Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
vertigo027 napisał(a):Witam
Większość z was pisze ze jest możliwość ustawienia "składania lusterek automatycznie przy zamknięciu samochodu bez przytrzymania guzika na pilocie." Czy mogę odświeżyć temat i dowiedzieć się gdzie taką opcję aktywowaliście. Ponieważ mieszkam w Szczecinie i w serwisie powiedzieli że nie potrafią tego włączyć. Także zwracam się do was o pomoc. Gdzie mogę podjechać. Jeżdżę sporo po Polsce także podjadę do kompetentnego serwisu, który polecicie. Pozdrawiam
szczudlo6 napisał(a):odpowiedź
RedBool napisał(a):Jestem w trakcie formata komputera i nie mam zainstalowanego odisa wiec obrazkowi nie mogę pokazać. Aby się składały podczas zamykania auta (bez potrzeby przytrzymywania guzika na pilocie) trzeba zmienic adaptacje w centralnej elektryce.
1: STG 09 (Bordnetz) auswählen
2:STG Zugriffsberechtigung -> Funktion 16
3:Freischaltcode 31347 eingeben
4:STG Anpassung -> Funktion 10
5:(22) Zugangskontrolle 2-Funk Spiegelanklappung Modus auswählen
Wert entsprechend nach Wunsch anpassen
Powiedz tym z serwisu ze niech sie wstydza obiboki.
czapel napisał(a):Mistrzu mam pytanie w sumie tez do reszty jak sie znaja, w nowym leonie po fclift jest dostepna opcja asist jam, czyli pelne zatrzymanie i ruszanie w korku samemu z dsg. ja mam acc wiadome i tam dziala wszystko oprócz zatrzymania na dłuższy okres i samego ruszania, jest w ogóle opcja tego zakodowania albo uruchomienia u nas?? w sumie modulu chyba żadnego nie trzeba nie? radar jest acc jest dsg jest.
dzieki wielkie
marpit napisał(a):Czemu po włączeniu zegarów działaj one losowo ? Można by powiedzieć że więcej nie działają. Jest to jakoś zależne od szybkości przekręcania kluczyka czy pory dnia ?
rossi napisał(a):marpit napisał(a):
normalna sprawa...w leonie jest czujnik który reguluje podświetlenie zegarów w zależności od ilości światła na zewnątrz ...im ciemniej tym zegary bardziej przygasają aby wymusić na kierowcy włączenie świateł mijania
marpit napisał(a):Chodziło mi tryb welcom mode czy jakoś tak.
RedBool napisał(a): 5 stycznia 2017, 10:56 --
marpit napisał(a):
Chodziło mi tryb welcom mode czy jakoś tak.
Powinno działać za każdym razem, trzeba by było się przyjrzeć co tam masz zakodowane w 17, bez odczytu ciężko stwierdzić przyczynę.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości