Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Święcące kierunkowsakzy

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Święcące kierunkowsakzy

Postprzez kurak6 » 12 lutego 2017, 20:55

Przyjeżdżam dziś na parking, gaszę auto, przekręcam kluczyć, żeby zamknąć auto i zaalarmować i włączają się kierunkowskazy i już tak zostały świecić. Sprawdziłem po bezpiecznikach, nawet gdy bezpieczniki były wyciągnięte kierunki świecą. Gdy wyciągnąłem i odłączyłem przycisk od awaryjnych nadal nie zgasły. Świecą niezależnie czy są bezpieczniki, czy jest przycisk od awaryjnych. Co mogło mi paść? Manetka od kierunkowskazów? Seat Leon 1.8T 2001r. AUQ
kurak6
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: AUQ 1.8

Reklama

Re: Święcące kierunkowsakzy

Postprzez black-dimon » 13 lutego 2017, 16:01

Alarm fabryczny czy dokladka?
Odlacz aku może cos się skleilo.
black-dimon
Sport
Sport

Auto: leon
Silnik: APG 1.8

Postprzez dres87 » 13 lutego 2017, 22:41

Witam
Miałem ten sam problem dzisiaj z tą róznica że u mnie paliła się strona prawa. Po odłączeniu aku i ponownym podpięciu migacz dalej się swiecił, po odłączeniu guzika od awaryjnych tez nic nie pomogło, zabrałem cały przycisk do domu żeby poszukać innego to po paru godzinach migacz zgasł. Podłaczełem awaryjne i przestały działać migacze w ogóle i padło podświetlenie nawiewów ogólnie masakra. Pytanie czy jest gdzieś jeszcze przerywacz od migaczy czy wszystko jest zespolone z guzikiem od awaryjnych ?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc bo tama masa awarii na raz mnie zabiła.
dres87
Stella
Stella

Auto: leon I
Silnik: BCB 1.6

Postprzez black-dimon » 14 lutego 2017, 20:20

Przerywacz jest wewnątrz włącznika awaryjnych.
Kierunek świecił pomimo wyciągnięcia włącznika?
black-dimon
Sport
Sport

Auto: leon
Silnik: APG 1.8

Postprzez dres87 » 14 lutego 2017, 23:45

Przerywacz był ok podpiołem inny z teledo i awaryjne były a kierunków nie. Okazało się że padł bezpiecznik wymieniony i pomogło na chwile do któregoś z rzedu zamkniecia auta. Teraz pala się kierunki od strony pasażera i nawet po wyjęciu bezpiecznika się pala, może dołożony moduł komfortu ( halogeny się zapalają po otwarciu lub zamknieciu auta) robi gdzieś bałagan. Widziałem że ktoś wpioł jakies kable pod kostke od przerywacza w awaryjnych może tu jest problem wywalić ten moduł i może się uspokoi.
dres87
Stella
Stella

Postprzez servoos » 15 lutego 2017, 08:34

Ostatnio mam to samo, a o ile mi wiadomo nie mam żadnych dodatkowych modułów w aucie zamontowanych.
Zasadniczo pomaga jeszcze raz otwarcie i zamknięcie auta z pilota, ale raz zaciął się tak że już miałem kleme odpinać.
Świeci się prawa strona światłem ciągłym plus prawy wskaźnik kierunkowskazu na desce rozdzielczej, światła awaryjne w tym czasie nie dają się włączyć.
Po dobrych kilku minutach przy którymś tam otwarciu i zamknięciu wreszcie się odblokował i przestał świecić :shock:
servoos
Stella +
Stella +

Region: mazowieckie
Auto: Grand Scenic III
Silnik: diesel inny

Postprzez dres87 » 15 lutego 2017, 15:47

Zasadniczo tak ale nie zawsze a z drugiej strony ile razy mozna tak stac i otwierac i zamykac, musi byc jakas przyczyna tego bo problemem raczej nie jest zima, u mnie to dzialo sie juz wczesniej
dres87
Stella
Stella

Postprzez marcin7x5 » 15 lutego 2017, 16:59

Sprawdzić błędy w module komfortu...
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Postprzez dres87 » 15 lutego 2017, 23:19

Ale w ktorym tym oryginalnym czy tym dolozonym przez kogos wczesniej? Ten dolozony zaczalem dzisiaj odlaczac, odpiolem halogeny zapalajace sie po zamknieciu lub otwarciu i kierunki. Troche to pomoglo jak migacz sie zawiesi pare razy otworze zamkne i po klopocie

-- 16 lutego 2017, 00:19 --

Znalazłem to urzadzonko które mam zamontowane http://archi.inosak.org/imgdb/item1163366772_1.html po częściowym odłączeniu jest lepiej z kierunkami ale to chyba jednak nie to.
dres87
Stella
Stella

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne