Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Miguel07 napisał(a):Sa jakies powłoki chroniace przed tym?
esde napisał(a):Ja mam 8" i ET50, wszystko gra; https://brock.de/felgen/rc-design-rc29-ds/
edward napisał(a):mam 8.5 ET 45 nic nie obciera
raflo83 napisał(a):caligator, wraciles do Seata? Et 42 z szerokością 8 przetestowałem i nie obciera nic nawet przy ostrych zakrętach.
edward napisał(a):mam 8.5 ET 45 nic nie obciera
masz zdjęcia?
edward napisał(a):edward napisał(a):mam 8.5 ET 45 nic nie obciera
masz zdjęcia?
tylko to - http://pl.tinypic.com/r/2wd4pbp/9
Nic więcej bo póki co mam jeszcze komplet zimowy, a letnie są u lakiernika i będę je zmieniał dopiero za tydzień.
Sopran napisał(a):Chcialbym sie jedynie upewnic u kolegow - felgi 8x18 et 48 marki borbet wejda do mojej cupry st 265 na letnie oponki conti 5p 225x40? I w zwiazku z tym moja gwarancja nie jest zagrozona w zaden sposob? Pozdrawiam
old_school_baby napisał(a):Post wyżej mnie trochę zaciekawił bo tak samo chcę zrobić czyli oryginalne opony 225 wsadzić na 8". Nie wiedziałem że są jakieś homologacje. Wiem jedynie że jak miałem kiedyś wypadek (co prawda z winy pijanego) to nikt mi szerokości felgi nie sprawdzał, oczywiście tylko opony i głębokość bieżnika. Więc czy to trochę nie przesada?
old_school_baby napisał(a):majkel_g miał sporo kasy wypłacić - ponad 30k, sprawa nawet skończyła się w sądzie, nikt nie weryfikował szerokości felg
caligator napisał(a):co do ET to akurat seryjne ET51 jest moim zdaniem porażką ze względu na wygląd i schowanie koła w nadolu aż za bardzo... jeśli chodzi o TEC to nie jest to firma krzak więc nie bałbym się o jakość, dodatkowo masz upragniony jak zauwazyłem na forum certyfikat TUV
P.S. Dziwie się że ludzie interesują się felgami bez certyfikatów bo takie sa chyba tylko chińskie wynalazkijak bierzesz firmową felgę to nie ma innej możliwości żeby niebył certyfikowane... Ja osobiście wybieram już między modelami:
1) Dotz Kendo Dark
2) Sparco Asseto Gara
3) BBS SN
4) Borbet Y
z nastawieniem na Dotz...
Wracając natomiast do ET35 w felgach OZ to odpuść sobie:) nie będzie dobrze wyglądać a dodatkowo będzie wystawać...
To będzie tylko kwestia czasu, kiedy obetrzesz felgę... Ja sobie solennie obiecałem w przyszłości założenie 235 na 8".Jak to jest z tą ochroną ranta na 8" na 225/40/18?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość