" Wymagane wartości ciśnień podane sa na wewnetrznej stronie pokrywy wlewu paliwa [...] Cisnienie w oponach zimowych musi byc o 0,2 bar większe od wartosci podanej na naklejce"
No to biore naklejke i widze:

do 3 osób, maly bagaz: 2.4 / 2.2 (lato) czyli +0.2-> 2.6 / 2.4 (zima) - no ok to jest racjonalne
do 5 osob, duzy bagaz: 2.6/ 2.8 (lato) -> 2.8 / ..3.0 (!!?) zima - 3.0 bar w oponach na tych? w osobówce? czy to nie jakaś przesada?
Dodatkowo mam pewne uwagi:
1) Pierwszy raz spotkalem sie w aucie zeby bylo napisane ze ma byc inne cisnienie na oponie zimowej - czy to normalne?
2) Na zdrowy chlopski rozum zawsze uczono mnie ze cienisnie w oponie musi byc dopasowane do ROZMIARU FELGI+OPONY (czyli inaczej bedzie na 205/55/R16 a nie inaczej ma byc na 225/50/R17) oraz jak się jedzie na autostrade to trzeba troche zwiekszyc cisnienie. W instrukcji do 1P nie widzialem zadnej tabeli cisnien kol zaleznej od rozmiaru, ani nic nie pisali o dopompowywaniu kol na szybka jazde .... No to jak ma byc?
No to jakie mam miec w koncu cisnienie jak sie wybieram w 4 osoby ze srednim bagazem, i jazda szybka po autostradzie? Napompowalem wstepnie na 2.6 / 2.4 - auto jest juz wyraznie twardsze "bumpy" czyli jak doladuje powinno byc ok, ale nie po to sa zasady w instrukcji zeby to robic na oko...