Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

barth napisał(a): bardzo dobrym olejem tanszym niz motul jest Mobil 1

Nie polecamy Castrola do TDiBudżak napisał(a):zmieniam olej na Castrol TXT
Napewno nie od tego oleju - auto rozumiem po dzwonie.Budżak napisał(a):Ja zalałem do ARL'a Mobil 1 5W 50. Zaczął mi bardziej dymić
8l na klimie po miescie, 9l to juz naprawde dynamicznie i trzeba by sie postarac.Budżak napisał(a):spalanie jest spore jak na ten motor (po mieście 12-14 l ON/100km). Czy to trochę nie za dużo? Ludki od TDI mówią mi, że o sporo za dużo.
Na innym nie wolno smigac bo mozna PD zajechać. Na dymienie ma wiele innych czynników wpływ jak chociaż by kiepskiej jakosci paliwo, nieszczeplnosc w dolocie - ARL ma to do siebie ze kopci na serii.Budżak napisał(a):Czy zmiana oleju na zalecany 505.01 może mieć wpływ na spalanie i dymienie?
Tonny S napisał(a):Napewno nie od tego oleju - auto rozumiem po dzwonie.Budżak napisał(a):Ja zalałem do ARL'a Mobil 1 5W 50. Zaczął mi bardziej dymić
» No auto po dzwonie. Dostało w bok. Do wymiany były drzwi, tylny błotnik i szyba. Co do komory silnika to nie widzę tam śladów dzwona, no chyba, że Ty stwierdzisz to rentgenem w oczach![]()
8l na klimie po miescie, 9l to juz naprawde dynamicznie i trzeba by sie postarac.Budżak napisał(a):spalanie jest spore jak na ten motor (po mieście 12-14 l ON/100km). Czy to trochę nie za dużo? Ludki od TDI mówią mi, że o sporo za dużo.
» Widocznie coś jest nie halo, bo tyle niestety pali ON.
Na innym nie wolno smigac bo mozna PD zajechać. Na dymienie ma wiele innych czynników wpływ jak chociaż by kiepskiej jakosci paliwo, nieszczeplnosc w dolocie - ARL ma to do siebie ze kopci na serii.Budżak napisał(a):Czy zmiana oleju na zalecany 505.01 może mieć wpływ na spalanie i dymienie?

Ale słaby jest i kopciBudżak napisał(a):oże masz rację z tą nieszczelnością. Chyba podjadę do mechaniora

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości