Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
verton91 napisał(a):Zwykle tankuje 95 na Lukoil, dziś zatankowałem 95 V-Power na Shellu i mam wrażenie, że jest ciut ciut lepiej.
Następnym razem zatankuje 98 na shellu i dam znać jak u mnie to wygląda.
EDITH napisał(a):Ja tego nie zauważyłem. Mam wersję 1,4 tsi 125 koni. Z roku 2014 .
Wy macie jakie wersję?
pinkibass napisał(a):Hmm, czyli masz to cały czas?
Ja to zauważyłęm w sumie tylko raz rano, potem się nie zdarzyło.
Może to jakiś tam zbieg okoliczności i jednak to inny przypadek, ale i ja zacznę obserwować
EDITH napisał(a):Ja tego nie zauważyłem. Mam wersję 1,4 tsi 125 koni. Z roku 2014 .
Wy macie jakie wersję?
ggregorii napisał(a):Zalałem 98 i w sumie nic nie czułem. Dziś jednak coś się pojawiło jakieś drgawki ale wydaje mi się ze mniejsze. Pojeżdżę trochę bo dopiero zrobiłem ze 30 km na 98. Ciekawe pod co oni stroili te silniki
FRBlack napisał(a):Zamiast lać 98 to Ja leję 95 i dodaję to :
http://sklep.archoil.pl/?product=archoi ... do-benzyny
Nie odczuwam żadnych drgawek ani nierównej pracy silnika.
adbur napisał(a):Egr to chyba standard w każdym obecnie produkowanym silniku - ma za zadanie zawrać część spalin (ekologia).
chlorek napisał(a):Jak dla mnie. Drgania są spowodowane słabą jakością gum. Poduszki silnika są po prostu miękkie.
verton91 napisał(a):Myślę że wiekszość z nas, mających poszarpywania ma je w bardzo podobnym stopniu, po prostu jedni bardziej to czują, drudzy mniej
Jako że zyje dosyć dobrze z ASO, powiedzieli mi ze maja pewien update sterownika silnika który może w tym pomóc, ale zeby poszlo to z gwarancji trzeba :
Wyczekać temperatury ponizej 2 stopni(brzmi smiesznie ale takie są wymogi VGP), opiąć kostkę z jednej cewki, odpalić silnik na kilka sekund, zgasić, wpiąć kostkę i pojechać do ASO.
Mają dzięki temu na komputerze ze wypada zapłon, i są w stanie za free zrobic upgrade oprogramowania.
Tak więc czekam od miesiąca na taką temperaturę, jak narazie było 4,5 którejś nocy, więc było za ciepło na ten zabieg.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość