Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
MrSiara napisał(a):a pytanie te glosniki hertz masz pod radiem czy pod wzmakiem?
crystal280184 napisał(a):Witam
Odkopie troszkę temat. Zabieram się za wygłuszenie mojego Leona 1M. Zmieniłem głośniki na zestaw Hertz 165.3, wcześniej była seria. Po zmianie, bez wygłuszenia zauważyłem że dźwięk jest czystszy ale brakuje kompletnie basu.
MrSiara napisał(a):wyglusz drzwi to po pierwsze po drugie te glosniki wymahaja wzmaka bo radio jest za slabe dla nich wiec jak maja oddawac jakikolwiek mocniejszy bas?
Tom_O napisał(a):Czy komora od tylnej strony głośnika była szczelna przy seatówskim zestawie?
Czy zawieszenie w Hertzach jest dużo sztywniejsze niż w oryginalnych?
MrSiara napisał(a):jaka komora tylna? co do radia to ono daje ok 20W rms a woofery maja pewnie z 80W wiec nie dziwmy sie ze nie ma basuwyglusz drzwi dołóz wzmak i powinno byc ok
Czyli tylko wzmacniacz? Zastanawiam się w takim układzie czemu tak fajnie grały te seryjne... Wygłuszenie już kupiłem, na weekend zajmę się tym, mam nadzieję że będzie poprawa. Ja też nie bardzo wiem o jaką komorę chodzi. Jestem z Żar, woj. lubuskie, niedaleko Zielonej Góry.MrSiara napisał(a):Zadne radio nie da ci wiecej niz 20W a ja dalej nie czaje o jaka komore wam chodzi, crystal280184, skąd jestes?
MrSiara napisał(a):o to kawał drogi bo tak to bym ci pomógł ogarnac wzmak itp. Dlaczego seria grałą dobrze? bo sa to glosniki papierowe ktore maja ok 10 W mocy i nie potrzebuja zbytnio prądu by sie rozruszac
Tom_O napisał(a):...Myślę że to problem montażu niż aż tak wymagającego głośnika. Słyszałem nawet glosnik 30cm zasilany końcówka z radia i było to wstanie poruszyć membrane na 1cm... Sam w poprzednim aucie podłączyłem Vocale pod seryjne radio i grało to duzo lepiej...
Wygłuszenie będzie dziś montowane. Jeśli chodzi o podpięcie to mówisz o wzmacniaczu, tak?MrSiara napisał(a):wygluszenie to podstawajesli masz jakiekolwiek zdolnosci manualne i troszke wiedzy na temat elektroniki to bez problemu podepniesz
kaspelek napisał(a):Widze ze duzo zdjeć poznikało
Wrzucam fotki z tego jak wygłuszałem drzwi , moze komuś w czymś pomogą
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości