Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
-arti- napisał(a):
Innym wyjściem są diodowe H3 w halogenach - na podobnej zasadzie co wyżej opisana oczywiście przy założeniu, że dołożymy kasowniki błędu spalonej żarówki czyli krótko mówiąc rezystory zewnętrzne.Widywałem już kilka Leonów czy Altei z takim modem oświetleniowym i jakoś to nawet wygląda a wg. mnie na pewno lepiej niż dokładki różnej maści.
Pozdrawiam.
Mario77 napisał(a):Jak Wy przechodzicie badania techniczne majac dzienne w halogenach w zderzaku ? przeciez to nielegalne i gosc ktory podbija dowod ryzykuje jak akurat bedzie mial kontrole.
swiatla dzienne nie moga byc tak nisko, tylko w lampach do zwyklej jazdy +/- kilka cm
Gargamel napisał(a):Nielegalne to jest "przerabianie" lamp przeciwmgłowych na dzienne, reszta to bzdura.
Wiem że można zrobić to tak by było to teoretycznie zgodne z przepisami (chociaż i tak gdy trafi się na jakiegoś pajaca, to przyczepi się o brak odpowiedniej homologacji na kloszu)
peter85 napisał(a):minusem jest to że tracimy wtedy przeciwmgłowe ale ja przez 5 lat jazdy Leonem skorzystałem z nich może 3 razy więc pożegnałem się z nimi bez żalu
peter85 napisał(a):Z tego co kojarzę to ori reflektory mają średnicę 80 mm a te z linka 70 mm więc mogą zostać szpary w kratkach...
michu napisał(a):peter85 napisał(a):Z tego co kojarzę to ori reflektory mają średnicę 80 mm a te z linka 70 mm więc mogą zostać szpary w kratkach...
Same światła maja 7 cm ale sa ringo montażowe na 8 i 9 cm
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wesol napisał(a):Oczywiscie pachnie kryminalem jak nic.
wesol napisał(a):nigdy nie bylo dziennych w swiatlach drogowych. (...)
untaztood napisał(a):W 1P strasznie słaby pomysł, ze względu na:
1) kierunki są od środka
2) kierunki nie posiadają oprawki - a z racji wspólnej kostki to trzeba rozpruć instalację przed lampą
Lepiej pokombinować z nowszym modułem i zrobić oryginalnie, jak było w polifcie - dzienne w światłach drogowych.
untaztood napisał(a):wesol napisał(a):nigdy nie bylo dziennych w swiatlach drogowych. (...)
10 sekund szukania i....
http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=41&t=42503
wesol napisał(a):Na zarowce h7 lub h1 lub hb3 czy moze na h15? Teraz wrz sobie kuknij jakie parametry ma zarowka h15 i do czego sluzy. Potem zdaj relacje.
Arczii napisał(a):Nic nie wymieniałem kupiłem tylko moduł za 119 zł koleś w Łodzi je robi sprzedaje działają normalnie nie pokazuje błędu i można korzystać z funkcji AUTO na pokrętle
untaztood napisał(a):Arczii napisał(a):Nic nie wymieniałem kupiłem tylko moduł za 119 zł koleś w Łodzi je robi sprzedaje działają normalnie nie pokazuje błędu i można korzystać z funkcji AUTO na pokrętle
No to trochę rzeźba - skoro można to było zrobić oryginalnie... Ważne, że działa.
Przecież tak było fabrycznie w 1P po lifcie.
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość