Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mattibf09 napisał(a):także przód trzeba będzie wziąć we "własne ręce" :p
Cobra_o7o napisał(a):Ale wiesz że to będzie nielegalne?
Fredi88 napisał(a):Ale wez pod uwage ze zwykla biala szyba nie ma 100% przepuszczalnosci.
Cobra_o7o napisał(a):Po co Ci DAB?
BraWo napisał(a):Pytanie pierwsze czy rabat Dealera na poziomie ok 8,4 % na tym roczniku 2017 (auto do produkcji) jest ok czy da się jeszcze coś utargować
Pytanie drugie: czy musimy brać kredyt w salonie Seata a nie np w VW Bank ale być tam osobiście bo wiem ze można negocjować warunki kredytu z Bankami
Pytanie trzecie: Ubezpieczenie komunikacyjne jest obligatoryjne przy kredycie ale czy też muszę kupować to w salonie SEATA czy nie lepiej (taniej) zrobić to przez Brokera Ubezpieczeniowego
Cobra_o7o napisał(a):Z tego co wiem VW bank nie ma oddziałów innych niż salony. Rabat 8% w obecnych warunkach jest przyzwoity. Po co Ci DAB? Jeśli bierzesz kredyt w VW to ubezpieczenie jest dopięte a gdzieś indziej mogłoby być taniej.
.
. No tak, bez DCC boje sie tego ze auto jednak mam zamiar użytkować ok 8 lat i to jest system który jak sie spier....niczy raczej tani nie będzieczapel napisał(a):bez dcc kofing?
BraWo napisał(a):po jakiego grzyba Seat ma w cenniku coś co nie ma prawa działać ?!?!?!
BraWo napisał(a): system który jak sie spier....niczy raczej tani nie będzie
BraWo napisał(a):chyba nie będę się boksował z Dealerem o ubezpieczenia i lepsze warunki kredytu bo chyba faktycznie lepiej jak w dniu zakupu to nie bedzie wyglądało.
BraWo napisał(a): świecące nakładki progowe w zamian za FULL LINK czy SYSTEM "FULL LINK" ?
BraWo napisał(a):Masakra z tymi GADZETAMI
BraWo napisał(a):no to Full Link to kolejny dylemat z cyklu dokupić czy olać temat, mam HUAWEI P8LITE i nie wim czy to ogarnie
bzykofm napisał(a):BraWo napisał(a):Masakra z tymi GADZETAMI
Zawsze można kupić Dacię i po problemie
Cobra_o7o napisał(a):Z tym DABem temat wygląda podobnie jak DVB - gdy zaczęli uruchamiać plexy, telewizory miały złe dekodery.
BraWo napisał(a):bo może goła wersja FR biedzie bezpieczniejsza w użytkowaniu na co dzień
bzykofm napisał(a):Nie jest tak źle, jest już wiele sprawdzonych systemów.
rossi napisał(a):trzeba liczyć 2 litry więcej dla 1.8. Korki warszawskie.
Mam na codzień bezpośrednie porównanie tych silników.
marek_sopot napisał(a):zwłaszcza, że jest ten sam moment obrotowy.
marek_sopot napisał(a):DCC (poza ceną amorków)
szadubaba napisał(a):eraz nie ma juz rabatu 2000 na skrzynie DSG od importera
szadubaba napisał(a):zwlaszcza w duzym miescie
marek_sopot napisał(a):W sieci jest masa informacji o problemach z 1.8 TSI,
czapel napisał(a):poczytaj o manualu u nas na forum do sie dowiesz...;p
marek_sopot napisał(a):Pytania:
1. Czy Navi dostępne w pakiecie Comfort+ to to samo co pakiet "Navi system" ? Czy tylko sama nawigacja z tegoż pakietu?
2. Jakie fotele z przodu są w standardzie w wersji FR, gdy nie wybieram opcjonalnej tapicerki tylko standard? Nie mogę nigdzie znaleźć tej informacji, czy to są te sportowe ze wstawkami ze skóry?
5. Pakiet dynamiczny - Słyszałem same dobre rzeczy o DCC (poza ceną amorków), czy warto do niego faktycznie dopłacić? Na ile ten system ma sens przy 1.4 TSI? Czy ze względu na inny rodzaj zawieszenia z tyłu w 1.8 (tak gdzieś tu wyczytałem), to lepiej nadaje się do wyższego silnika?
6. Czy warto dopłacić do 1.8 TSI przy powyższej konfiguracji? Bo osiągi na papierze, nie różnią się szczególnie, zwłaszcza, że jest ten sam moment obrotowy. Zawsze parę koni więcej jest, ale jakim realnie kosztem paliwowym? Większość jeżdżę po mieście i pytanie - na ile realnie różni się spalanie 1.4 i 1.8 w DSG w mieście przy normalnej / bardziej dynamicznej jeździe? Bo o ile dopłata mnie szczególnie nie boli, to wyraźnie wyższe spalanie w mieście już tak.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości