esde napisał(a):Hm, ja mam Continental ContiWinterContact TS850 P 225/40R18 92 V XL, FR i wszystko gra, jednak różnica we wzorze bieżnika pomiędzy TS850 a TS850 P jest kolosalna, więc nie można ich porównywać.
a moglbys zmierzyc bieznik jaki masz ?
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
esde napisał(a):Hm, ja mam Continental ContiWinterContact TS850 P 225/40R18 92 V XL, FR i wszystko gra, jednak różnica we wzorze bieżnika pomiędzy TS850 a TS850 P jest kolosalna, więc nie można ich porównywać.
glibo napisał(a):esde napisał(a):Hm, ja mam Continental ContiWinterContact TS850 P 225/40R18 92 V XL, FR i wszystko gra, jednak różnica we wzorze bieżnika pomiędzy TS850 a TS850 P jest kolosalna, więc nie można ich porównywać.
esde napisał(a):Pewnie, zaraz skoczę, ale strzelam, że ok 8mm, bo mam przejechane jakiś 1000 km na nich.
-- 20 grudnia 2015, 16:47 --glibo napisał(a):esde napisał(a):Hm, ja mam Continental ContiWinterContact TS850 P 225/40R18 92 V XL, FR i wszystko gra, jednak różnica we wzorze bieżnika pomiędzy TS850 a TS850 P jest kolosalna, więc nie można ich porównywać.
Dokładnie 7 mm.
artur_r0 napisał(a):Po 1000km masz 7mm?Strach pomyśleć co będzie po sezonie.
No ale Cupra więc to by wyjaśniało ten stan rzeczy.
glibo napisał(a):artur_r0 napisał(a):Po 1000km masz 7mm?Strach pomyśleć co będzie po sezonie.
No ale Cupra więc to by wyjaśniało ten stan rzeczy.
nowa ma niewiele ponad 7mm;/
glibo napisał(a):jak pojde do garazu to podam ci dokladnie ile ma nowa.
ts850 tez mialo ok 9-10mm bieznika a ts850p ma juz duzo mniej
-- 26 grudnia 2015, 15:16 --
moja ts850P 225/40/18 na środku ma 8,4mm a po boku 7,4mm
z0neee napisał(a):KLEBER Krisalp HP3
używa ktoś może tych opon? podobne do alpin
z0neee napisał(a):gdzie zamawiałeś? jakiś link
esde napisał(a):Nie, nie sprawdzałem. Ja osobiście skłaniałbym się już teraz do 19", bo 18" wydają mi się za małe
estimato napisał(a):A co powiecie o Michelinach CrossClimate? Opony letnie, ale mają też homologację zimową. I tak jeżdżę głównie po mieście, które podczas opadów jest sprawnie odśnieżane. Chodzi konkretnie o te opony: http://www.oponeo.pl/promocja-michelin
Zobaczcie jaki ma bieżnik... Ktoś może jeździ na nich?
esde napisał(a):Te nokiany podobno jedne z lepszych teraz. Mam je na drugim aucie, ale mało nim jeździłem, więc nie mogę za dużo powiedzieć niestety. W każdym razie planuję zakup tych opon do samochodu taty.
/klepnięte z komóry
Bart2001 napisał(a):A4 mają asymetryczny bierznik, więc chyba niby ciut lepiej przy wodzie. D4 jodełka, czyli pewnie lepsze na śniegu. Czego trochę nie rozumiem, to A4 mają "aż" 72dB głośności podane, choć podobno asymetryczne zwykle są cichsze. D4 mają tylko 69dB.
yZawodowiec23 napisał(a):mirek_p11 napisał(a):Zawodowiec23, żonka ma opony Yokohama W drive V905 w Polówce. Auto spisuje się bardzo dobrze na każdej nawierzchni nawet przy wyższych prędkościach.
z0neee napisał(a):a najcichsze opony to jakie byście polecili?
Mam michelin alpin i są faktycznie ciche ale na nowych oponach mi auto ściąga, zbieżność ustawiona, 3 razy wyważane i nadal ściąga ;( je chce rzucić na tył i kupić coś nowego na tył. w ogóle michelin to padaka, kumplowi w pasacie po pół roku zaczęły ząbkować ...
Chce kupić kleber hp3 ale to jest praktycznie alpin i boję się, że będzie powtórka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 15 gości