wiechec89 napisał(a):Ale starsza nagrzewnica z końcówką E powinna chyba podejść do nowszych modeli?
Powinna dzialac, nalezy tylko odpowiednio zakodowac moduly.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wiechec89 napisał(a):Ale starsza nagrzewnica z końcówką E powinna chyba podejść do nowszych modeli?
Tak ale po lewej stronie, żeby dostać się do obudowy nagrzewnic. Problemem miałem z wyjęciem panelu climatronica. Mimo, że zostały tam 2 mały śrubki i w kieszeni na radio też 2 to deska ani drgnęła. Poddałem się i na razie wszystko złożyłem do kupy.Tom-Tdi napisał(a):Ps. Włączyłeś klimę na full zanim zabrałeś się do tego??
Tom-Tdi napisał(a):Komot w Czechowicach ogarnia ten temat bez rozbierania deski-koszt coś około 100-200 zeta.
Tom-Tdi napisał(a):
Ps. podpytaj w ASO VW lub Skoda to są praktycznie te same deski tylko wyglądem się różnią,
to nowszy podgrzewacz sterowany bezposrednio przez sterownik silnika, nie jest diagnozowalny VCDSem jako osobny element, tak jak to bylo w przypadku starszych podgrzewaczy 1K0963235E. Bezpieczniki od niego sa w skrzynce bezpiecznikow w komorze silnika, plytkowy na zlaczach srubowych SA6 - 80A i SA7 - 40A, maly i duzy obwod grzania, oraz u gory skrzynki SB10 - 5A i SB15 - 5A zabezpieczenie sterowania przekaznikami. Pod kierownica powinny byc rozniez 2 przekazniki sterujace tym podgrzewaczem 370 i 373, do samej grzalki dochodzi przewod 4mm2 zasilajacy maly obwod grzejny i 10mm2 zasilajacy duzy obwod grzejny.-arti- napisał(a):1K0 963 235 F
-arti- napisał(a): za odpowiedź i oczywiście rozumiem, że chodzi tobie o to dogrzewanie dodatkowe elektryczne przy nagrzewnicy?
-arti- napisał(a):U mnie przynajmniej przy temp. otoczenia około 0st., włączonym Climatronicu na AUTO lub ewentualnie w manualu na przednią szybę /jazda miasto/ temp. 90 st. /wg. wskaźnika/ uzyskuje po około 10 km. Faktem jest, że przy włączonej sprężarce /czyli tryb AUTO lub jego wa
Tom-Tdi napisał(a):-arti-, auto masz seryjne czy coś modzone-np,wywalony recyrkulator spalin, przelotowy układ wydechowy
-arti- napisał(a):Wszystko w serii jak najbardziej. Szkopek przy DPF-ie i układzie recyrkulacji nic nie grzebał.
Tomuss napisał(a):W vcds jesteś w stanie sprawdzić czy dogrzewacz jest ON/OFF i jakie ma napięcie. vcds - dogrzewacz wnętrza
gucioo46 napisał(a):Witam.
przymierzam sie do montażu tej grzałki elektrycznej tylko przeraża mnie ten kiepski dostep w 1p czy ktoś może podpowiedziec czy da sie to zrobic bez demontażu całej konsoli?
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości