Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Bart2001 napisał(a):Witam wszystkich. Przymierzam się do zakupu Leona ST FR i w konfiguracji jest tylko preinstalacja haka holowniczego. Może ktoś wie co ona zawiera i czy dostępne są haki do tego modelu w serwisach i na rynku niezależnym?
Bart2001 napisał(a):Westfalia robi haki dla Seata na pierwszy montaż - czyli są one identyczne. A zaślepkę zamawiasz w ASO Seata - łącznie z szablonem do wycinki w zderzaku. U mnie wszystko robiono w ASO w Poznaniu
soolek napisał(a):Bart2001 napisał(a):Westfalia robi haki dla Seata na pierwszy montaż - czyli są one identyczne. A zaślepkę zamawiasz w ASO Seata - łącznie z szablonem do wycinki w zderzaku. U mnie wszystko robiono w ASO w Poznaniu
Bart, możesz podrzucić jakieś foty jak wygląda to auto z hakiem, jaka jest dziura po nim, jak wygląda z zaślepką?
I jaki masz dokładnie hak?
RedBool napisał(a):Właśnie jestem po montażu haka w moim St Fr , montowałem go sam i bez żadnego problemu można założyć do tej wersji nadwozia, wiązka bez preinstalacji to koszt 610zl w ASO bez modułu. Należy zwrócić uwagę na nr modułu bo nie wszystkie się zgadzają (maja inne wejścia kostek ) od roku 2015 mamy moduł na 3 wejścia z litera J na końcu, ja kupiłem od Golfa z litera D i wejściami na 4 kostki, sama czwarta kostka jest od opuszczania haka i klamki która go otwiera (tak jest w Golfie) i w Leonie ten moduł wola o kalibrację silnika który otwiera hak oraz daje błąd czujnika otwierania haka, tak ze zwróćcie uwagę na to. Sam montaż jest prosty ale trzeba rozryc polowe auta, mianowicie stronę od kierowcy począwszy od bagażnika aż do kierownicy, oraz wytargać kasetę z bezpiecznikami i wypiąć 3 kostki od BCMu. Ogólnie cały dzień roboty
RedBool napisał(a):Moglby ktoś podać kodowanie jakie ma u siebie w module haka?[/quoteRedBool napisał(a):Moglby ktoś podać kodowanie jakie ma u siebie w module haka?
Webi napisał(a):gdzie zakładałeś? właśnie tak chce zrobić swoim bez tej dziury jak w d..
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość