Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Czas oczekiwania na nowego Leona

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Czas oczekiwania na nowego Leona

Postprzez davidnth » 12 lipca 2017, 07:12

bastek83 napisał(a):auto zamówione było wg powyższej konfiguracji 07.06.17. Termin produkcji 3 tydzień 2017. Sprzedawca zapewnia, że auto do odbioru 2gi tydzień sierpnia.

Pewnie miał być 30tydzień.

Musiałby się w takim razie wyprodukować na koniec lipca, w sumie by było nieźle, oby bez opóźnień!
davidnth
Signo
Signo

Auto: Leon III
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Postprzez szczeslaw » 12 lipca 2017, 10:24

maciek89, Cobra_o7o, ja tylko odpisałem na post w którym było napisane, że się nie da :)
Da się. Że dużo roboty i spore koszty? Tak, ale się da. Co ciekawe gotowy zestaw kosztuje mniej, niż doposażenie samochodu w czujniki, tylko sporo pracy.
Domykanie szyb w deszczu (na parkingu) jest proste do zrobienia - zakodowałem sobie to i działa :)
szczeslaw
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 122 KM

Postprzez maciek89 » 12 lipca 2017, 10:54

@szczeslaw tylko, że ten post był odpowiedzią na to, że się da i cały samochód można złożyć, bo taka jest prawda. Chodzi o to, że to już nie będzie wspomniane dorzucenie kamerki tylko prucie nowego auta. Jak wywiercisz otwory to przecież trzeba to wyszlifować i ponownie polakierować żeby to wyglądało jak fabryka. Do tego wiązka, montaż przycisku, to poważna ingerencja jak na auto na nowe auto z gwarancją.
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez szczeslaw » 12 lipca 2017, 11:58

Odpowiedziałem tylko na twoje kategoryczne stwierdzenie, że nie da się dorzucić oryginalnych czujników:
maciek89 napisał(a):No nie wszystko bo czujników takich jak fabryczne przecież nie dorzucisz

Żeby nie być gołosłownym, przykład pierwszy z brzegu:
http://allegro.pl/vw-golf-7-vii-asysten ... 68051.html
Ingerencja jest spora, ale z drugiej strony niewiele większa niż dołożenie czujników akcesoryjnych.
Ale skończmy już ten offtop, bo nie o tym jest temat.
szczeslaw
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 12 lipca 2017, 14:30

@szczeslaw, słowo klucz- DORZUCIĆ. dach z A3 cabrio też można dorzucić, tylko trzeba gdzieniegdzie podciąć i podspawać i będzie leon cabrio. :mrgreen: EOT
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez szczeslaw » 12 lipca 2017, 14:56

maciek89, sorry, ale muszę odpowiedzieć jeszcze :)
Mówimy o czujnikach fabrycznych, do których samochód jest fabrycznie przystosowany. Nie trzeba nic spawać ani podcinać (poza wywierceniem otworów w zderzakach, które są do tego przystosowane i mają stosowane oznaczenia w miejscu montażu czujników). Wszystko na FABRYCZNYCH elementach, dokładnie tak samo jak robione jest to w fabryce.
Nie ma to więc NIC wspólnego z przeróbką Leona na cabrio z pomocą szlifierki i spawarki ;)
Dołożenie oryginalnych czujników nie różni się niczym od dołożenia oryginalnej kamery cofania, poza ilością wymaganej pracy.
szczeslaw
Sport
Sport

Postprzez bastek83 » 12 lipca 2017, 16:04

szadubaba napisał(a):bastek83 napisał(a):
3 tydzień 2017

?

Oczywiście chodziło o 30 tydzień roku :)
bastek83
Stella
Stella

Auto: VW
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez bzykofm » 12 lipca 2017, 16:27

szczeslaw napisał(a):maciek89, sorry, ale muszę odpowiedzieć jeszcze :)
Mówimy o czujnikach fabrycznych, do których samochód jest fabrycznie przystosowany. Nie trzeba nic spawać ani podcinać (poza wywierceniem otworów w zderzakach, które są do tego przystosowane i mają stosowane oznaczenia w miejscu montażu czujników). Wszystko na FABRYCZNYCH elementach, dokładnie tak samo jak robione jest to w fabryce.
Nie ma to więc NIC wspólnego z przeróbką Leona na cabrio z pomocą szlifierki i spawarki ;)
Dołożenie oryginalnych czujników nie różni się niczym od dołożenia oryginalnej kamery cofania, poza ilością wymaganej pracy.

Dokładnie, ja też dorzuciłem czujniki parkowania, tyle że z przodu, również grzanie foteli i wszystko tak jak w fabryce. Nie ma żadnej różnicy, no może poza jakością mat grzewczych, na + oczywiście.Co prawda w 1P, ale to raczej nie ma znaczenia.
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez Eleonor » 12 lipca 2017, 16:38

szczeslaw napisał(a):..................

bzykofm napisał(a):......
Dokładnie, ja też dorzuciłem czujniki parkowania, tyle że z przodu, również grzanie foteli i wszystko tak jak w fabryce. Nie ma żadnej różnicy, no może poza jakością mat grzewczych, na + oczywiście.Co prawda w 1P, ale to raczej nie ma znaczenia.

No to tutaj się mocno mylicie bo w takim zderzaku robionym prywatnie najpierw jest wycinana dziura na czujniki , potem lakieruje się zderzak wraz z czujnikami , specjalne podkłady na plastik , tzw przyczepność , elastyczność itd ... gdyby zrobić tak jak Wy piszecie to na pierwszej lepszej myjni czy też w deszczu lakier by Wam odpadał płatami :)
Fabryka lub podwykonawcy robią to w skrócie w ten sam sposób tylko o wiele profesjonalniej.

Widziałem przednie zderzaki z odpryskami po kamyszkach i z takiej małej dziureczki-odprysku za pół roku jest wielki płat zdartego lakieru i wygląda to jak g... Tak że jeśli tylko wywierciliście dziurę i wstawiliście tam czujnik to naprawdę jest to nieprofesjonalne podejście do tematu.
Eleonor
Sport
Sport

Region: wielkopolskie
Auto: Ateca FR 2020 DSG
Silnik: DADA 1.5

Postprzez bzykofm » 12 lipca 2017, 17:19

Zapomniałem dodać, że zderzak był zmieniany bo dokładałem też spryskiwacze lamp, aczkolwiek otworów na czujniki nie posiadał. Zderzak był lakierowany wraz z czujnikami i podkładkami do nich (wszystko ori). Jest już trochę śladów po kamyczkach, to normalne, ale nic płatami nie odpada. Od czasu przeróbki minął ponad rok.
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez maciek89 » 12 lipca 2017, 20:14

@szczeslaw no nie załapałeś o co mi chodziło, nic to. Kolega Eleonor wyjaśnił w czym problem, rozmawiamy od początku o fabrycznie nowym aucie, a nie o wozie po gwarancji. Jakaś wada lakiernicza i nici z reklamacji
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez szczeslaw » 13 lipca 2017, 07:38

maciek89, załapałem. I moja odpowiedź nadal brzmi: da się, a przykład masz nawet na forum, w osobie bzykofm.
Natomiast Ty zaczynasz zagłębiać się w niuanse, typu co oznacza "dorzucić", żeby uzasadnić swoje twierdzenie.
Jeżeli gwarant będzie chciał się do czegoś przyczepić, to znajdzie sposób niezależnie od tego, czy dołożyłeś kamerkę cofania czy czujniki.
Swoją drogą do kamerki też chyba trzeba zrobić otwór w zderzaku i zdjąć go, żeby pociągnąć wiązkę.
Oczywiście, że lepiej jest zamówić sobie samochód w takiej konfiguracji jak się chce i mieć wszystko zamontowane fabrycznie, ale z różnych powodów czasami tak się po prostu nie da i wtedy ludzie kombinują z dokładaniem czujników, kamer i innych rzeczy. I póki da się to zrobić na oryginalnych elementach to super.
szczeslaw
Sport
Sport

Postprzez Freakman » 13 lipca 2017, 09:38

panowie, ciągniecie offtop od zeszłej strony :)
Freakman
Stella
Stella

Auto: Leon ST
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez Cobra_o7o » 13 lipca 2017, 10:05

szczeslaw napisał(a):Jeżeli gwarant będzie chciał się do czegoś przyczepić, to znajdzie sposób niezależnie od tego, czy dołożyłeś kamerkę cofania czy czujniki

Jeśli serwis sprawdzi czy nie ma czegoś co może spowodować utratę gwarancji i znajdzie nieautoryzowany montaż kamerki czy czujników to nieomieszka to wykazać. Bo jeśli serwis naprawi a potem gwarant wykaże obecność nieautoryzowanej ingerencji to wtedy koszty maprawy poniesie naprawiający serwis/serwisant.
Nie ma sensu powielać mitów i szukaniu dziury w całym.
Montując samemu robisz taką dziurkę licząc że gdy samochód trafi do serwisu, nikt nie zwróci na nią uwagi/nie zauważy/zignoruje.
A potem żale że serwis/gwarant taki zły i się czepia.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe

Postprzez maciek89 » 13 lipca 2017, 13:41

Są też dedykowane kamerki w miejsce podświetlenie tablicy, gdzie zostaje jej podświetlenie, a obok jest moduł kamerki i nie trzeba wiercić ale to już poza tematem. Natomiast jeśli dla kogoś zdejmowanie, dziurawienie, szlifowanie i ponowne lakierowanie zderzaków oraz montaż dodatkowych modułów do fabrycznej elektroniki to jest dorzucenie gadżetu do fabrycznie nowego auta z 4 letnią gwarancją to już trudno tutaj polemizować, ja się poddaję i pozdrawiam serdecznie. :aniol:
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez węgiel » 14 lipca 2017, 08:52

węgiel napisał(a):No to lipa, bo moja konfiguracja zawiera Alcantarę. Poniżej dla zainteresowanych:
Wersja: ST FR 1.8TSI 180KM DSG7
+ kolor Desire Red
+ felgi Performance Machined 30/2
+ pakiet Comfort+
+ ACC
+ Łopatki przy kierownicy
+ Fotele z obiciem z Alcantary
+ System bezkluczykowego dostępu
+ Relingi czarne
+ Pakiet dynamiczny (DCC)
+ Elektryczny dach z pakietem oświetlenia LED
+ Alarm

Mam nadzieję, że jednak 29 tydzień się nie przesunie :cry:

Aktualny stan sytuacji: 29 tydzień potwierdzony w systemie przez fabrykę, tak więc w przyszłym tygodniu będzie się produkował :-) . Wg dealera do połowy sierpnia odbiorę.
węgiel
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 3 ST FR
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez szadubaba » 14 lipca 2017, 12:16

Zazdro, ja zamowilem w marcu taki sam konfig tylko 5d i nadal nie znam daty.. Seat Polska mi wyslal formularz reklamacyjny ktory mam wypelnic :)
szadubaba
Sport
Sport

Auto: Cupra 300

Postprzez Macek » 14 lipca 2017, 13:05

szadubaba napisał(a):Zazdro, ja zamowilem w marcu taki sam konfig tylko 5d i nadal nie znam daty.. Seat Polska mi wyslal formularz reklamacyjny ktory mam wypelnic :)

Wypełnienie formularza i tak nie za wiele da, właśnie to przerabiam a propos auta które kupiłem początkiem czerwca, które już 2 tyg stoi zepsute w serwisie. Tez myślałem, że coś da reklamacja, a dostałem odpowiedź, że oczywiście przepraszają i że robią wszystko co mogą... = żenada
Macek
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: śląskie
Auto: CUPRA LEON ST
Silnik: inny

Postprzez węgiel » 14 lipca 2017, 14:46

szadubaba napisał(a):Zazdro, ja zamowilem w marcu taki sam konfig tylko 5d i nadal nie znam daty.. Seat Polska mi wyslal formularz reklamacyjny ktory mam wypelnic :)

To cierpliwy z Ciebie człowiek :?

Macek napisał(a):

Wypełnienie formularza i tak nie za wiele da, właśnie to przerabiam a propos auta które kupiłem początkiem czerwca, które już 2 tyg stoi zepsute w serwisie. Tez myślałem, że coś da reklamacja, a dostałem odpowiedź, że oczywiście przepraszają i że robią wszystko co mogą... = żenada

A co padło, że się serwisuje?
węgiel
Stella
Stella

Postprzez Mike Poznan » 14 lipca 2017, 18:28

Jakby ktoś chciał to do końca lipca powinen przyjechać samochód z linka z którego zrezygnowałem https://www.otomoto.pl/oferta/seat-leon ... yZ9WW.html. W momencie kiedy rezygnowałem termin produkcji był podawany na koniec października.Zrobiłem niezłą aferę w Seat Polska, dostałem bon na 1000zł na akcesoria i czynności serwisowe + bardzo dobrą cenę na samochód od jednego dilerów 1.8 tsi st fr z dsg.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mike Poznan
Signo
Signo

Auto: LEON

Postprzez Mike Poznan » 14 lipca 2017, 18:31

Zapomniałem dodać ,że cenę jaką miałem wynegocjowaną to 106 155 w tym blokada skrzyni biegów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mike Poznan
Signo
Signo

Auto: LEON

Postprzez szadubaba » 14 lipca 2017, 21:27

węgiel napisał(a):To cierpliwy z Ciebie człowiek

niestety na stocku z Seatow nie ma tego co mnie interesuje
Golfy GTI stockowe nie maja DCC co w takim aucie to must have a do produkcji to pewnie na boze narodzenie..
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez Miguel07 » 14 lipca 2017, 21:56

szadubaba napisał(a):
węgiel napisał(a):To cierpliwy z Ciebie człowiek

niestety na stocku z Seatow nie ma tego co mnie interesuje
Golfy GTI stockowe nie maja DCC co w takim aucie to must have a do produkcji to pewnie na boze narodzenie..

Właśnie w raport turbo pokazywali i30N który ma konkurować z GTI, 270koni :D
Miguel07
Sport
Sport

Region: zagranica
Auto: Cupra R ST

Postprzez Macek » 15 lipca 2017, 07:24

węgiel napisał(a):

To cierpliwy z Ciebie człowiek :?

Macek napisał(a):

A co padło, że się serwisuje?

Opisywałem w linku:http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=87&t=61274

Aktualnie auto juz jest w aso 10 dni. Niby czekają na jakiś silikon do głowicy :-(
Macek
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: śląskie
Auto: CUPRA LEON ST
Silnik: inny

Postprzez davidnth » 15 lipca 2017, 12:49

Trochę zaczynam się obawiać o termin odbioru swojego samochodu jak tam czytam niektóre z opóźnień... :roll:
davidnth
Signo
Signo

Postprzez Maciek80 » 15 lipca 2017, 14:43

davidnth napisał(a):Trochę zaczynam się obawiać o termin odbioru swojego samochodu jak tam czytam niektóre z opóźnień... :roll:

