Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Seat Leon II 1.6TDI Stop start

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Seat Leon II 1.6TDI Stop start

Postprzez Ktos90 » 4 lipca 2017, 10:42

Koledzy mam problem z moim Leonem.. a mianowicie od wyjazdu za granicę zaczął mi stawiać kozly... w ciepłe dni nie chce odpalac. Odpale go na kablach i pojezdze do pracy (5km) cały tydzień i jest ok , przyjdzie weekend stoi 2 dni i gdy przychodzi do auta w poniedziałek nie chce odpalić czasem jeszcze kręcił ale teraz tylko tyknie i jest koniec. Akumulator został wymieniony w styczniu tego roku ale na zwykły bez Start Stopu czy to może być powód tego ze został juz rozładowany bo nie jest dostosowany do samochodu ? Dodam że mam wyłączona funkcje star stop , jedynie odpalam sprzęgłem gdy auto zgaśnie przy ruszania co rzadko się zdarza żeby zgasło... nie mam przy sobie miernika prądu żeby sprawdzić akumulator ;/ może wy mi coś poradzicie.. kumpel jedzie do PL na weekend i kupił by mi akumulator do start stop ale prędzej wolał bym coś wiedzieć nim w niego zainwestuje bo do tanich to on nie należy... :/ ( dodam na koncu , ze mam auto na podwoku caly czas i niestety chodzą tu kuny.. obawiam się też jednego ze mogły przegryzc jakiś kabel który idzie do akumulatora i robi się zwarcie )) mam nadzieje ze coś mi podpowiecie.. pozdrawiam
Ktos90
Stella
Stella

Auto: Seat leon 2
Silnik: diesel inny

Reklama

Re: Seat Leon II 1.6TDI Stop start

Postprzez facet02 » 7 lipca 2017, 12:22

jakies błędy sie pokazały :?:
facet02
Sport
Sport

Region: zagranica
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Ktos90 » 8 lipca 2017, 00:02

W tym problem ze nie . Aktualnie jestem w Niemczech w pracy . W niedziele będę miał przywieziony nowy akumulator ze star stop i koi laptopa z komputerek który podepne do samochodu i zobaczę czy coś się wyswietlilo...
Ktos90
Stella
Stella

Auto: Seat leon 2
Silnik: diesel inny

Postprzez Tracer2 » 21 stycznia 2019, 14:39

Jak to działa że czasem jest START-STOP a czasem ENGINE MUST RUN ? :?
Dopiero zamówiłem instrukcje po PL.
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Region: mazowieckie
Auto: Leon II TDI
Silnik: CDLD 2.0

Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel