Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
maciek89 napisał(a):Chyba zostałem obdarowany przez Hiszpanów jakimś cudownym egzemplarzem, w którym nic nie skrzypi, a płynu chłodzącego nie ubywa. To chyba nie jest normalne, że Wam tak szybko ucieka...
Awaryjnie można dolać trochę wody destylowanej, a później uzupełnić do max koncentratem G13 (standardowo miesza się 50/50). Osobiście wolałbym nie mieszać różnych płynów...Nic lepszego nie było to co- miałem dzwonić po assistance?
maciek89 napisał(a):No właśnie nie wiem jak z tą wodą, bo teraz rano 3 stopnie są, tylko czekać na przymrozki
kostrzewian napisał(a):maciek89 napisał(a):No właśnie nie wiem jak z tą wodą, bo teraz rano 3 stopnie są, tylko czekać na przymrozki
Jakbyś dodał 200ml wody to by przecież nie zamarzło nawet przy minus 10
To nie masz się czym przejmować. Tylko trochę się tylko dziwię, że chcesz zmieniać jeszcze płyn hamulcowy? Tak na dobrą sprawę to oleju też już możesz nie ruszać - niech się martwi przyszły właściciel!i tak za 2 lata sprzedaje cupre
raflo83 napisał(a):Ja jeżdżę i dolewam co jakiś czas. Ubytek sam w sobie nie jest chyba szkodliwy dla silnika do momentu, jak mamy płyn w zbiorniku wyrównawczym. Jeśli się mylę, to wyprowadźcie mnie z błędu.
maciek89 napisał(a):Dopiero co sprawdzałem (z tydzień temu), a wczoraj patrzę i poniżej minimum... I znowu trzeba się umawiać na kolejną wymianę choć chyba to oleję i zaczekam już do przeglądu (ostatniego przed sprzedażą). Oleju pije coraz więcej.Auto nigdy nie było na torze, głównie robię trasy. W ciągu 13tys km 3l oleju wlałem i zanim będzie 15 pewnie pójdzie kolejny litr. Ech wieśwagen performance...
sewer napisał(a):Byłem ostatnio w ASO bo też mi ubyło płynu do minimum. Producent przewiduje że do 25k km przebiegu układ się odpowietrza i poziom może się obniżać. Sprawdzili tylko wizualnie czy nie ubywa i uzupełnili płyn w ramach gwarancji (300 ml). Silnik 1.4 TSI 125 km. Aktualny przebieg to 14k km, przy przebiegu 2,5k km dolali też 100ml płynu do maksimum przy wymianie oleju, ale nie wiem ile było jak kupiłem auto.
Kazali kontrolować i gdyby coś się działo to zgłaszać, wtedy będą podejmowane dalsze kroki. Wizyta w ASO Maran
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości