Siemka mam pytanie odnośnie napędu haldex,tak tak wszystko jest na forum wystarczy poszukać , otóż dzisiaj na trawie zauważyłem że przód mi boksuje i samochód stoi w miejscu nie powinien się w tym momencie załączyć haldex? Przykładowo w zimie często będzie problem z ruszaniem pod górkę jak to w końcu jest?
Nie podlaczalem pod kompa ale na stacji diagnostycznej na rolkach był sprawdzany i mówili że haldex jest wszystko dobrze i przy szybkim ruszaniu to nie pali kapora mi powinien jakiś dźwięk towarzyszyć przy załączeniu haldka? Bo coś takiego na forum pisali
Kupiłeś go już takiego? Sprawdź, czy wtyczka przy haldexie wpięta, jeśli tak to sprawdź czy dochodzi napięcie, jeśli tak to do sprawdzenia pompka haldexa.
jak najłatwiej sprawdzić da rade samemu jakoś bez obway ze coś skasztanie znalazłem w książce serwisowej wpis ze jak dobrze przetłumaczyłem to był wymieniany filtr i sterownik w haldexie
Na krótko najprościej, tylko najlepiej, jeśli będzie zdemontowana, napięcie jakie dochodzi do wtyczki? Próbowałeś ruszać pojazdem? Najlepiej to zrobić na podnośniku, wtedy esp wykryje poślizg i napięcie masz pewne na wtyczce ofc W ten również sposób możesz sprawdzić czy pompka chodzi, powinno być jąsłychać.