Z tego co pamiętam zamówiłeś Cupre w tym samym czasie co ja Xcellence. Póki co mam info ze produkcja zaplanowana na 35 tydzień według info z systemu wiec początek września, ale widząc co chłopaki piszą spodziewam się lekkiego opóźnienia. Nie mam na zamówieniu daty ,ale sprzedawca mówił, że Xcellence się produkuje szybciej niż FR czy Cupra. Nastawiam się na odbiór w październiku. Mimo że fabryka ma przerwę w sierpniu to zakładam ,że w lecie jest najmniej zamówień i nie ma to większego wpływu na produkcję. Raczej dostawa od części poddostawców Seata. Im więcej bajerów tym dłużej się może produkować.
Maciek80
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez davidnth » 15 lipca 2017, 17:19

Maciek80 napisał(a):
davidnth napisał(a):Trochę zaczynam się obawiać o termin odbioru swojego samochodu jak tam czytam niektóre z opóźnień... :roll:

Z tego co pamiętam zamówiłeś Cupre w tym samym czasie co ja Xcellence. Póki co mam info ze produkcja zaplanowana na 35 tydzień według info z systemu wiec początek września, ale widząc co chłopaki piszą spodziewam się lekkiego opóźnienia. Nie mam na zamówieniu daty ,ale sprzedawca mówił, że Xcellence się produkuje szybciej niż FR czy Cupra. Nastawiam się na odbiór w październiku. Mimo że fabryka ma przerwę w sierpniu to zakładam ,że w lecie jest najmniej zamówień i nie ma to większego wpływu na produkcję. Raczej dostawa od części poddostawców Seata. Im więcej bajerów tym dłużej się może produkować.

Zgadza się zamówiłem Cupre. Info od dealera, ze najpóźniej do końca września musi się wyprodukować. Zobaczymy, niby ciśnienie nie mam, ale czekać pół roku średnio mi się widzi :-o
davidnth
Signo
Signo

Postprzez szadubaba » 17 lipca 2017, 10:54

Nowe info - 5d, 1.8 TSI + DSG, DCC, Desire Red, Asystenci COMFORT, Alarm, OPS + Kamera, keyless, alcantara, Fele Performance 30/2 = 37 tydz.. zamowione w polowie marca..

:-o
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez gsl » 17 lipca 2017, 13:01

szadubaba napisał(a):Nowe info - 5d, 1.8 TSI + DSG, DCC, Desire Red, Asystenci COMFORT, Alarm, OPS + Kamera, keyless, alcantara, Fele Performance 30/2 = 37 tydz.. zamowione w polowie marca..

whaat :O

Co ciekawe, ja zamawiałem 2 tygodnie przed Tobą (końcówka lutego, baardzo podobna konfiguracja), odebrany pod koniec maja..
gsl
Signo
Signo

Auto: Leon 5f
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez węgiel » 18 lipca 2017, 11:07

szadubaba napisał(a):Nowe info - 5d, 1.8 TSI + DSG, DCC, Desire Red, Asystenci COMFORT, Alarm, OPS + Kamera, keyless, alcantara, Fele Performance 30/2 = 37 tydz.. zamowione w polowie marca..

To jest jakaś masakra :shock: Handlowiec powiedział mi, że podobno ST się szybciej produkują, a całe opóźnienia wynikają z problemów z dostawcami. Fabryka pracuje na ~50% możliwości.
węgiel
Stella
Stella

Postprzez szadubaba » 18 lipca 2017, 11:30

Dodatkowo termin z gwiazdka :D
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez kowalel » 18 lipca 2017, 12:55

hymm, możecie mi przypomnieć od kiedy do kiedy trwa przerwa technologiczna w fabryce?

dla mojego zamówienie złożonego w 27 tygodniu dostałem 32 tydzień na produkcje. czyli coś za szybko no i z tego co pamiętam wypada w czasie przerwy...
kowalel
Stella
Stella

Auto: leon

Postprzez davidnth » 18 lipca 2017, 18:36

Przerwa cały sierpień. Zważywszy jednak na niezłe cyrki z zamówieniami mogli by to delikatnie skrócić :-D :mrgreen:
davidnth
Signo
Signo

Postprzez marek_sopot » 21 lipca 2017, 10:50

Ile czekaliście od wyprodukowania auta do pojawienia się go w salonie? Dowiedziałem się, że mój Leon został wyprodukowany 11.07, ale do dziś jest w transporcie :(
marek_sopot
Stella
Stella

Auto: Seat Leon ST

Postprzez Eleonor » 21 lipca 2017, 10:55

Mój wyprodukowany 19.04.2017 a 05.05.2017 był już w salonie
Eleonor
Sport
Sport

Region: wielkopolskie
Auto: Ateca FR 2020 DSG
Silnik: DADA 1.5

Postprzez trezor » 21 lipca 2017, 11:15

U mnie przypadkiem też był 11, ale maj. W salonie był 22 maja. 26tego odebrałem (w międzyczasie formalności rejestracyjne i kredytowe).
trezor
Sport
Sport

Auto: C300

Postprzez m1chal_p » 21 lipca 2017, 13:18

marek_sopot, od momentu wyprodukowania mija zazwyczaj do 3 tygodni zanim będzie gotowy do odbioru ;)
m1chal_p
Stella +
Stella +

Region: pomorskie
Auto: Seat Leon Cupra ST

Postprzez szadubaba » 21 lipca 2017, 14:16

Seat Polska mnie poinformowal, ze 38 tydzien. Na boze narodzenie moze bedzie :D
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez Freakman » 21 lipca 2017, 15:18

u mnie równe 3 miesiące, zamówiony 21 kwietnia odebrany 21 lipca

ST z panoramą i felgami machined 30/2 więc patrząc po przedłużających się terminach u innych to miałem i tak sporo farta że już odebrałem. Produkcja opóźniła się o 3 tygodnie.
Freakman
Stella
Stella

Auto: Leon ST
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez sztolpenOS » 21 lipca 2017, 21:59

Mam w końcu krowę:)
viewtopic.php?f=91&t=61468
sztolpenOS
Signo
Signo

Auto: Cupra ST300 4x4 MY17

Postprzez węgiel » 2 sierpnia 2017, 19:22

węgiel napisał(a):
węgiel napisał(a):No to lipa, bo moja konfiguracja zawiera Alcantarę. Poniżej dla zainteresowanych:
Wersja: ST FR 1.8TSI 180KM DSG7
+ kolor Desire Red
+ felgi Performance Machined 30/2
+ pakiet Comfort+
+ ACC
+ Łopatki przy kierownicy
+ Fotele z obiciem z Alcantary
+ System bezkluczykowego dostępu
+ Relingi czarne
+ Pakiet dynamiczny (DCC)
+ Elektryczny dach z pakietem oświetlenia LED
+ Alarm

Mam nadzieję, że jednak 29 tydzień się nie przesunie :cry:

Aktualny stan sytuacji: 29 tydzień potwierdzony w systemie przez fabrykę, tak więc w przyszłym tygodniu będzie się produkował :-) . Wg dealera do połowy sierpnia odbiorę.

Już jest! :-P Ale żeby nie było tak pięknie...auto podobno w poniedziałek 31.07 przyjechało do salonu i przechodzi procedury startowe, natomiast pojawił się problem z leasingiem, ponieważ nikt nie spodziewał się tak szybkiej produkcji i dostarczenia auta to teraz VW Bank nie ma spełnionego jednego z warunków uruchomienia leasingu z 10% wpłaty własnej. Jeżeli obecny wniosek nie zostanie zaakceptowany to będę miał komiczną sytuację w której auto będzie musiało stać ponad miesiąc w salonie bo musi poczekać na leasingodawcę. Niby super, a tu może być klapa :-( Na razie czekam i dam się wykazać handlowcom oraz VW Bank :evil:
węgiel
Stella
Stella

Postprzez AdiLeon » 4 sierpnia 2017, 09:34

Poniżej info dot. terminów od handlowca Dealera :)
AdiLeon
Stella
Stella

Auto: tajniak

Postprzez Adrian Polak Carsed » 4 sierpnia 2017, 09:35

W sierpniu jest przerwa w fabryce w Martorell (Ibiza, Leon).
Czas oczekiwania to standardowo około 3 miesięcy, a produkcję wydłużają:
- silnik 1.4 ecoTSI 150 KM
- wersja FR (głównie felgi).
Auto zawierające oba elementy może produkować się 4-5 miesięcy.

To i tak nic przy Atece 1.4 TSI 150 KM, na którą czeka się 6-10 miesięcy (klient tyle czeka, bo dealer jak zamówi na swój plac, to bywa dużo dłużej). Na szczęście jedną mam w salonie na sprzedaż od ręki! :)
Aha, żeby skrócić czas oczekiwania, wprowadzono do Ateki 2.0 TSI 190 KM DSG 4x4, które mam od ręki. Jeśli ktoś chce do produkcji, to czeka się zaledwie 2-3 miesiące (przynajmniej na razie).

W razie pytań zapraszam!
Adrian Polak Carsed
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez szadubaba » 4 sierpnia 2017, 12:03

To co sie moglo stac ze auto zamowione w polowie marca ma termin na 38 tydzien? :D 5d, fr, dcc, alcantara, desire, felgi 30/2, 1.8 + dsg
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez Adrian Polak Carsed » 7 sierpnia 2017, 12:35

Odpowiedź jest jedna - FR :)
felgi (każde w FR) też swoje dokładają w kwestii czasu oczekiwania.
Adrian Polak Carsed
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez Jos » 7 sierpnia 2017, 13:10

Adrian Polak Carsed napisał(a):W sierpniu jest przerwa w fabryce w Martorell (Ibiza, Leon).
Czas oczekiwania to standardowo około 3 miesięcy, a produkcję wydłużają:
- silnik 1.4 ecoTSI 150 KM
- wersja FR (głównie felgi).
Auto zawierające oba elementy może produkować się 4-5 miesięcy.

To i tak nic przy Atece 1.4 TSI 150 KM, na którą czeka się 6-10 miesięcy (klient tyle czeka, bo dealer jak zamówi na swój plac, to bywa dużo dłużej). Na szczęście jedną mam w salonie na sprzedaż od ręki! :)
Aha, żeby skrócić czas oczekiwania, wprowadzono do Ateki 2.0 TSI 190 KM DSG 4x4, które mam od ręki. Jeśli ktoś chce do produkcji, to czeka się zaledwie 2-3 miesiące (przynajmniej na razie).

W razie pytań zapraszam!

Macie na testowce atece fr 190km tsi?
Jos
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez szadubaba » 15 sierpnia 2017, 22:03

Gdyby ktos szukal FR w specyfikacji:

- 1.8 TSI + DSG
- DCC
- Alcantara
- Pakiet comfort + przedostani pakiet asystentow
- Desire Red
- OPS + Kamera cofania
- Oswietlenie Led w srodku
- Pakiet zimowy
- Performance Machined 30/2
- Keyless
- Alarm

to sie wyprodukuje 38 tydz (potwierdzone) i bedzie u dealera Dynamica w Jaworniku :) ja z niej zrezygnowalem i wzialem Cupre ktora akurat sie pojawila.
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 15 sierpnia 2017, 22:18

szadubaba napisał(a):ja z niej zrezygnowalem i wzialem Cupre ktora akurat sie pojawila.

No trudno, niestety czasem trzeba brać to co dają. :roll: :mrgreen:
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez szadubaba » 15 sierpnia 2017, 22:20

Czasem do niektorych wyborow trzeba dojrzec pare miesiecy haha :-D
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez kubik99 » 16 sierpnia 2017, 08:14

Dla zainteresowanych - Cupra ST 4drive zamówiona pod koniec kwietnia, planowany tydzień produkcji 30, pojawiła się w salonie 25 lipca.
kubik99
Stella
Stella

Auto: Cupra
Silnik: benzyna 2.0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne