Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Le0nZawodowiec napisał(a):Nie wiem kto dla nich robi.
A gdzie to jest napisane bo przed chwilą wymieniłem wycieraczki i na tych niby oryg. dostarczonych z samochodem nie ma żadnych napisów oprócz nr plastikowych skuwek.Le0nZawodowiec napisał(a):Widac ori nie rowny ori. Ja ori przod wymienilem po 50 tys, dwoch latach. Tyl po 70tys, trzech latach. Na wycieraczkach numer czesci i seat napisane. Nie wiem kto dla nich robi.
Zapodaj link do tylnej ST proszę.Łukasz-Wawer napisał(a):Męczyłem się z tym rok. Za każdym razem dzieciaki na kanapie z tyłu dostawały ataku paniki przy pierwszym machnięciu. I w końcu wymieniłem na Bosch Aero Twin. Tylna do ST kosztuje ok. 35 zł na Allegro. Szarpnąłem się na cały komplet, bo przednie też nie idealnie chodziły. I nagle w aucie zapanowała cisza... A seryjne wycieraczki w Leonie to badziewie. Te Bosche są po prostu miększe, a ściągają wodę szczelnie i niemal bezgłośnie.
szadubaba napisał(a):5f4955427a
szadubaba napisał(a):A tylna jakiej firmy?
346mm 5F4955427A
w takim rozmiarze Boscha nie widze.
Gregor napisał(a):szadubaba napisał(a):5f4955427aszadubaba napisał(a):A tylna jakiej firmy?
346mm 5F4955427A
w takim rozmiarze Boscha nie widze.
Też mnie dziwi to 346mm. Ja wymieniłem na Boscha Aerotwin A331H, która katalogowo ma 330mm. Może różnica w długości wynika z końcowych zaczepów (klipsów). Muszę dokładnie zmierzyć jaki był wymiar oryginalnej, która potwierdzam była fatalna.
Mógłbyś podać symbol Bosch Aero Twin na przód.szczepan napisał(a):Dokonałem wymiany jak wyżej Bosch Aero Twin przód i tył i tak jak wyżej zapanowała cisza
marekwar napisał(a):Super. To już dwa zamienniki na tył.
Może któryś z kolegów poda symbole wycieraczek przednich.
potwierdzamGregor napisał(a):Na przód: BOSCH Aerotwin A945S
przemek92 napisał(a):Czy wam też oryginalna tylna wycieraczka rysowala szybe? Auto 13 tyś przebiegu a na szynie pełno widocznych rys. Jutro jadę wymienić prawdopodobnie na Boscha.
marekwar napisał(a):W polifcie w wersji Xcellence wyłącza się automatyczne włączanie wycieraczek przy wstecznym z poziomu zwykłych ustawień w menu samochodu.
maciek89 napisał(a):Ma ktoś tip jak zakodować żeby ta wycieraczka się nie odpalała przy wrzuceniu wstecznego gdy używamy przednich wycieraczek / czujnik deszczu działa- się nie odpalała ?
marekwar napisał(a):Dzisiaj pojechałem na ręczną myjnię, wybrałem hydrowosk i spłukałem wodą demineralizowaną.
Zero hałasu od tylnej wycieraczki. Ciekawe na jak długo hydrowosk pomoże.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości