Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dirve napisał(a):Mnie trochę przeraziły też opinie o DSG 7 i ich żywotność (...)
dirve napisał(a): będziesz jeździł więcej tym samochodem ? Ja planuje auto na okolo 6-8 lat i do sprzedaży
gumbas napisał(a):Jak tak czytam te info o spalaniu i cenie to się zastanawiam czy nie powinieneś rozważyć CUPRY FWD.
janek1988 napisał(a):Ja jestem z wyboru zadowolony, też wachałem się między 1.4/150 i 1.8, ale postawiłem na moc, lepszy zawias i większe hamulce
dirve napisał(a):Co do rabatu - ponad 11 tys + montaż akcesoriów gratis .
marek_sopot napisał(a):O jakich opiniach mówisz? Chodzi o zużycie przy agresywnej jeździe, czy o ogólny przebieg?
dirve napisał(a):szadubaba napisał(a):zwlaszcza w duzym miescie
tu się zgadzam. Dokładnie. Mnie trochę przeraziły też opinie o DSG 7 i ich żywotność z mocną PB no i dopłata 10 tys
![]()
Nie mniej jednak, mam teraz klekota w automacie i kocham ten automat, ale o fanu wolę manual...
maciek89 napisał(a):Akurat w Leonie, który sam dodaje gazu przy puszczaniu sprzęgła, ma hill holder i lekko działające sprzęgło nawet w cuprze to ten manual nie jest upierdliwy do miasta i nikomu jazda nie powinna sprawiać rpoblemu, choć automat będzie wygodniejszy. Ale teraz po lifcie dali wreszcie autohold do dsg no i to jest już w korku mega wygoda (i nie "dajemy" kierowcy z tyłu stopami po oczach). Jeśli przywykłeś już do automatu to bierz dsg, w 1.8 nawet manual to niestety mniej wyrzymała skrzynia niż w 2.0 (niepotrzebna oszczędność..). Jeśli nie trafisz na wadliwy egzemplarz (a to powinno raczej wyjść w okresie gwarancji) to najwyżej trochę wcześniej wymienisz sprzęgła niż w dsg6, bo mechatronika jest w kąpieli olejowej.
marek_sopot napisał(a):Bo w tej chwili mam wrażenie że przy DSG wybór jest pomiędzy:
- Wysilony silnik (1.4) i DSG 7, która to w miarę łyka
- Niewysilony silnik (1. i wysilona DSG 7, która tutaj będzie pracować na obrzeżach swojej wytrzymałości
maciek89 napisał(a):(i nie "dajemy" kierowcy z tyłu stopami po oczach).
maciek89 napisał(a):Szkoda, że nie napisałeś w jakim aucie... Bo w Audi się nie świecą, więc domniemywam, że w innych VAGach również się nie świecą, a mowa jest przecież o Leonie.
chomik-22 napisał(a):Ja odebrałem swojego Leona tydzień temu. Obecnie przebieg 300 km. Problem ze wstecznym miałem tylko raz, ale przy wrzucaniu jedynki dość często (raz na ok. 20 prób) zdarza się, że nie wskoczy i zazgrzyta. Dzisiaj oddałem auto na doposażenie i przy okazji zgłosiłem problem, zobaczymy czy coś zdiagnozują - dam znać.
-- 3 kwietnia 2017, 12:51 --
Otrzymałem dość śmieszną informację, że jest to "cecha produktu", no ja dziękuje za taką cechę. Z racji niewielkiego przebiegu auta powiedziałem, że będę zwracał uwagę, na to jak biegi działają i gdyby problem się powtarzał wrócę do nich z tematem i nie zostawię tak tego. Z tego co słyszałem były też przypadki, że komuś po kilku tys. km problem ustąpił, więc zobaczymy.
olo1200 napisał(a):Ja znowuz mam problem ze czasami pierwszy bieg mi wyskakuje ...
rafko1 napisał(a):Kolego na samym początku miałem podobnie. Smarowanie linek od wybieraka pomagało na kilka miesięcy teraz auto ma 65tyś i cisza natomiast mam podobny dźwięk ja kolega vertone91 nie wiem czy to nie jest wysprzęglik.
rafko1 napisał(a):Kolego na samym początku miałem podobnie. Smarowanie linek od wybieraka pomagało na kilka miesięcy teraz auto ma 65tyś i cisza natomiast mam podobny dźwięk ja kolega vertone91 nie wiem czy to nie jest wysprzęglik.
trzepol napisał(a):Czyli mam sie nie martwic ze w tygodniowym Leonie mam problem z wrzuceniem wstecznego ? Z reguly z rana jak mam wyjechac z garazu to ciezko go wbic, z jedynka nie ma problemu jak narazie.
Troche to wkurzajace w nowym aucie ! Jakis sposob na to ?
verton91 napisał(a):Tak, w 1.4 125km masz MQ200, w 1.4 150km oraz 1.8 jest MQ250.
MQ200 Jednomas, MQ250 dwumas, stąd wyzsza kultura pracy itp itd.
jeśli coś pokopałem, niech ktoś mnie poprawi
pinkibass napisał(a):verton91 napisał(a):Tak, w 1.4 125km masz MQ200, w 1.4 150km oraz 1.8 jest MQ250.
MQ200 Jednomas, MQ250 dwumas, stąd wyzsza kultura pracy itp itd.
jeśli coś pokopałem, niech ktoś mnie poprawi
Dla aktualnej oferty wszystko się zgadza, ale wcześniei w 1.4 140KM pomimo MQ250 nie było dwumasy
Wsteczny też czasem przyhaczy, ale raczej sporadycznie.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości