Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
davidnth napisał(a):Ja brałem auto z placu wiec u mnie nie było zastanawiania się nad dcc, teraz jednak zamówiłem Cupre i postanowiłem, ze nie dokupuje osobnych felg, a normalnie spróbuje zimę na 19 prześmigac
szadubaba napisał(a):davidnth napisał(a):Ja brałem auto z placu wiec u mnie nie było zastanawiania się nad dcc, teraz jednak zamówiłem Cupre i postanowiłem, ze nie dokupuje osobnych felg, a normalnie spróbuje zimę na 19 prześmigac
To bedziemy mieli wyzwanie chociaz mi sie 18" Borbet BS5 takie jak ma Pik podobaja na zimowy setupzrezygnowalem z FRki bo pol roku to przegiecie, Kupracz sie szykuje..
![]()
sim_co napisał(a):Ubezpieczenie na 1 rok jest niby w cenie, ale dostałem kalkulację 'KOM' (komunikacyjne?), 'GAP D, KOM', 'GAP D' i 'brak'.
Myślałem szczerze mówiąc, że to ubezpiecznie w cenie to pełen pakiet OC/AC/NW. 'KOM', 'GAP D' - co z tego wybrać i dlaczego?
gdx napisał(a):
LED to tylko miły dodatek.
Oczekiwanie dłuższe niż 3 miesiące to tylko gdybyś trafił na wakacyjną przerwę w fabryce, czy jakieś anomalia jak ostatnio nie było któregoś rodzaju felg do FRa. Generalnie wszystko idzie zgodnie z planem.
adbur napisał(a):Popatrz na auta demonstracyjne - gwarancja zostaje około 3,5 roku i cena dobra , większość aut dostępna od razu, przykład tu [url]Seat Leon Xcellence 1.4TSI 150KM DEMO Euromotor Warszawa
https://www.olx.pl/oferta/seat-leon-xce ... mNToA.html[/url]
sim_co napisał(a):Wyczytałem na forum, że ponoć w sierpniu właśnie mają wakacjeNo nic - pójdę do salonu i jakąś wersję wytypuję - w systemie powinno im się chyba wyświetlić na kiedy może być.
maciek89 napisał(a):gdx napisał(a):
LED to tylko miły dodatek.
Tak jak szyberdach, automat, czy grzane stołki jak ktoś ma skórę i parkuje zimą pod chmurką
Akurat LED w Leonie zmienia wszystko. IMO zwykłe reflektory są specjalnie tak zaprojektowane żeby auto gorzej wyglądało. Nawet soczewki nie ma ani LEDa do DRL
Edit: O kurcze, po lifcie dali DRL na LEDzie.Tylko jak to wygląda...
Te LEDy nie są takie brzydkie...akurat są ładne i podobają się, mam takie w swoim Leonie Copa...
sim_co napisał(a):@davidnth - trzymam kciuki - po zamówieniu rozumiem, że się dłuży
michal2-4 napisał(a):Co nie wyklucza wzięcia leasingu na demówkę przez inną firmę. Co jest lepszą opcją, bo można uzyskać większy rabatPolecam z autopsji.
michal2-4 napisał(a):Co nie wyklucza wzięcia leasingu na demówkę przez inną firmę. Co jest lepszą opcją, bo można uzyskać większy rabatPolecam z autopsji.
Katalonczyk napisał(a):Możesz coś więcej na ten temat powiedzieć? Przy finansowaniu "zewnętrznym" można wytargować większy rabat na auto w salonie? A nie jest tak, że promocyjne ceny na auto dają jeśli korzysta się z ich finansowania?
Katalonczyk napisał(a):Możesz coś więcej na ten temat powiedzieć? Przy finansowaniu "zewnętrznym" można wytargować większy rabat na auto w salonie? A nie jest tak, że promocyjne ceny na auto dają jeśli korzysta się z ich finansowania?
czapel napisał(a):to ile Ci wyszlo za Cupre po tym rabacie?
czapel napisał(a):ale to pewnie 4x 4 ? a nie masz 5d, kurde sporo dosc
michal2-4 napisał(a):Oczywiście, że tak, bo wtedy z salonem nie rozmawiasz Ty, tylko firma zewnętrzna. W moim przypadku osobiście wynegocjowałem 8%, ale było to dla mnie za mało, więc skorzystałem z oferty innej firmy i rabat wyniósł aż 15%, z racji tego że mają oni rabaty flotowe, czyli posiadają dużo samochodów w swojej flocie.
davidnth napisał(a):sim_co napisał(a):@davidnth - trzymam kciuki - po zamówieniu rozumiem, że się dłuży
Dzięki!Niby nie było ciśnienia na początku ale teraz jak dalej nic nie wiadomo to już robi się mniej ciekawie, chciałbym jeszcze się przed zimą nacieszyć
bigmazi napisał(a):To kiedy zamówiłeś auto, że Ci się tak dłuży? Ja zamówiłem około 10 sierpnia i prognoza produkcji była na 40 tydzień, czyli początek października.
kubik99 napisał(a):Żałuję także że nie zamówiłem lane assista. Wziąłem aktywny tempomat, choć nie sądziłem, że będę z niego dużo korzystać, ale okazał się genialny, zwłaszcza do jazdy w korku. A z lane assistem miałbym jeszcze lepszy "experience" w tych korkach
karlos napisał(a):kubik99 napisał(a):Żałuję także że nie zamówiłem lane assista. Wziąłem aktywny tempomat, choć nie sądziłem, że będę z niego dużo korzystać, ale okazał się genialny, zwłaszcza do jazdy w korku. A z lane assistem miałbym jeszcze lepszy "experience" w tych korkach
lane assist działa powyżej 60km/h i po chwili się wyłącza, więc słabo to w korkach widzę. Autostrada
trezor napisał(a):karlos napisał(a):lane assist działa powyżej 60km/h i po chwili się wyłącza, więc słabo to w korkach widzę. Autostrada
W korku działa. Jako "asystent jazdy w korku".
trezor napisał(a):karlos napisał(a):kubik99 napisał(a):Żałuję także że nie zamówiłem lane assista. Wziąłem aktywny tempomat, choć nie sądziłem, że będę z niego dużo korzystać, ale okazał się genialny, zwłaszcza do jazdy w korku. A z lane assistem miałbym jeszcze lepszy "experience" w tych korkach
lane assist działa powyżej 60km/h i po chwili się wyłącza, więc słabo to w korkach widzę. Autostrada
W korku działa. Jako "asystent jazdy w korku".
karpiuldz napisał(a):Mam DSG i asystenta jazdy w korku. Lane asist działa przy każdej prędkości. Auto samo nie ruszy w korku. Wystarczy musnąć gaz i dać autu znać że chcemy ruszyć a on się rozpędzi do prędkości z tempomatu. Jeżeli zatrzymany się tylko na chwilę to wtedy ruszy sam. Jak już się autohold załączy to trzeba ruszyć.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości