Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
B3N napisał(a):Myślę, że tak ma być, że pierwsze odpalenie wycieraczek musi być manualne, ze względów które nazwałbym, "może użytkownik sobie nie życzy wycierania aktualnie, wieć niech da mi znać, że sobie tego życzy"
Myśle, że to lepsze rozwiązanie, niż "ooo deszcz, wycieram, bez pytania"...wiem że to troche pokretne tłumaczenie, ale myślę, że to chodzi o to, że kierowca mógł równie dobrze nie przestawić z AUTO, a może nie chciał AUTO
Oracle napisał(a):Jak widać - jeden jest z samochodu kontent, a drugi jest... malkontent...
Vampire1984 napisał(a):Tak jest ze wgledow bezpieczenstwa dla mechanizmu w zime zapewne, by czujnik ich nie zalaczyl sadzac ze jest deszcz a wycieraczki przymarzniete.
wsowa napisał(a):Nie malkontent tylko jak jest automatyka to oczekuję, żeby działała.
ogólnie rzecz ujmując, to czego by tu nie pisać o grupie VAG, to takie rzeczy mają jednak całkiem dobrze przemyślane - nierzadko lepiej, niż inni producenci.
verton91 napisał(a):Owszem, powodów dla tego zastosowania moze byc wiele, ja do tego jednak podszedłem na zasadzie - szyby lubią się rozprogramować raz na jakiś czas, moze i czujnik deszczu się rozprogramował
kuchi14 napisał(a):gdy ruszę i osiągnę jakąś tam określoną prędkość (około 15 - 20 km\h?) wtedy system zaczyna działać,
Rychu napisał(a):kuchi14 napisał(a):gdy ruszę i osiągnę jakąś tam określoną prędkość (około 15 - 20 km\h?) wtedy system zaczyna działać,
W instrukcji jest, że wycieraczki automatyczne wyłączają się poniżej jakiejś tam prędkości. Chyba 20km/h było napisane. Ale to się ma raczej nijak do rzeczywistości bo mi nawet jak na czerwonym stoję to działają.
W instrukcji jest, że wycieraczki automatyczne wyłączają się poniżej jakiejś tam prędkości. Chyba 20km/h było napisane. Ale to się ma raczej nijak do rzeczywistości bo mi nawet jak na czerwonym stoję to działają.
B3N napisał(a):"Automatyczne wycieranie w deszczu"
B3N napisał(a):Nie wiem co robi ta opcja...
B3N napisał(a):Zaznaczam że nie mam żadnych czujników deszczu.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości