Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Fredi88 napisał(a):1.2 jeździłem w lżejszym rapidzie i mnie nie porwał
bzykofm napisał(a):Fredi88 napisał(a):1.2 jeździłem w lżejszym rapidzie i mnie nie porwał
Zależy jaka wersja, ja miałem na kilka godzin jako auto zastępcze Rapida 1.2 85 KM i jak dla mnie tragedia, jak 110 to nie wiem niestety.
mczelny2401 napisał(a):Ja na miejscu kolegi Piotra zainwestował bym w 1.4 zamiast durnych systemów które i tak w leonie nie działają jak trzeba nie wspominając już o skrzypiącej panoramie czy skrzypiącej alkantarze
mczelny2401 napisał(a):te 6 l to tak bardziej w lecie bliżej zimy między 7 a 8 l. Mam diesla 180KM i teraz łyka mi 6 przy spokojnej jezdzie
mczelny2401 napisał(a):To naprawdę rewelacja jak na benzyniaka spalanie mniejsze jak w moim klekocie tyle ze u mnie 400NM
stefan83 napisał(a):Planuję zakup 1,4 125KM, jakie macie średnie spalanie.
Za mało do czego ?marpit napisał(a):Dokładnie tak samo bym zrobił przy ponownym zakupie i brałbym 1.4 150 bo 125 to jednak za mało.
Fredi88 napisał(a):Wg mnie lepszą opcją jest kupno 125km i zrobienie chipa niż wybór 150. Raz że taniej, dwa - brak dwumasy i ACT które jak widać gówno daje Mi jeszcze rok gwarancji został. Potem wlatuje program jakiś.
FRBlack napisał(a):Fredi88 napisał(a):Wg mnie lepszą opcją jest kupno 125km i zrobienie chipa niż wybór 150. Raz że taniej, dwa - brak dwumasy i ACT które jak widać gówno daje Mi jeszcze rok gwarancji został. Potem wlatuje program jakiś.
Też jestem tego zdania, że jak mam wydać 8tys więcej za 25km z dwumasą i ACT co prawda lepsza skrzynia, ale to wciąż 8tys. Za 1500zł robię 125km na 160-170km programem i 6tys zostaje w kieszeni.
maciek89 napisał(a):Policz sobie jeszcze nowe mocniejsze sprzęgło, bo jak chcesz zrobić 160 KM to zaraz będzie po seryjnym sprzęgle. Poza tym 125ka ma małą turbinkę i teoretycznie mniej wytrzymałą skrzynię, ze 150ki wyciśnie się więcej (głównie momentu, a to ważne) To co zrobisz programem masz praktycznie w serii 150 i 5 lat spokoju w postaci gwarancji- dla mnie przy fabrycznie nowym aucie wybór byłby oczywisty i nie byłoby to 125 i tuningi. Chyba, że ktoś ma w.. na gwarancję
Co do silników myślę, że to tylko program. Skrzynka i sprzęgło mogą być inne.mirek_p11 napisał(a):dodam tylko że słabszy silnik ma inne tłoki, korbowody itd... Skrzynia jest słabiutka, sprzęgło już w serii potrafi się ślizgać.
marekwar napisał(a):na autostradzie 140km/h pod wiatr trochę mi brakowało mocy pod wiatr przy manewrach wyprzedzania.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości