-- 8 listopada 2016, 19:30 --
Aha bledu nie da sie wykasowac z komputera w aucie , silnik ma pelna moc temeratutura w aucie 90 stopni dogrzewa sie rownomiernie bez skokow temperatury , trzyma rowno 90 stopni , pomiary temperatur w aso na postoju wszystkie w normie , nie znam kodu błędu
-- 8 listopada 2016, 19:37 --
Czytałem ze w tych silnikach to moze byc wada fabryczna czy to prawda ? Auto jest to chiptuningu ( program ) ale juz ponad rok i nie bylo zadnych problemow .
-- 8 listopada 2016, 20:46 --
A moze rozcieczenie plynu woda zmienilo jego gestosc i czujniki zle zczytuja parametry , z tego co mi wyjasniono jest tu jakis nowy typ pompy hybrydowej
-- 9 listopada 2016, 16:00 --
Kod bledu silnika to P268100
-- 9 listopada 2016, 20:49 --
Dzisiaj do aso trafil inny leon z tym samym bledem 1.8 tsi okazalo sie ze padl w nim czujnik temperatury ale w tym aucie komputer pokladowy pokazywal tem 90 stopni a pomiary w aso wykazaly 60 stopni , wskazowka dla innych gdyby mieli podobny problem , u mnie nadal brak diagnozy
-- 23 listopada 2016, 19:46 --
Dopiero dzisiaj auto zostało naprawione okazało sie że przyczyna byla obudowa pompy wody w ktorej znajduje sie termostat i czujnik temperatury , w drugim aucie o ktorym pisałem rowniez skonczyło sie na wymianie tej obudowy ustalilem ze te obudowy montowane w samochodach do 2015 roku sa wadliwe i padaja , dopiero od stycznia 2015 roku montowane sa inne zmienione technologicznie obudowy . Oczywiscie seat nie oglosil na nie akcji serwisowej . Jezeli ktos z Was ma lub mial podobny problem to niech sie do mnie odezwie , bede pisal z tym drugim facetem pismo reklamacyjne do seata , oba auta maja przebieg ok 50 tys i obudowy padly , a wiem ze ilosc obudow w magazynie maleje ... . W serwisie jasno powiedziano mi ze przyczyna usterki jest wada technologiczna obudowy a nie zla eksploatacja samochodu . Koszt obudowy w serwisie to 1400 zl , z wymiana plus uszczelki itp to ok 2300 zl .