przez mm.max » 15 maja 2006, 08:45
Ja po podobnym uderzeniu także udałem sie do zakładu klejącego szyby i od niemal roku nie miałem problemów z tym uszkodzeniem.
Ale efekt po klejeniu zależy rodzaju uszkodzenia, a to tylko fachowcy mogą określić czy da się zrobić czy nie.
W moim przypadku początkowo odmówili naprawy ze względu na fakt, iż uderzenie było dość głebokie i odchodzace od dziurki pęknięcie nie da sie zniwelować tak aby było niewidoczne. Ale po moich namowach zakleili to i dali gwarancję na piśmie.
Upierałem się nad klejeniem nie dla tego żeby tego nie było widać (bo faktycznie jest widać), ale dlatego że szyba przenosząca obciązenia i "pracująca" nie zaczeła dalej pękać i dzięki temu wymianę można przeprowadzić w późniejszym terminie, a patrząc na stan naszych dróg to nie wiadomo kiedy dostanie sie 2 kamieniem po szybie.
Ale należy uważać za granicą bo nawet dobrze sklejona szybka jest podstawą do tego aby dostać mandat. W PL oczywiście także jest to możliwe, ale widomo prędzej dogadamy sie z naszym policjantem niż obcym.
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....
Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher