Tak trochę z innej beczki, ale mjac gwarancje chyba nie można lać sobie czego się chce ?
I Ci wszyscy goście polecają 0w30 tłumacząc to tym, że na zimnym jak odpalają swoje 1.2 tsi słyszą (!) że lepiej chodzi. A jak zapytasz jaki mogą polecić 5w50 to odpowiadają: a czemu nie chcesz 0w30?ora_dev napisał(a):Na forum OCP (Octavii) jest gigantyczny wątek o olejach, są goście którzy w tym siedzą,
soolek napisał(a):U mnie na szczęścię przynajmniej to w porządku.
kupusso napisał(a):Jak zrobisz 600km z prędkością 160km/h ++ to wtedy sprawdź poziom oleju
Kubeusz napisał(a):Taaa, wiem. Dlatego plan jest taki, zeby po kilku trasach ktore musze zrobic wymienic olej kolo 22kkm. Mysle ze to zdrowy kompromis miedzy 15 a 30 na longlife.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości